Helppoja ja oikeasti terveellisiä reseptejä!?
Listataanko tähän jotain oikeasti yksinkertaisia reseptejä, kaikki mitä nopealla googlailulla löytyy sisältä sellaisia juttuja jotka jää sen yhden aterian jälkeen kaappiin pyörimään.
Ja ainakin minun käsitykseni terveellisestä poistaa pastan, riisin ja kaikenmaailman valmishötöt, joten niitä ei varmaan kannata ehdotella tähän ketjuun.
Kommentit (13)
Tein itse tätä edellispäivänä, lisäsin tosin nyhtökauraa ja chiliä. Kolme kertaa jo syönyt, ja edelleen maistuu hyvälle.
https://karlijnskitchen.com/en/carrot-soup-with-ginger-and-coconut-milk/
Juurihan julkaistiin salaattikirja. Ihminen on nykyiselään niin kiireinen, miksi kaiken tulee olla jotensakin niin jäykkää, yksioikoista ja klassikkoruokiin sidottuja. Salaattia, rapeutta, tulisuuta, makeutta, erinäisten vihannesten ja juureksien makujen korostamista sekä käsityksen laajentamista kohti enemmän avarampaa ja innostuneempaa ruokakulttuuria.
En tiedä, sopiiko tämä tähän, kun en tiedä, mitkä ainekset jäävät kaappiin pyörimään, mutta tätä oon tehnyt jo pari kertaa tällä viikolla. Tässä on kasviksia ja vihreitä linssejä.
Laita vihreät linssit kiehumaan. Paloittele perunat, porkkanat ja punajuuret sekä parsakaali. Perunat isompiin lohkoihin, porkkanat vähän pienempiin (tai riippuu, miten kypsää haluaa) ja punajuuret kaikkein pienimpiin. Halkaise parsakaali kahtia.
Laita porkkanat ja punajuuren yhteen paikkaan vuokaa/uunipeltiä, mausta rosmariinilla ja pippurilla ja valele oliiviöljyllä ja sekoita. Laita perunalohkot omaan kohtaansa ja parsakaali keskelle. Valele nekin öljyllä ja kierittele pilkotussa valkosipulissa ja mausta pippurilla. Laita uuniin 200 asteeseen.
Kun vihannekset alkavat olla kypsiä, ripottele niiden päälle linssit, joihin olet lisännyt hieman öljyä ja suolaa. Paista, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
Vierailija kirjoitti:
Juurihan julkaistiin salaattikirja. Ihminen on nykyiselään niin kiireinen, miksi kaiken tulee olla jotensakin niin jäykkää, yksioikoista ja klassikkoruokiin sidottuja. Salaattia, rapeutta, tulisuuta, makeutta, erinäisten vihannesten ja juureksien makujen korostamista sekä käsityksen laajentamista kohti enemmän avarampaa ja innostuneempaa ruokakulttuuria.
ELämä on tasapainoilu se on kovaa työtä ja myös itsensä hemmottelua.
Vierailija kirjoitti:
Tein itse tätä edellispäivänä, lisäsin tosin nyhtökauraa ja chiliä. Kolme kertaa jo syönyt, ja edelleen maistuu hyvälle.
https://karlijnskitchen.com/en/carrot-soup-with-ginger-and-coconut-milk/
Kiitos :)
Vierailija kirjoitti:
En tiedä, sopiiko tämä tähän, kun en tiedä, mitkä ainekset jäävät kaappiin pyörimään, mutta tätä oon tehnyt jo pari kertaa tällä viikolla. Tässä on kasviksia ja vihreitä linssejä.
Laita vihreät linssit kiehumaan. Paloittele perunat, porkkanat ja punajuuret sekä parsakaali. Perunat isompiin lohkoihin, porkkanat vähän pienempiin (tai riippuu, miten kypsää haluaa) ja punajuuret kaikkein pienimpiin. Halkaise parsakaali kahtia.
Laita porkkanat ja punajuuren yhteen paikkaan vuokaa/uunipeltiä, mausta rosmariinilla ja pippurilla ja valele oliiviöljyllä ja sekoita. Laita perunalohkot omaan kohtaansa ja parsakaali keskelle. Valele nekin öljyllä ja kierittele pilkotussa valkosipulissa ja mausta pippurilla. Laita uuniin 200 asteeseen.
Kun vihannekset alkavat olla kypsiä, ripottele niiden päälle linssit, joihin olet lisännyt hieman öljyä ja suolaa. Paista, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
Kuulostaa hyvältä, kiitos.
Mun mielestä tää oli helppo ja terveellinen!
https://www.soppa365.fi/reseptit/teemu-leminen/kasvisruuat-arjen-nopeat…
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä tää oli helppo ja terveellinen!
https://www.soppa365.fi/reseptit/teemu-leminen/kasvisruuat-arjen-nopeat…
Maistuukohan miltään ilman chiliä? (allergia)
Vierailija kirjoitti:
Juurihan julkaistiin salaattikirja. Ihminen on nykyiselään niin kiireinen, miksi kaiken tulee olla jotensakin niin jäykkää, yksioikoista ja klassikkoruokiin sidottuja. Salaattia, rapeutta, tulisuuta, makeutta, erinäisten vihannesten ja juureksien makujen korostamista sekä käsityksen laajentamista kohti enemmän avarampaa ja innostuneempaa ruokakulttuuria.
Ihmisten tulisi yhä enemmän kyetä keskittymään paremmin, elämään hetkessä, nauttimaan ja avartamaan katsomustaan.
Vierailija kirjoitti:
Lisäyksenä jos jollain olisi ehdottaa tarkemmin vielä jotain joka ei myöskään sisällä punaista lihaa, maitoa tai juustoa se olisi mukavaa.
-AP
Joten terveellisyyden voi unohtaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lisäyksenä jos jollain olisi ehdottaa tarkemmin vielä jotain joka ei myöskään sisällä punaista lihaa, maitoa tai juustoa se olisi mukavaa.
-AP
Joten terveellisyyden voi unohtaa.
Mistä lähtien punainen liha, maito tai juusto on luokiteltu terveelliseksi? Hyväksyn vielä sen että ne voivat olla osa monipuolista ruokavaliota, mutta eivät missään nimessä terveyden kannalta olennaisia tai sitä edistäviä.
Ap
Lisäyksenä jos jollain olisi ehdottaa tarkemmin vielä jotain joka ei myöskään sisällä punaista lihaa, maitoa tai juustoa se olisi mukavaa.
-AP