Onko työpaikkalounas kamalaa tuhlaamista?
Aina säästämis/hyvän elämänohjeketjuissa muistetaan kertoa että aina töihin omat eväät mukaan. Miksi työpaikkalounas on niin tuomittava juttu?
Itse maksan ihan mukisematta 9-10€ lounaasta; saa vaihtelua ruokiin, monipuoliset salaatit ja lisukkeet, tulee tauko päätteellä istumiseen, työkavereiden kanssa jutellaan muustakin kun töistä jne. Ymmärrän että kaikissa töissä tauko ei ole mahdollinen eikä kaikilta työpaikoilta pääse järkevästi minnekään lounaalle mutta osassa pääsee.
Joskus olen hakenut marketista ”eväät” ja kummasti se 10€ menee silloinkin ja taas kotiruoat säilytys, pakkaus ja eväslootien pesu....kiitos ei. Miksi olen huono ihminen tämän valinnan takia? Miksi minun pitäisi ennemmin se 200€/kk laittaa säästöön&sijoituksiin?
Kommentit (430)
On. Jos on rahaa törsättäväksi kirjaimellisesti paskaan niin mikäs siinä. Lapsiperheessä tehdään muutenkin ruokaa kotona päivittäin, joten niistä riittää evääksi jämät. Paskaa sekin lopulta kuitenkin on.
Meillä työpaikan tukema ruokailu ja maksaa edullisemmilla vaihtoehdoilla n. 3-5 e/pvä. En todellakaan ala kantamaan eväitä näillä hinnoilla, mutta aiemmassa paikassa ruoka oli huonoa ja hinta aina 8 e, joten en raskinut sitä syödä. Hintakysymys siis!
Itse otan eväät matkaan kun aina kuitenkin jää ylimääräistä päivälliseltä. Ei ole vara maksaa 10e jostain makaroonilaatikosta lounasravintolassa.
No on joskus ihan paikallaan, meillä ainakin porukka syö välillä omia eväitä (ja samalla lailla se porukka kokoontuu syömään siihen pöydän ääreen vaikka syökin niitä omia eväitä) ja välillä.
Me katsotaan lähipaikkojen listoja. Kukaan ei maksa 9 € broilerinkoipi + riisi + salaatti yhdistelmästä tai hernekeitosta 6 €.
Ei siinä työpaikkalounaassa mitään väärää ole. Ihminen saa käyttää rahansa omien mieltymystensä mukaan... jos on varaa.
Ei oo tuhlaamista. Eipä sitä rahaa kannata ylenmäärin säästöönkään kerätä. Kukaan ei sitä täältä saa mukaansa kun aika jättää, verottaja vie sitten kuitenkin nekin rahat mitkä nyt muka säästäisit jos jättäisit työpaikkalounaat syömättä ja vielä aika paljon enemmänkin. Syö siis ihan hyvällä omallatunnolla.
Mieheni lopetti lounastelun kun tajusi maksavansa yli 10€ makkarakastikkeesta. Työmaan lähellä ei ollut vaihtoehtoja. Eikä heillä ollut lounasetua.
Jaa- minun markettievääni maksavat 2-4€/päivä. Jos lähtisin ulos syömään, niin puolen tunnin ruokatunnista hupenisi 15-20 min matkoihin. Joutuisin syömään yksin (kuten työpaikallakin), koska meistä toimistoihmisistä toisen täytyy päivystää puhelinta.
Meillä maksaisi salaatti+keitto 9 €, mikä on mielestäni liikaa. Teen viikonloppuisin pakkaseen annosrasioihin ruokia joita otan mukaan. Näin ei tarvitse työpäivän jälkeen alkaa kokkailemaan. Huolehdin, että pakastimessa on 5-10 eri ruokaa joista valita. Lisäksi teen iltaisin seuraavan päivän leivät ja salaatin lounaan oheen. Onhan tästä vaivaa mutta koen että on sen väärti.
Mielestäni tulee liian kalliiksi, kun alle kympillä tekee koko päivän monipuoliset ruoat kaikkine salaatteineen. Ruokakulut lähes kaksinkertaistuisivat, jos söisin joka päivä lounasravintolassa.
Monesti työpaikkaruokalat ovat kauheita kouluruokaloita joista ei kyllä viitsi kymppiä maksaa. Jos on kilpailua tarjolla hyviä lounaspaikkoja niin kyllä mieluummin maksan ja syön.
No jos joka päivä käyttää kympin lounaaseen niin kyllä se minusta on tuhlaamista, vuositasolla tekee kuitenkin 2400 euroa, itse tehden olis vaan 200-500 euroa.
Kyllä lounas voi olla kiva hetki omillakin eväillä, meillä ainakin suurin osa syö omia eväitä. Välillä toki käydään ulkona syömässä mutta en ikinä maksaisi henkilöstöruokalan makaronilaatikosta + maitolasillisesta 6 euroa-10 euroa.
Ja ei, en kerää rahoja hautaan, lapsiperheessä rahareikiä kyllä riittää.
Meidän duunissa vanhat pierut ovat todella vihaisia, kun maksan lounaan sähköisellä avaimella, joka menee suoraan tilistä. Saan kuulema näin pienempää palkkaa kuin käteisellä maksaessa - syön lounaani silti.
Olen niin pihi ja saita että söisin koko rahan edestä. Noin pari tuhatta kaloria tulisi vedettyä lounaalla kun koko rahan edestä söisin. Ei kannata istumatyöläiselle. Riittää Reissumies täytteillä, n. 400kcal.
Työpaikka maksaa lounasedun, joten itselle jää vain verot maksettavaksi. Totta kai siis käyn lounaalla syömässä, vaihtoehtoja on onneksi yllin kyllin.
Jos koet, että lounaasi ovat maksamasi summan arvoisia, asia on niin eikä kuulu muille. Itsekin käytän rahaa pikku mukavuuksiin enkä tee niin, että kituuttaisin koko viikon samalla linssikastikkeella (ilman mausteita, koska maustetahna maksaa kaksi euroa) ja nauttisin rahoistani joskus 40 vuoden päästä; nyt ruuhkavuosissa kaikki mukavuus ja helpotus on tervetullutta.
Käyn ravintolalounaaalla ehkä kerran viikossa, muuten ostan eväät kaupasta. Tähteitä ei koskaan jää, kun on suuriruokainen mies. Ravintolalounaissa mukavaa on vaihtelu ja se, että pääsee hetkeksi pois toimistolta. Kävisin useamminkin, mutta ilman seuraa on tylsää mennä; työpaikallani kukaan muu ei syö lounasta ulkona vaikka lähellä on paljon hyviä paikkoja. Istun sitten raksaukkojen seassa :)
Perjantaisin tulee usein käytyä syömässä. Sitten vedetäänkin se 1500kcal kerralla ja loppupäivä löhöillään.
Meillä mies syö joka päivä lounaan ulkona, on lounasetu mutta onhan se silti kallista. Mies on kuitenkin sitä mieltä että hyvä ja monipuolinen ruokailu on hänelle päivän kohokohta joten siitä ei ole luovuttu. Tosin kyllä hän tienaakin aika hyvin eikä tuhlaa juuri mihinkään muuhun.
kyllähän tuo työpaikkalounas on tuhlaamista. Minä tosin sitä harrastan tästä tietoisena 2-8 kertaa kuussa. Se eväsrasia ja sen kuskaaminen ja peseminen kotona astianpesukoneessa muiden astioiden kanssa ei tosiaan ole iso säästö. Vuodessa menee pyöreät 2500€ ruokiin jos joka päivä ruokailisi työmaalla. Tällä rahalla saisi esimerkiksi 255 nordean osaketta, ja osinkotuloja vuodessa 173€, viidessä vuodessa menetetty summa onkin yhteensä jo 14177€ ja sen tuotto melkein 900€. Eli kyllä sille makkarakastikkeelle tulee hintaa.
Tulee kalliiksi.