Riisipurkki kostui fetajuuston nesteestä, voiko vielä laittaa kuivamaan ja kaappiin??
Hei kävi niin että kaupasta kotiin päästyäni huomasin fetapurkin auenneen ja valuneen kaikkien muiden ruokien päälle, onneksi kaikki muut ruoat olivat pestäviä (umpinaisia ilmatiiviitä purkkeja ja mm. perunoita ja porkkanoita), mutta seassa oli pahvinen 1kg riisipurkki. Se pahvipurkki kastui pohjasta ja osa imeytyi tietenkin sisälle. n. 2cm x 3cm alue kostunut läpi. Riisit on valmiissa keittopusseissa joten tarkkaa tuntumaa en saa, mutta saattavat olla hieman kostuneet ainakin osa. Onko noissa mitään vaaraa jos sitä fetapurkin nestettä on päässyt hieman riisin sekaan, alkaako bakteerit nyt tuottaa sinne jotain toksiineja jotka ei riisejä keittäessäkään enää kuole? Noi riisipussit on nyt varmuuden vuoksi kuivamassa naulakossa(joo kyllä heh...) , voinko ne siitä muutaman tunnin kuivattelun jälkeen siirtää vielä kaappiin ja käyttää? Vai onko nyt koko kilon riisisatsi lopullisesti pilalla.
Kommentit (16)
En kuivattelisi sitä riisiä, vaan keittäisin heti ja pakastaisin keitettynä sen, mitä en ehdi syödä.
Laita siitä ruokaa nyt, niin hyvä tulee. Ei voi säästää. Pakastaminen oli hyvä idea.
Noi riisit ei siis ole mitenkään märkiä vaan enintään vähän kosteahkoja osa. Kaikki ei edes ollut kosteita (tosin sekotin jo vahingossa pussit enkä tiedä mikä oli mikä). En todellakaan jaksa keittää kiloa riisiä kun ei mulla ole kuin 1,7l kattila jonne mahtuu ehkä 1/4 purkista kerralla keittymään. Mikä noissa on vaarana jos vaan antaa ilmavasti tuulettua ja laittaa kaappiin? Ehdin jo ennen kun katoin tänne tulleet kommentit tulla siihen tulokseen että eiköhän ne ole ihan ok jos annan hetken ilmassa tuulettua.
ap
Ja ne riisit siis tuntuu ja näyttää ihan kovilta edelleen, vaikka saattaisin aistia lievää kosteutta tunnustellessa sormilla sen keittopussin päältä. En ole varma.
ap
Vaarana on se, että riisissä alkaa kasvaa bakteereja tai hometta, etkä voi mistään tietää miten myrkyllistä se on.
Voi jeesus mikä show jostain RIISISTÄ. -.-
Saat päättää iiiiiiiihhhhhhhhhhaaaaanaaaaaannnn itseeeeeeeeeeee.
Lykkää riisit vaikka johonkin reikään paketin kanssa.Siihen reikään joka päästää aina välillä pahanhajuista kaasua pihalle.
Sillä pääset "ongelmasta".
Mitä jos aukaiset oven ja heität riisit vi**uun?
Vierailija kirjoitti:
Vaarana on se, että riisissä alkaa kasvaa bakteereja tai hometta, etkä voi mistään tietää miten myrkyllistä se on.
Homeen nyt varmaan näkis ihan silmillä jos sitä siinä määrin tulisi että siitä jotain haittaa olisi. Bakteerit toki kuolee keitettäessä, mutta lähinnä mietin kuinka todennäköisesti ne bakteerit noihin kehittää haitallisia määriä jotain Bacillus cereus -itiöitä.
ap
Jos riisit olisi kastuneet vaan vedestä, olisi ihan ok vaan kuivattaa ja käyttää myöhemmin. Nythän ne riisit ovat kastuneet maitoseen liemeen, joten en kyllä säilyttäisi. En tiedä kuinka nopeaan riisi imee itseensä, pystyykö niitä huuhtelemaan ja kuivattamaan..?
Keittäminen ja pakastaminen on hyvä idea.
Avaa paketti saksilla ja sitten varovasti laitat kerroksellista tuotetta toiseen astiaan vaikka kolmeen erään. 1. erä aamusta riispuuro 2. erä sunnuntaina kaalikääryleitä 3. erä maksalaatikkoa maananataina jne .
Vierailija kirjoitti:
Minkä merkkisiä ne riisit on?
Mikäs merkitys sillä on?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minkä merkkisiä ne riisit on?
Mikäs merkitys sillä on?
Kun pyytää apua niin pitä jo aloitusviestissä kertoa että mikä palaa, ja missä palaa, ja kuka palaa, ja kuka on ilmoittaja.
ei voi. roskiin vaan.