Milloin 6,5kg kinkku sulamaan?
Meinaan sen lauantai aamulla laittaa uuniin, nii millo se ois hyvä laittaa sulamaan?
Kommentit (5)
No kyllä saa aiemmin ottaa, itse ottaisin viimeistään keskiviikkona aamulla ja silloinkin voi tulla vähän kiire. Koska kinkun sisälämpötilankin pitää olla n. +10c ennen paistamista, niin täysin sulaneen kinkun saa ottaa huoneen lämpöön 6-7h ennen paistamista eli periaatteessa perjantaina myöhään illalla mikäli aikaisin aamulla heräät paistamaan.
Jos minä olisin sinä, ottaisin kinkun nyt heti samantien jääkaappiin. Säilyyhän se siellä vaikka sulaisi päivässä.
Ei kannata sulattaa huoneenlämmössä. Sanoisin, että huomenissa kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan. Ja voi ottaa vaikka hetikin, ei se pilalle mene.
Ei missään tapauksessa huoneenlämpöön! Googleta kinkun sulatus
1vrk ennen huoneenlämpöön tai 2 vrk jääkaappiin