Mitkä elintarvikkeet ovat huonompia Suomessa kuin ulkomailla?
Konkreettisia, vertailukelpoisia esimerkkejä?
Haluan myös vertailumaan nimen ja elintarvikkeen alkuperämaan?
Kommentit (25)
No onhan kaupoissa suomessa parempaa ruokaa kuin muualla, ero on ravintoloissa ja merenelävien tarjonnan laajuudessa. Kyllä suomessa saa tosi hyvää laatua.
Maitotuotteet ainakin on käsitelty piloille. Vatsani ei kestä kuin yhden, pienen meijerin jogurttia kotimaisista, muista tulee närästystä ja vatsa menee kuralle. Maitoa en voi käyttää ollenkaan, jos on kotimaista. Jätskit eivät maistu miltään.
Olin Kanarialla helmikuussa. Mansikat paikallisia ja mauttomia.
Omenat ihan perus-Granny Smithejä ja Golden Delicious. Alkuperä tais olla Italia. Ei kummoisia siis.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki. Suomalainen ruoka on kurjaa ja mautonta kopiota.Esimerkkinä makkarat ja juustot.
Kuitenkin Suomessa on mahdollista ostaa monien eri maiden ruokia. valikoimat ovat laajoja. Ystäväni on asunut diplomaattimiehensä vuoksi useissa eri maissa, ja on saanut minut heräämään siihen, kuinka helppoa täällä on löytää erilaiset valikoimat. Hänellä ei ole. Esim. keliaakikkolapselle todella vaikeaa.
Maito, maitotuotteet ja voi parempia Britanniassa. Ovat paljon raikkaamman makuisia kun Suomessa.
Kuulemma esim Mars-suklaapatukat ja vastaavat ovat Itä-Euroopan, halvemmalla reseptillä valmistettuja.
Kotimaiset Tomaatit ei mastu millekään. Toista on välimerenmaiden mehukkaat tomaatit.
Lontoo: lihaa en syönyt ku oli foot and mouth disease. Leipä höttöä, valkoista paahtoleipätyyppistä isoissa "säästöpakkauksissa". Pitkät käytävät pullollaan. Ei ruisleipää tai kauraleipiä, muutakuin Wholefoodsissa hieman sen tyylistä. Maito muovipulloissa. Mulla maha oli kuralla koko ajan siellä ollessa. Söin hedelmiä ja kasviksia, eikä valikoima ja niiden maku ollut suomalaista erikoisempaa.
Kotimainen broileri on mautonta ja kun sitä käsittelee raakana, kädet alkavat kutisemaan hulluna. Tiedättekö kun vakuumipakkausta avatessa lehahtaa se kamala haju? Ihmiset usein luulevat sen olevan suojakaasun haju, mutta tässä teille uutinen: Suomessa ei käytetä tuoksullista suojakaasua, eli se haju lähtee ihan vaan siitä "tuoreesta" lihasta!
Vierailija kirjoitti:
Kotimaiset Tomaatit ei mastu millekään. Toista on välimerenmaiden mehukkaat tomaatit.
Ei kyllä maistu tällä(kään) hetkellä millekään. Ainoastaan ne Pirkan miniluumutomaatit on jostain kotoisin. Mä kypsytän niitä kotimaisia kaksi päivää ja ne on kyllä mehukkaita.
HK Blå on parempaa täällä kuin esim. Amerikassa.
Itävallassa oli juusto ja jugurtti tosi hyvää! Luulen, että on rasvaista kun täällä rasvatonta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki. Suomalainen ruoka on kurjaa ja mautonta kopiota.Esimerkkinä makkarat ja juustot.
Kuitenkin Suomessa on mahdollista ostaa monien eri maiden ruokia. valikoimat ovat laajoja. Ystäväni on asunut diplomaattimiehensä vuoksi useissa eri maissa, ja on saanut minut heräämään siihen, kuinka helppoa täällä on löytää erilaiset valikoimat. Hänellä ei ole. Esim. keliaakikkolapselle todella vaikeaa.
No tuttuni taas käyttää jauhoja ulkomailla, Suomessa ei onnistu. Vilja prosessoitu Suomessa.
Sama maidon kanssa.
Suomalainen ruokavalio perustuu vatsanväänteisiin: kahvi, maito ja ruisleipä saa mahan kipeäksi. Kaupoissa ostat ulkomaan tomaatit, avocadot ja muut raakoina. Missään ei ole samanlaista kuvan hunajamarinointia ja eines-bisnestä.
Vierailija kirjoitti:
Kotimainen broileri on mautonta ja kun sitä käsittelee raakana, kädet alkavat kutisemaan hulluna. Tiedättekö kun vakuumipakkausta avatessa lehahtaa se kamala haju? Ihmiset usein luulevat sen olevan suojakaasun haju, mutta tässä teille uutinen: Suomessa ei käytetä tuoksullista suojakaasua, eli se haju lähtee ihan vaan siitä "tuoreesta" lihasta!
Kotimainen broileri on turvallisinta maailmassa. Ei ole salmonelloja, ESBL tai kampylobakteereja. Tuoretta lihaa se on ja jos siinä tuoksuu maitohappobakteeri, nin tilanne ei ole todellakaan huono. Tiesitkö, että suomalainen broileri sai ennätysvauhtia luvat maailman tiukimmalta maalta, Japanilta? Miksi? Koska Suomeen ja suomalaiseen broileriin voi luottaa.
Hedelmät. Esim mango, persikat, banaanit, appelsiinit, mitkä tuodaan kaukaa ovat kotimaassaan parempia.
Kauppojen tarjonnasta varmaan yli 50% tuotteista on muualta kuin Suomesta.
Miten ne muuttuu Suomessa huonommiksi kuin ulkomailla?
Ihme nillitystä taas.
Vierailija kirjoitti:
Hedelmät. Esim mango, persikat, banaanit, appelsiinit, mitkä tuodaan kaukaa ovat kotimaassaan parempia.
Ok, mistä olet ostanut?
Kaikki. Suomalainen ruoka on kurjaa ja mautonta kopiota.Esimerkkinä makkarat ja juustot.