Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Harrastaako joku "meal preppingiä" täällä eli tehdään viikon ruuat valmiiksi rasioihin jääkaappiin

Vierailija
18.03.2018 |

Salaatit yms ainekset pieniin pusseihin ja purkkeihin eikä sitten tarvi viikolla miettiä asiaa kun kaikki on aina valmiina. Kerta viikkoon sitten pilkotaan ja pussitetaan.

Onko jossain ohjeita ja vinkkejä? Säilyykö esim. salaatti hyvin vai mitä kannattaa pilkkoa tms?

Kommentit (50)

Vierailija
1/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, koska musta tuntuu, että just salaatit ja muut tuoreet kasvikset kuten kurkku, tomaatti yms ei säily valmiiksi pilkottuna kovin montaa päivää. Mutta teen seuraavaksi päiväksi valmiiksi. 

Vierailija
2/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En, koska musta tuntuu, että just salaatit ja muut tuoreet kasvikset kuten kurkku, tomaatti yms ei säily valmiiksi pilkottuna kovin montaa päivää. Mutta teen seuraavaksi päiväksi valmiiksi. 

Ai niin...mulla on erilaisia lokerollisia rasioita, joissa voin laittaa omaan lokeroon sellaiset raaka-aineet, jotka todennäköisesti tekisivät salaatinlehdet yms lötsöiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei salaatti säily edes seuraavaan päivään. Muutkin ruuat on parempia tuoreena

Vierailija
4/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viikko jääkaapissa? Tarkasta jostain ruokien säilyvyysajat jääkaapissa, esmes puuro ja kastike 1 vrk.

Ihmettelen myös, miten jotkut syö viikon hernerokkaa. Eli pitävät rokkaa viikon jääkaapissa, yöks.

Vierailija
5/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lounaat ja päivälliset joskus teen etukäteen, jos tuntuu että viikko tulee olemaan kiireinen. Mutta salaatit ja leivät/välipalat jätän viikolle tehtäväksi, koska menevät nopeasti huonoksi. Nahkeaa salaattia ei ole kiva syödä

Vierailija
6/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En, koska musta tuntuu, että just salaatit ja muut tuoreet kasvikset kuten kurkku, tomaatti yms ei säily valmiiksi pilkottuna kovin montaa päivää. Mutta teen seuraavaksi päiväksi valmiiksi. 

Ai niin...mulla on erilaisia lokerollisia rasioita, joissa voin laittaa omaan lokeroon sellaiset raaka-aineet, jotka todennäköisesti tekisivät salaatinlehdet yms lötsöiksi. 

Nuhraantuu kuitenkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meal prepping???? Voi vittu kun kaikkeen pitää tunkea anglismeja!

Kunnioittakaa äidinkieltänne, hitto vieköön.

En harrasta ruokien valmistamista etukäteen useammalle päivälle.

Vierailija
8/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No Johan on.... tätä on peheenäidit harrastaneet vosikymmeniä ja nyt sille on lätkästy englanninkielinen nimi että ois "in fashion" ja nuoret "thinkkais" et se on "cool"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nää ei. Minä ehdin kyllä tehdä joka päivä tuoretta ruokaa. Ja aikaa ei säästy, tekeminen vain siirtyy yhteen päivään.

Jos jonain päivänä on kova kiire, aina voi ostaa valmisaterioita. Ne ovat hyvä vaihtoehto, eikä nykyään niissä ole edes sen kummemmin lisäaineitakaan, kun vähän osaa tuoteselosteita lukea ja jättää jotkut roiskeläpät ostamatta.

Vierailija
10/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No Johan on.... tätä on peheenäidit harrastaneet vosikymmeniä ja nyt sille on lätkästy englanninkielinen nimi että ois "in fashion" ja nuoret "thinkkais" et se on "cool"

No multa on menny tää ihan ohi! Et kerran viikossa pussittaa ruuat pilaantumaan jääkaappiin. Ihan eri juttu kuin tehdä joku soppa tai pata PARIKSI päiväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voin tehdä seuraavalle päivälle ja jotkut kasvikset (porkkana, kaali) selviävät ylihuomiseenkin. En halua syödä ruokaa, jonka pilaantumisprosessi on jo käynnissä. 

Vierailija
12/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jäin miettimään, että miltä näyttää 6pv sitten pesty ja pilkottu salaatinlehti muovipussissa 😳

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kätevä idea, mutta en tee. Esimerkiksi salaatit pilaantuvat nopeasti.

Vierailija
14/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen 3..4 päivän salaatit valmiiksi lasirasiohin. Märät ainekset pohjalle ja kuivimmat päällimmiseksi, ennen ruokailua sitten lisätään kastike/öljy ja sekoitetaan. Hyvin säilyy!

Esim. tässä jarjestyksessä: tomaatit, appelsiinit, oliivit, purjot, jäävuorisalaatit, juustokuutiot

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minua kiinnostaa, mutta vielä en ole alkanut sen enempää harrastamaan. Kovemmat kasvikset, kuten porkkanat, kaali, paprika ja sipuli olen tosin alkanut pilkkoa valmiiksi kannellisiin lasiastioihin, ne pysyvät kyllä viikon syötävinä niin. Mielestäni meal prepping vaikuttaa kätevältä, jos on tapana olla vähän laiska ja syödä huonosti, kuten minulla.

Vierailija
16/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidan sittenkin palata vanhaan tyyliini (ap tässä). Eli heitän terveelliset (salaatit yrtit yms) tehosekoittimeen ja juon ne, keitän munia viikoksi ja pakastan wokkeja ja keittoja pakastepusseihin. Lähinnä tuo salaattien valmistaminen nyppii viikolla kun se on aika työlästä. Niin ja pitää ostaa hernekeittopurkkeja ja ananasta kaappiin. Hernekeitto on meinaan melko täydellinen valmisruoka. Ei juurikaan lisäaineita, sekaan voi turauttaa sinappia ja lämmityskin hoituu mikrossa. Ananasta otan purkista ja ripottelen päälle kurpitsan- ja chiansiemeniä. Se on tosi hyvää.

Ja mä olen siis laiska, patalaista. Enkä tykkää kokkailusta. Siinä syy tälle mun "preppailulle". Onhan ne pienet purkit jääkaapissa varmaan kivemman näköisiä kun mun oudot, ruskeanvihreät keitto/wokki/mössösmoothie pakastepussinyssäkät mutta se on vain pintaa :D

Vierailija
17/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En harrasta. Teen kyllä isoja satseja ruokia ja annostelen valmiiksi, mutta pakastan ne. Pakkasesta sitten voi ottaa kun ei jaksa tehdä uutta ruokaa. Eikä tarvitse syödä montaa päivää putkeen samaa ruokaa. Salaattia teen vain sen kertaisen syötävän annoksen verran. Salaatin pitää olla aina rapsakkaa ja raikasta, juuri tehtyä.

Vierailija
18/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kyllä juuri mitkään kasvikset säily viikkoa hyvänä jääkaapissa pilkottuna... Varsinkaan salaattiainekset.

Tuostahan tulee myös hirveästi ylimääräistä tiskiä ja vie tilaa jääkaapissa kun kaikki laitetaan eri kippoihin ja kuppeihin. Jos haluan kiireisenä päivänä tehdä jotain pilkkomista vaativaa ruuaksi niin käytän pakastevihanneksia.

Vierailija
19/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En, koska musta tuntuu, että just salaatit ja muut tuoreet kasvikset kuten kurkku, tomaatti yms ei säily valmiiksi pilkottuna kovin montaa päivää. Mutta teen seuraavaksi päiväksi valmiiksi. 

Ai niin...mulla on erilaisia lokerollisia rasioita, joissa voin laittaa omaan lokeroon sellaiset raaka-aineet, jotka todennäköisesti tekisivät salaatinlehdet yms lötsöiksi. 

Nuhraantuu kuitenkin

No se vähän riippuu. Mä yleensä teen aamuksi salaatin edellisenä iltana samalla kun valmistan päivällisen ja seuraavan päivän lounaan. Mielestäni jäävuorisalaatti, rucola, tuore pinaatti yms säilyy yön yli ihan hyvin, kunhan niiden seassa ei ole mitään muuta. Kurkut, tomaatit, juustot, katkaravut jne täytyy olla erillisissä lokeroissa tai erillisissä rasioisssa ja sekoitetaan salaatinlehtien tms kanssa vasta syötäessä.  Seuraavan päivän lounaaksi teen yleensä jonkun keiton, joten ei ole tarvetta tehdä myös lounaaksi salaattia edellisenä iltana. 

Vierailija
20/50 |
18.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökö joku viikko sitten keitettyjä munia? Eikös säily tuoreena paremmin? Munankeitin on näppärä vehje laiskalle- suosittelen.