Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi lihapulla/lihamureketaikinaan tulee korppujauhoja?

Vierailija
13.03.2018 |

En ole koskaan tätä ymmärtänyt.

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samasta määrästä lihaa saa isomman määrän ruokaa ja koostumus on erilainen.

Vierailija
2/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö korppujauho pidä lihapullataikinan paremmin kasassa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö korppujauho pidä lihapullataikinan paremmin kasassa?

Eikö kananmuna tee sen?

Vierailija
4/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Antaa mehevyyttä.

Vierailija
5/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki yllämainitut :D

Vierailija
6/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isomman määrän saa lihapullia näin, lamasuomi. Koostumus ja maku pilalla, mutta rahaa säästyy

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parempi jättää pois. Pelkällä jauhelihalla saa parhaat, ei tarvitse edes munaa. 

Luulen, että se on alunperin yleistynyt lähinnä kuivan leivän jatkopaikkana ja että ruoka ois halvempi tehä (pula-aika tai jotain)

Vierailija
8/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se siihen käy mutta ei kannata laittaa liikaa. Yleensä ohjeissa on aina liikaa ja se maku tulee sieltä ällösti läpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan tätä ymmärtänyt.

En jatka lihojani jauhoilla, turhaa tärkkelystä ja hiilaria vaan. Liha lihana ja mausteita joukkoon. Hyvät tulee pihvit ja pyörykät, kestävät koossa ja maistuvat koko perheelle.

Vierailija
10/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapulliin ei tarvitse laittaa korppujauhoja tai edes kananmunaa!

Itse teen lihapullat pelkästä lihasta ja pieneksi pilkotusta sipulista ja paprikasta. Paistan uunipellillä 220 asteessa.

Hyviä tulee noinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, tarkoitus sillä korppujauhoilla on sitoa munan kanssa pullat tiiviiksi paketiksi. Jos ei munaa niin hajoavat paistettaessa. Ja jos vain munaa niin kuva on liian kostea/limainen taikinaksi.

Älä pistä liikaa korppujauhoa, silloin tulee paras. Ja kunnolla sipulia ja mausteita.

Vierailija
12/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin, tarkoitus sillä korppujauhoilla on sitoa munan kanssa pullat tiiviiksi paketiksi. Jos ei munaa niin hajoavat paistettaessa. Ja jos vain munaa niin kuva on liian kostea/limainen taikinaksi.

Älä pistä liikaa korppujauhoa, silloin tulee paras. Ja kunnolla sipulia ja mausteita.

Siis liha, ei kuva 😂👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kananmunia käyttää liikaa, niin se maistuu läpi. Kananmuna kyllä riittää sen sitomaan, periaatteessa öljykin hoitaisi saman homman, mutta kuten mainittuna koostumus. Itse lisään siihen myös maku. 

Sinkkumies

Vierailija
14/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin se haluttu muoto säilyy ilmankin korppujauhoja tai kanamunaa. Ihan tosi. Pistäkääs kokeillen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha ei tarvitse mitään sitomaan, pysyvät kasassa täysin hyvin ilman mitään munia tai jauhoja :) Kokeilkaa! Veikkaan ettei useimmat enää koskaan tee lihapullia korppujauhojen ja munien kanssa sen jälkeen :)

Vierailija
16/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korppujauho sitoo lihanestettä, jolloin pullista tulee sekä meheviä että mureita.

Vierailija
17/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Te jotka ETTE käytä munaa tai korpparia, laitatteko kermaviiliä/kermaa/ranskankermaa?

Eikä tule löllöä pyöriteltävää jos laittaa vaikkapa kermaviiliä?

Vierailija
18/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman korppujauhoja lihapullista tulee kovempia ja kuivempia.

Teen allergiselle pelkästä lihasta. Paremmin mehebyyden saa pysymään silloin pihvinä. Ohut kuin Mäkkärin hampurilaispihvi.

Vierailija
19/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan vähän kaurahiutaleita kuohukerman sekaan ja kuulotettua sipulia, suolaa, mustapippuria, sinappia.

Tulee hyviä pihvejä ja pullia.

Vierailija
20/43 |
13.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö korppujauho pidä lihapullataikinan paremmin kasassa?

Ei