Aion ostaa jouluksi mätiä, mitä mätiä suosittelette?
Kirjolohen mäti on poissuljettu, siitä en tykkää.
Siian mätiä olen harkinnut, onko muita ehdotuksia?
Kommentit (37)
Siika mainittiin, ihan jees. Sammen mätiä kannattaa myös maistaa.
Voihan se tuo Caviart merilevävalmistekin hyvää olla, meillä käytetään ihan normaalia siian mätiä.
Joku ehti ennen minua vitsailemaan mädästä. En olis uskonut!
Vierailija kirjoitti:
Joku ehti ennen minua vitsailemaan mädästä. En olis uskonut!
Hyvä, ettei nälänhädästä...
Muikunmäti on meillä ainoa mitä edes harkitaan. Kaksi kertaa vuodessa: jouluna ja kerran keväällä blinien kanssa. Se on herkku, minkä haluaa pitää herkkuna, eikä nautita sitä siksi useammin.
Siianmäti tai jos ei hinta haittaa niin muikunmäti. Molemmat on yhtä pieniä ja herkullisia.
Meilläkin syödään niitä 2x vuodessa, pääsiäisen blinijuhlissa ja jouluna
Etanan mäti on kertoman mukaan varsin herkullista.
Kyllä suosittelen yhä kirjolohenmätiä. Sitä tuntuu olevan niin montaa kuin myyntipaikkaakin.
Kirjolohenmäti tuntuu olevan järjestäen merivedeltä maistuvaa vetistä mössöä. Kerran ostin pienen purkin, eikä mikään edullinen ollutkaan, joka on herkkua. Iso rakeista mätiä, "kuivaa" ja todella maukas kalaisa maku. Enkä millään muista mistä ostin ja minkä firman. Harmittaa vietävästi, joten sen takia ostan joka vuosi, mutta vesiperä tulee..
Muikunmäti on parasta (ja kalleinta).
Siianmäti on ihan hyvä keskitien versio.
Ehdottomasti muikun tai mateen mätiä. Mateen mäti ykkösvaihtoehtona, mutta kumpikin on parempaa kuin kaviaari.
Mäti on hyvää. Siian mäti on kuin kallen mätitahna.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä suosittelen yhä kirjolohenmätiä. Sitä tuntuu olevan niin montaa kuin myyntipaikkaakin.
Kirjolohenmäti tuntuu olevan järjestäen merivedeltä maistuvaa vetistä mössöä. Kerran ostin pienen purkin, eikä mikään edullinen ollutkaan, joka on herkkua. Iso rakeista mätiä, "kuivaa" ja todella maukas kalaisa maku. Enkä millään muista mistä ostin ja minkä firman. Harmittaa vietävästi, joten sen takia ostan joka vuosi, mutta vesiperä tulee..
Hämmästyttävää suomen kieltä. Ei tosta meinaa saada selvää 😃 Ehdottomasti kekseliäin on tuo "joka on herkkua", suorastaan Leinomaisen runollinen.
Mamman mätiä, mulkun mätiä ja myös sianmätiä laitettaan täksi jouluksi.
Kirjolohen mäti on nättiä, mutta en itsekään pidä mausta ja tuntumasta. Kaikkein parasta on merilevästä valmistettu Arvo Kokkosen CaviArt. Näitä on eri värejä, keltainen, punainen ja oma suosikki musta. Älä turhaan osta sitä tanskalaista caviartia, se on tympeän makuista. Ehkä aidosta tavarasta siian tai muikunmäti.
Caviart on kuvottavaa. Muikun mäti maistuu merilevälle, siika on mielestäni paras. Tiedän olevani aika yksin näiden mielipiteiden kanssa.
Siikaa. Caviart.