Minkä kanssa syötte hummusta? Mihin muuhun se sopii kuin leivän päälle?
Kommentit (45)
Valkoisten keksien kanssa, liiterin hummus on muuten hyvää
Olen usein miettinyt miltä hummus mahtaa maistua..? En ole toistaiseksi uskaltanut ostaa ja testata.
Kanan ja lihan kanssa lisukkeena sekä siihen kiva dipata leipää ja kasviksia.
No vaikka pitaleipään heittää falafelia, salaattia ja siihen vielä hummusta mausteeksi.
Lidlin hummus kuulemma hyvää. Onko kellään kokemuksia?
Onko joku kaupan hummus vähäsuolaista (alle 1 g/100g)?
Vierailija kirjoitti:
Olen usein miettinyt miltä hummus mahtaa maistua..? En ole toistaiseksi uskaltanut ostaa ja testata.
Sehän on älyttömän helppoa tehdä itse ja maistuu sata kertaa paremmalta kuin teolliset.
Suosittele hyvää valmishummusta.
En nyt heti kättelyssä ala itse tekemään. Haluan ensin kokeilla tykkäisinkö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen usein miettinyt miltä hummus mahtaa maistua..? En ole toistaiseksi uskaltanut ostaa ja testata.
Sehän on älyttömän helppoa tehdä itse ja maistuu sata kertaa paremmalta kuin teolliset.
Löytyisikö sinulta helppo resepti? :)
Dippinä kasviksille täälläkin. Lisäksi esim. lihapullien "kastikkeena" tai dippinä, samoin falafel-pyöryköitä dippailen. Menee myös sellaisten voileipäkeksityyppisten keksien kanssa ja tietysti parhaimmillaan vaalen, tuoreen leivän kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen usein miettinyt miltä hummus mahtaa maistua..? En ole toistaiseksi uskaltanut ostaa ja testata.
Sehän on älyttömän helppoa tehdä itse ja maistuu sata kertaa paremmalta kuin teolliset.
Löytyisikö sinulta helppo resepti? :)
https://www.soppa365.fi/reseptit/tintti-alanko/alkuruuat-kasvisruuat-et…
Tämä on mielestäni todella hyvä. Suuressa osassa resepteistä ongelmana on liian vähäinen tahinin määrä, jolloin hummuksesta tulee mitäänsanomattoman makuista. Ja sitruunaaki pitää olla tarpeeksi. Itse kyllä lisään tuohon vielä vähän rouhittua mustapippuria. Tuo on minuuteissa valmis ja todellakin ihan älyttömän helppo tehdä.
Mäkin olen ihastunut lidlin hummukseen! Dippailen siihen joko kasviksia (kurkku, porkkana, paprika...) tai sitten laitan just esim tortillan väliin kasvisten kanssa.
Levitteenä, lisukkeena ja dippinä. Teen itse hummusta (purkki kik-herneitä, 1-2 valkosipulinkynttä, sitruunamehua, oliiviöljyä) jota sitten maustan vaihtelevasti, aurinkokuivatut tomaatit ovat lemppari, mutta käytän myös tuoreita/pakastettuja yrttejä, paprikaa jne.
Huomio!
Lidlissä myydään kahta merkkiä hummusta, joista toinen vain on hyvää ja se on Baresa. Toiseen on lisätty etikkaa, joka tekee hummuksesta iljettävää.
Ehdottomasti itse tehtynä. Kaupan mietoja ja vetisiä en osta. Ei vie montaakaan minuuttia valmistaa. Loistava ja edullinen kuitu- ja proteiini-lisä salaatin kylkeen. Vaimo laittaa leivän päälle mutta itse käytän kasvisten kylkeen esim edellämainittuina tikkuina: varsiselleri - kurkku- porkkana. Grillattujen kasvisten kylkeen. Itse en lihan kanssa sekoita mutta lihaa menee muutenkin niin vähän nykyään. Rakas ei ota valkosipulilla niin se jää meillä pois. Savupaprikaa, pakastettua tai tuoretta korianteria ja ripaus jeeraa ja minä laita öljyn jo itse survokseen en pelkästään koristeeksi. Toki jos on kone jolla ajaa niin menee vielä nopeammin ja helpompi saada haluttu koostumus. Kuivana pussitetuista pavuista teen Falafelit mutta hummukseen Tölkki/pahvi kikherneet menee oivallisesti kun me pidämme silkkisemmästä tahnasta.
Tortillojen välissä, salaatissa, dippina, pizzan päällä ja ihan omana lisukkeenaan minkä tahansa ruoan kanssa.
Kaupan hummuksista suosikkina on Baba's hummukset (chili erityisesti), mutta useimmiten teen ihan säästösyistä ison määrän kerralla ja pakastan.
Mä syön kasvisten kanssa, ikään kuin kastikkeena.