Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

APUA! Jos kinkku painaa 4,675kg niin kauan sen annetaan olla uunissa !!!??

Vierailija
18.11.2017 |

Jos kiloa kohti pidetään uunissa noin 1h 30min niin onko se neljää kiloa kohti suunilleen 5h 30min?? Ja kun se painaa vähän yli 4kg niin saa olla ehkä sen 6h uunissa??

Ei oo sitä kinkkumittariakaan nyt kun unohtanu ostaa :((

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

6h ja 17min.

Vierailija
2/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sen kinkun ottaaki liian aikasin ja ehtii ihran ottaa pois ja huomaa että ei ihan ookaan valmis, voiko sen laittaa uuniin takas?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

125C/6h30min

Vierailija
4/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta kinkkumittari, kaupat on vielä auki.

Todellinen aika riippuu ihan uunin lämpötilatarkkuudesta ja tehosta ja muutamasta muusta jutusta. Joskus olen tuonkokoista kinkkua pitänyt uunissa parikin tuntia yli ajan kun ilmeisesti uunissa ei teho oikein riittänyt ja paistolämpötila oli alempi kuin olisi voinut kuvitella.

Kinkkumittari kun näyttää oikean lukeman niin sitten se on varmasti valmis.

Vierailija
5/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä sinulla on uunin lämpötila? Hankala sanoa, kun tiedossa ei ole sekään, mikä lihan lämpötila oli uuniin laitettaessa. Jos huomaat, että kinkku on raakaa, niin sen voi laittaa vielä paistumaan.

Onko sinulla kauppa miten kaukana? Mittareita saa ihan pienistäkin kaupoista, itse hakisin sellaisen.

Vierailija
6/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mahtaako jouluksi paistua kun nyt vasta uuniin laitaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen annetaan olla uunissa kunnes sisälämpötila on 75 astetta.

Vierailija
8/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista sitten, että kamarapuoli ylöspäin 😊

https://www.hk.fi/joulu/nain-paistat-taydellisen-joulukinkun/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei uunin lämpötiloihin voi luottaa. Todelliset lämpötilat voi olla ihan mitä vaan. En kyllä lähtis mitään 5 kg kinkkua mutu-pohjalta paisteleen. Ei muuta kuin mars kauppaan paistomittaria ostamaan. Ainut järkevä vaihtoehto tässä kohtaa.

Vierailija
10/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

120 asteeseen laitoin ja ihan huoneenlämpösenä sen kinkun. Kaupat 20km päässä, ei autoa just nyt käytettävissä. 

Toivottavasti kinkku onnistuu.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli se ennen melkoista.

Sian jalkaa lioteltiin tiinussa (=puinen saavi) suolavedessä päivätolkulla.

Torttutaikina tehtiin itse: kaulittiin ja käänneltiin. Kaulittiin ja käänneltiin monen monta kertaa. Välillä vietiin ulos kylmenemään.

Sitten kävi niin, että naapurin koira vei sen taikinan kuistilta. Näkyi vaan järven jäällä, kun hurtta juoksi taikina suussa liehuen. Ja mummo kiroili rappusilla. Oikeasti mummolta pääsi kirosana 😀

Pappa teki savusaunassa joulusahtia kuurinassa.

http://www.pcuf.fi/~jarmala/sm-sahti-joutsa-99-166.jpg

Vierailija
12/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

120 asteeseen laitoin ja ihan huoneenlämpösenä sen kinkun. Kaupat 20km päässä, ei autoa just nyt käytettävissä. 

Toivottavasti kinkku onnistuu.

AP

Itse paistoin viikolla alle kolmekiloisen kinkkurullan niin, että puoli tuntia lämpö oli 200 astetta ja sitten 140. Aikaa meni 4,5 tuntia ja sisälämpötila oli sitten 80 astetta. Epäilen, että saat kinkun kypsäksi kuuteen tuntiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

120 asteeseen laitoin ja ihan huoneenlämpösenä sen kinkun. Kaupat 20km päässä, ei autoa just nyt käytettävissä. 

Toivottavasti kinkku onnistuu.

AP

Aatteleppa jos uunisi näyttää vaikka 10 astetta liian vähän joka on hyvinkin mahdollista. Kuudessa tunnissa tuo heitto kertautuu ja silloin kinkku ei ole vielä lähellekään kypsä silloin kun sen pitäisi. Kyllä se kinkun sisälämpötila täytyisi jotenkin saada selville kun paistoaika alkaa loppumaan.

Vierailija
14/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

AATTELEPPA!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä mutta kiitos että annoit painon kolmen desimaalin tarkkuudella.

Vierailija
16/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tiedä mutta kiitos että annoit painon kolmen desimaalin tarkkuudella.

Joo, vaikea ottaa ihan todesta tätäkään sankaria.

Vierailija
17/17 |
18.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos sen kinkun ottaaki liian aikasin ja ehtii ihran ottaa pois ja huomaa että ei ihan ookaan valmis, voiko sen laittaa uuniin takas?

Voi uusavuttomuutta..