Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mies ei vaan tajua, ettei valmistettu ruoka säily huoneenlämmössä

Vierailija
21.12.2017 |

Ihmettelee kun en syö yön yli hellalla lojunutta soppaa tai pastakastiketta. Raaka tavara kyllä pidetään kylmässä, mutta SITTEN kun se on paistettu niin hyvin kuulemma säilyy vaikka päivän tai pari siinä hellalla...... kananmunat sama, keitettynä säilyvät muka monta päivää keittiön tasolla...

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä nainen tuollainen

Vierailija
2/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

huono

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä nainen tekee samaa

Vierailija
4/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitettyjen kananmunien kohdalla on kyllä oikeassa, muuten taas... Pistä se jollekin hygieniakurssille, esim hygieniapassikurssille.

Vierailija
5/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko hän vaikeastikin kehitysvammainen?

Vierailija
6/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaimolla sama vika. Ja ei sitten mene perille millään. Ruoka on aina "juuri tehtyä" kun se on ollut vain pari päivää jääkaapissa ja nostettu sinne "suoraan hellalta". Tosin se on aina vuorokauden siinä hellalla jäähtymässä kun jääkaappi kuulemma kuluu jos se joutuu jäähdyttämään ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yön yli ainakin säilyy ihan hyvin, sitten kyllä laittaisin jääkaappiin. Ei saa laittaa kuumaa/lämmintä jääkaappiin.

Vierailija
8/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

huono

Valitettavasti totta ja isänikin tekee samaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen seuraavana päivänä syönyt ruokaa jonka olen jättänyt illalla tulikuumana hellalle jäähtymään yön yli. Ruoka säilyy niin kuumana monta tuntia, ettei tuossa ajassa bakteerit ehdi merkittävästi lisääntymään, varsinkin kun ruuan kuumentaa uudestaan ennen syömistä.

Tällä tavalla jäähdytettynä ruokaa en kyllä ikinä säilö kauaa, eli se syödään samantien pois, eikä laiteta jääkaappiin.

Jos tarkoitukseni on säilöä ruokaa kauemmin niin viilennän kuuman ruuan nopeasti vesihauteessa tai parvekkeella jos on kylmä. Sitten jääkaappiin.

Vierailija
10/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä syön aina ruokaa mikä on ollut yön/kaks hellalla. Ei oo vatsa ikinä sekisin eikä mitään muutakaan ongelmaa tullut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yön yli ainakin säilyy ihan hyvin, sitten kyllä laittaisin jääkaappiin. Ei saa laittaa kuumaa/lämmintä jääkaappiin.

Noin 10 kuukautta vuodessa ulkona on enintään jääkaappilämpötila, joten ruoan voi jäähdyttää esim parvekkeella nopeasti.

Vierailija
12/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaimolla sama vika. Ja ei sitten mene perille millään. Ruoka on aina "juuri tehtyä" kun se on ollut vain pari päivää jääkaapissa ja nostettu sinne "suoraan hellalta". Tosin se on aina vuorokauden siinä hellalla jäähtymässä kun jääkaappi kuulemma kuluu jos se joutuu jäähdyttämään ruokaa.

En jääkaapin kulumisesta tiedä, mutta se lämmin ruoka nostaa kaapin sisällä lämpöä niin että muut tavarat siellä voi kärsiä. Siksi kannattaisi pistää se kattila ensin vaikka kylmään veteen tai kylmemmällä säällä ulos seisomaan, jotta se jäähtyy nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla anoppi samanlainen, vaikka asiasta sanottu useaan otteeseen. Ollaan myös kieltäydytty syömästä näitä yön yli levänneitä keitoksia mutta ei vaan mene jakeluun.

Nykyään mies laittaa usein ruoat syömisen jälkeen kylmään äidillään, ettei menisi niin paljon ruokaa haaskuuseen.

Vierailija
14/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä syön aina ruokaa mikä on ollut yön/kaks hellalla. Ei oo vatsa ikinä sekisin eikä mitään muutakaan ongelmaa tullut.

Se että sinä olet puoliksi hyeena, ei tarkoita että muiden mahat kestäisi mitä vain...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies on hieman oikeassa tällä kertaa. Kypsennetty ruoka säilyy huomaytavasti paremmin. Kananmunat säilyy kyllä lämpimässä niin kypsennettynä kuin raakanakin. Käypä vaikka kaupassa katsomassa niin monessakaan ei ole kylmässä.

Vierailija
16/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka tulee jäähdyttää neljässä tunnissa alle 6 asteeseen, mieluummin nopeammin. Sen ajan jälkeen mikrobien itiöt aktivoituvat ja ruoka alkaa pilaantua, vaikka ruoka olisikin kypsennetty kiehuvaksi.

Kyllähän ihminen vaihtelevasti sietää pilaantunuttakin ruokaa, muutenhan lajimme olisi kuollut jo aika päivää. En silti tajua miksi ehdoin tahdoin kasvattaa mikrobeja, kun kerran kylmälaitteet on keksitty.

Mä heitän aina pois vaimon hellalle unohtamat ruuat. Kalliiksi tulee, mutta ilmeisesti hänellä on varaa.

t. kokki

Vierailija
17/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka säilyy syötävänä yllättävän pitkään, itse en ole ikinä huomannut mitään kummallista jos on päässyt unohtumaan yöksi pöydälle. Tietysti vähän vaikuttaa että onko kesähelteen kuumentama kämppä vai tällainen ajankohta kuin nyt.

Vierailija
18/18 |
21.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

hgfdfghf kirjoitti:

Ruoka säilyy syötävänä yllättävän pitkään, itse en ole ikinä huomannut mitään kummallista jos on päässyt unohtumaan yöksi pöydälle. Tietysti vähän vaikuttaa että onko kesähelteen kuumentama kämppä vai tällainen ajankohta kuin nyt.

Ei oikeastaan, osa bakteereista viihtyy oikein hyvin perushuoneenlämmössä