Onko 8% ranskankerma sama kuin kermaviili?
Tiedän, että ranskankerma on yleensä rasvaisempaa kuin kermaviili. Valion kermaviilissä on 10% rasvaa, ranskankermassa yleensä 28%. Asun ulkomailla ja täällä ei myydä kermaviiliä. Kaupoista löytyy kuitenkin rasvaprosentilla 8 olevaa ranskankermaa. Onko tämä verrattavissa kermaviiliin? Eli onko kermaviilissä ja ranskankermassa normaalisti jokin muu ero kuin rasvan määrä? Esim valmistuksessa?
Kommentit (33)
8% "ranskankerma" ei ole edes ranskankermaa.
Ranskankermassa pitää olla vähintään 35% rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Eri hapate.
Vaikuttaako tämä jotenkin ominaisuuksiin? Eli vaikkapa jos ruokaohjeessa käsketään käyttää kermaviiliä, niin käyttäytyykö tämä 8% ranskankerma eri tavalla?
8% ranskankerma ei ole ranskankermaa eikä kermaviiliä. Se on täyttä sontaa.
Vierailija kirjoitti:
8% "ranskankerma" ei ole edes ranskankermaa.
Ranskankermassa pitää olla vähintään 35% rasvaa.
Jep, no pointti olikin, että onko se 8% ranskankerma sitten sama kuin kermaviili.
Vierailija kirjoitti:
8% ranskankerma ei ole ranskankermaa eikä kermaviiliä. Se on täyttä sontaa.
No voiko tätä sontaa sitten käyttää kermaviilin sijasta, kun kermaviiliä ei kaupasta löydy? Vai onko muita ehdotuksia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
8% ranskankerma ei ole ranskankermaa eikä kermaviiliä. Se on täyttä sontaa.
No voiko tätä sontaa sitten käyttää kermaviilin sijasta, kun kermaviiliä ei kaupasta löydy? Vai onko muita ehdotuksia?
Voi käyttää. Jogurtti, ranskankerma, kermaviili on kaikki hapatettua maitoa. Joo rasvaprosenteissa, hapatteissa on eroa. Mutta itse käytän kaikkia vähän sekaisin. Yleensä omasta kaapista löytyy turkkilaista jogurttia ja käytän sitä vähän kaikkeen mihin tulee hapattettua maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
8% ranskankerma ei ole ranskankermaa eikä kermaviiliä. Se on täyttä sontaa.
No voiko tätä sontaa sitten käyttää kermaviilin sijasta, kun kermaviiliä ei kaupasta löydy? Vai onko muita ehdotuksia?
Voi käyttää. Jogurtti, ranskankerma, kermaviili on kaikki hapatettua maitoa. Joo rasvaprosenteissa, hapatteissa on eroa. Mutta itse käytän kaikkia vähän sekaisin. Yleensä omasta kaapista löytyy turkkilaista jogurttia ja käytän sitä vähän kaikkeen mihin tulee hapattettua maitoa.
Ok! Kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
8% ranskankerma ei ole ranskankermaa eikä kermaviiliä. Se on täyttä sontaa.
No voiko tätä sontaa sitten käyttää kermaviilin sijasta, kun kermaviiliä ei kaupasta löydy? Vai onko muita ehdotuksia?
Voi käyttää. Jogurtti, ranskankerma, kermaviili on kaikki hapatettua maitoa. Joo rasvaprosenteissa, hapatteissa on eroa. Mutta itse käytän kaikkia vähän sekaisin. Yleensä omasta kaapista löytyy turkkilaista jogurttia ja käytän sitä vähän kaikkeen mihin tulee hapattettua maitoa.
Tämä on oikeasti toimivaa! Toki ekoilla kerroilla muistaa, että eikös se kermaviili tai ranskankerma maistunut vähän erilaiselta. Mutta sen jälkeen turkkilainen jugurtti menee ihan sujuvasti mm. dippikastikkeissa, text-mex ruokien kastikkeena ja jopa hätätilassa kermavaahdon tilalla jälkiruokien lisukkeena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
8% ranskankerma ei ole ranskankermaa eikä kermaviiliä. Se on täyttä sontaa.
No voiko tätä sontaa sitten käyttää kermaviilin sijasta, kun kermaviiliä ei kaupasta löydy? Vai onko muita ehdotuksia?
Sitä ei voi käyttää mihinkään, edes kermaviilin sijasta.
Luepa 8% ranskankerman ainesosaluettelo. Vertaa sitä sitten kermaviiliin. Mieti sitten onko ne samoja.
Vierailija kirjoitti:
Luepa 8% ranskankerman ainesosaluettelo. Vertaa sitä sitten kermaviiliin. Mieti sitten onko ne samoja.
Näköjään tämä ranskankerma on tehty maidosta, kun kermaviili on tehty kermasta. Lisäksi molempien ainesosaluettelossa on hapate. Eli eivät ole täysin sama asia, enkä itseasiassa niin ikinä väittänytkään, kysyin vaan että voinko käyttää tätä 8% ranskankermaa kermaviilin sijasta. Ei esimerkiksi sipsien dippikastiketta tee mieli tehdä 28% ranskankermasta...
Vierailija kirjoitti:
No jopas on maa.
Olen asunut suomen lisäksi 3 eri maassa, eikä missään ole myyty kermaviiliä tai edes mitään vastaavaa ainakaan normaaleissa marketeissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun löydän edes jotain, jota voisi mahdollisesti verrata kermaviiliin.
Katsoin jääkaapista. Kermaviilin ainekset: Pastöroitu maito ja kerma, hapate. Creme fraichen ainekset: Pastöroitu kerma, hapatteet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luepa 8% ranskankerman ainesosaluettelo. Vertaa sitä sitten kermaviiliin. Mieti sitten onko ne samoja.
Näköjään tämä ranskankerma on tehty maidosta, kun kermaviili on tehty kermasta. Lisäksi molempien ainesosaluettelossa on hapate. Eli eivät ole täysin sama asia, enkä itseasiassa niin ikinä väittänytkään, kysyin vaan että voinko käyttää tätä 8% ranskankermaa kermaviilin sijasta. Ei esimerkiksi sipsien dippikastiketta tee mieli tehdä 28% ranskankermasta...
Ranskankerma on tehty kermasta ja siinä tosiaan pitää olla vähintään 35% rasvaa tai se on jotain korviketta.
Vierailija kirjoitti:
Katsoin jääkaapista. Kermaviilin ainekset: Pastöroitu maito ja kerma, hapate. Creme fraichen ainekset: Pastöroitu kerma, hapatteet.
Tämä 8% ranskankerma oli tehty vain maidost ja hapatteesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luepa 8% ranskankerman ainesosaluettelo. Vertaa sitä sitten kermaviiliin. Mieti sitten onko ne samoja.
Näköjään tämä ranskankerma on tehty maidosta, kun kermaviili on tehty kermasta. Lisäksi molempien ainesosaluettelossa on hapate. Eli eivät ole täysin sama asia, enkä itseasiassa niin ikinä väittänytkään, kysyin vaan että voinko käyttää tätä 8% ranskankermaa kermaviilin sijasta. Ei esimerkiksi sipsien dippikastiketta tee mieli tehdä 28% ranskankermasta...
Ranskankerma on tehty kermasta ja siinä tosiaan pitää olla vähintään 35% rasvaa tai se on jotain korviketta.
Noh, ranskankerma nimellä tätä täällä myydään.
Up