Ärsyttävyydet ruokaohjeissa?
"Maailman paras kanakastike" tehty hunajamaustetuista BROILERsuikaleista.
"Keitä lihaliemi ja lisää ruoan joukkoon" Sen lihaliemikuution ja nesteen voi kyllä lisätä siihen ruokaan erikseenkin. Kyllä se sinne sulaa.
Kommentit (317)
Tämä on varmasti täysin henkilökohtainen ongelmani, mutta ärsyttää ihan pirusti kun 99% resepteistä jossa käytetään juustokuminaa se kirjoitetaan "*määrä tähän* juustokuminaa (jeeraa)". Ihan hyvin voi käyttää vain toista nimeä, vaikka sitä juustokuminaa millä se löytyy maustehyllyiltä. Ei kukaan kirjoita vaikka "kanelia (cinnamonia)". Argh!
Se kun ei laiteta heti alkuun, että uuni lämpiämään siihen ja siihen asteeseen.
Kiva sitten siinä vaiheessa kun kaikki on valmiina, niin katsoa "paista uunissa 200 asteessa vartti", ja siinä vaiheessa laittaa uuni lämpiämään ja odotella 45 minuuttia peukaloita pyöritellen.
Joo tiedän, pitäisi lukea resepti läpi ja päläpälä tottakai ekaks laitetaan uuni lämpiämään, mutta kun olen oikeasti ihan urpo keittiössä ja vasta harjoittelen.
Soijarouheen esikeittäminen on jotakin käsittämätöntä. Rouheesta tulee vetistä mössöä, joka ei itse ruoassakaan enää hyväksi muutu.
Viimeistelyssä käytetään jotain yrttejä tai vastaavaa sälää, joka ainesosaluettelosta puuttuu. Tai jos sanotaan "lisää suklaarouhe" ja vasta seuraavissa vaiheissa selviää, että osa pitikin säästää koristeeksi.
Tämä on tietenkin yksittäistapaus, mutta jäipä mieleen: Maailmankuulu Pekingin ankka onnistuu helposti myös tutusta broilerista. Joopa, ensin kana muuttuu ankaksi ja sitten Pekingin ankka on helppo ruokalaji!
Mua ärsyttää se, miten kaikki aina "nostetaan" jääkaappiin. Miksei voi vain laittaa sitä vuokaa sinne?
Mausteiden määrän alimitoitus. Varsinkin suurkeittiöohjeissa tulisi todella mautonta, jos laittaisi vain sen mitä ohjeessa sanotaan.
Epämääräiset määrät, esim. "loraus", "pieni loraus", "reilu loraus", "hieman", "reilusti" tai "oman maun mukaan".
Ärsyttää kun joissain ohjeissa on että minkä merkin tuotteita pitää käyttää. Esim. PIRKKA sokeria, PIRKKA kaakaojauhetta, PIRKKA vehnäjauhoja, PIRKKA kananmunia......
Ihankuin ruoka menisi pilalle jos siihen vahingossa sekottaisikin PIRKKA kaakaojauheen sijasta vaikka RAINBOW kaakaojauhetta.....noin niinkuin esimerkiksi...
Syödään ystävien kanssa kotona hiukan fiinimpää illallista. Ensin alkupalat ja sitten kiidätetään tirisevät tournedosit pöytään. Sitä ei kerrota, kuka ne pihvit paistoi sillä aikaa kun talonväki ja vieraat nauttivat alkuruokaa.
Olen nykyään sen verran kokenut kokki, että reseptit eivät enää tuota ongelmaa. Nuoruudesta muistan, että erään äitini vanhan keittokirjan kanssa koin ärsytyksen hetkiä, koska sen mukaan kaikki piti paistaa "hyvässä lämmössä" "kauniin värisiksi". Siinä oli silloin pohtimista.
Nykyään toisinaan ärsyttävät jotkut Yhteishyvän tai Pirkan reseptit tyyliin "paista valmiiksi marinoidut suikaleet ja lisää maustettua ruokakermaa ja tarjoa riisin kanssa". Tarvitaanko tuohon oikeasti erillistä ohjetta, johon pitää tuhlata kokonainen sivu lehdestä?
Vierailija kirjoitti:
Syödään ystävien kanssa kotona hiukan fiinimpää illallista. Ensin alkupalat ja sitten kiidätetään tirisevät tournedosit pöytään. Sitä ei kerrota, kuka ne pihvit paistoi sillä aikaa kun talonväki ja vieraat nauttivat alkuruokaa.
Pihvit pintapaistetaan etukäteen. Alkupalojen syönnin aikana ne ovat uunissa ja/tai lepäämässä.
Vierailija kirjoitti:
Viimeistelyssä käytetään jotain yrttejä tai vastaavaa sälää, joka ainesosaluettelosta puuttuu. Tai jos sanotaan "lisää suklaarouhe" ja vasta seuraavissa vaiheissa selviää, että osa pitikin säästää koristeeksi.
Tai se kun ohjeessa ei kerrota missä kohdassa jokin aine pitää laittaa. Olen joskus miettinyt, tarkoitettiinko listan öljy voiteluun/paistamiseen vai laitettavaksi muiden aineiden joukkoon (vai sekä että).
Vierailija kirjoitti:
Ärsyttää kun joissain ohjeissa on että minkä merkin tuotteita pitää käyttää. Esim. PIRKKA sokeria, PIRKKA kaakaojauhetta, PIRKKA vehnäjauhoja, PIRKKA kananmunia......
Ihankuin ruoka menisi pilalle jos siihen vahingossa sekottaisikin PIRKKA kaakaojauheen sijasta vaikka RAINBOW kaakaojauhetta.....noin niinkuin esimerkiksi...
:"""D Tiedätkö mikä on mainos?
Ja ap: varmasti se kuutio sulaa sinne sekaan, mutta järkeä voi käyttää. Kun se kuutio sulaa yhteen kohtaan, se myös maustaa yhden kohdan. Luuletko että lihaliemi- tmv. kuutio ajelehtii itsestään pitkin ruokaa maustaen sen tasaisesti XDDD id#ootit...
Se on kyllä raivostuttavaa, jos reseptissä on virhe. Yritin tehdä pieniä täytettyjä piiraita. Ohjeen mukaan tehtynä täytteestä tuli todella vetistä; sitä ei voinut mitenkään saada leivottua taikinan sisään. Ratkaisin tilanteen siivilöimällä täytteen, mutta mauthan siinä meni hukkaan. Kyseessä oli vieläpä hienon, upeasti kuvitetun kirjan resepti, jonka luulisi olevan huolellisesti kirjoitettu ja tarkistettu.
Ärsyttää kun yleensä ei kerrota mille uunin tasolle ruoka laitetaan (esim. Kotikokki.netissä). Joudun googlaamaan erikseen, mihin menee ihan turhaa aikaa. Miksei sitä voi kirjoittaa aina reseptiin?
Mua ärsyttää ohjeet joihin tulee paljon aineita/ mausteita joitcei juuri muuhun tule käytettyä. Nykyisin skippaan hyvältä vaikuttavan ohjeen, jos ainesoda luettelossa alkaa olla runsaasti sellaista mitä ei kaapussa ole.
Sieltä löytyy vanhenemasta kokkailujen perusteella esim. Muscavado sokeri, auringonkukansiemenet, maizena, vaniljatanko, ciansiemeniä, grahamjauhoja, kookosrasvaa, sekä lukematon määrä mausteita, kasvisosasto on tietenkin roskiksissa jo.
Inhoan myös ohjeita joihin tulee vain osa taaka- aineesta esim. Keltuainen tai sitruunankuoret. Loput säästä myöhempään käyttöön jota ei koskaan tule.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ärsyttää kun joissain ohjeissa on että minkä merkin tuotteita pitää käyttää. Esim. PIRKKA sokeria, PIRKKA kaakaojauhetta, PIRKKA vehnäjauhoja, PIRKKA kananmunia......
Ihankuin ruoka menisi pilalle jos siihen vahingossa sekottaisikin PIRKKA kaakaojauheen sijasta vaikka RAINBOW kaakaojauhetta.....noin niinkuin esimerkiksi...
:"""D Tiedätkö mikä on mainos?
Ja ap: varmasti se kuutio sulaa sinne sekaan, mutta järkeä voi käyttää. Kun se kuutio sulaa yhteen kohtaan, se myös maustaa yhden kohdan. Luuletko että lihaliemi- tmv. kuutio ajelehtii itsestään pitkin ruokaa maustaen sen tasaisesti XDDD id#ootit...
Sitä ruokaa sekoitetaan välillä. Kyllä se sinne sulaa eikä ajelehdi mihinkään =)))
Tämä on varmaan ihan oma ongelmani mutta ärsyttää sellaiset ohjeet, joissa on joku ainesosa tai useampikin joita ei tule sitten käytettyä koskaan mihinkään muuhun. Vastaavasti myös ylipäätään vaikeasti löydettävät ainesosat. Jää sitten kokeilematta koko resepti.
"...pientä twistiä" - aargh!