Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Antakaa vinkkejä yleiskoneen hankintaan

Vierailija
23.09.2017 |

Paljon on myynnissä käytettyjä yleiskoneita. Onko niissä joku vika? Millaista konetta tulee sinulle käytettyä? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota ostaessa? Mitä kehut, mitä haukut? Mulla on kaappi koneelle ja siihen semmoinen nouseva pöytä. Luulisin, että tulee käytettyä kun saisi helposti esiin. Lähinnä tarvin vatkaajaa ja pullan väääntäjää, niin saa kädet itse vapaaksi.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kenwoodiin itse päätyisin varmaan, jos nyt olisin ostamassa konetta. 

Vierailija
2/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kenwoodiin itse päätyisin varmaan, jos nyt olisin ostamassa konetta. 

Jaksaisitko perustella miksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellanen 40-50 vuotias lapset jo maailmalle lähettänyt jätetty rouva on paras. Nuoremmat ja vanhemmat ei oikee jaksa

Vierailija
4/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sellanen 40-50 vuotias lapset jo maailmalle lähettänyt jätetty rouva on paras. Nuoremmat ja vanhemmat ei oikee jaksa

Höh, haluaisin oikeita vastauksia. Ettekö käytä yleiskonetta?

Vierailija
5/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on Kenwoodin Chef, joka on meillä kestänyt jo 19 vuotta. Myös lähipiirissä on siitä hyviä kokemuksia. Kenwoodin Major on vähän isompi, mutta muuten samanlainen.

Pidän yleiskoneestani, koska sillä saa helposti tehtyä puolen litran (maitomäärä) pullataikinan tai vatkattua 6 munan sokerikakkupohjan muna-sokerivaahdon. Vähän isommatkin taikinat varmaan onnistuvat, mutta nämä ovat minulle sopivia kokoja.

Vierailija
6/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla kolmas Bosch, jauhelihamylly ja raastin käyvät koneesta koneeseen  ja vääntöä riittää. Teen usein kahden litran nestemääriin taikinoita, joten tämä toimii eikä jupruile. Olen tähän tykästynyt, enkä ole muita sitten haikaillut. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minulla on Kenwoodin Chef, joka on meillä kestänyt jo 19 vuotta. Myös lähipiirissä on siitä hyviä kokemuksia. Kenwoodin Major on vähän isompi, mutta muuten samanlainen.

Pidän yleiskoneestani, koska sillä saa helposti tehtyä puolen litran (maitomäärä) pullataikinan tai vatkattua 6 munan sokerikakkupohjan muna-sokerivaahdon. Vähän isommatkin taikinat varmaan onnistuvat, mutta nämä ovat minulle sopivia kokoja.

Kiitos vastauksesta. Onko tässä teräksinen kulho? Ja kuinka iso? Onko sillä merkitystä onko terästä vai muovia? Paljonko tehoja?Onko helppo putsata?

Vierailija
8/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minulla kolmas Bosch, jauhelihamylly ja raastin käyvät koneesta koneeseen  ja vääntöä riittää. Teen usein kahden litran nestemääriin taikinoita, joten tämä toimii eikä jupruile. Olen tähän tykästynyt, enkä ole muita sitten haikaillut. 

Kiitis vastauksesta. Onko ne aiemmat hajonneet kun jo kolmas käytössä? Mikä on moottorin teho? Onko helppo putsata?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
10/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kenwoodin minäkin valitsisin (vanhemmillani ja isovanhemmillani yli 30v vanhat ja edelleen loistavassa iskussa, joskin isäni on niitä huoltanut ja rataksistoa putsaillut ja rasvaillut), sellaisen jossa vähintään 6l kulho ja mielellään teräksinen. Muovikulhon voi halutessaan laittaa mikroon, esimerkiksi hiivataikinan nesteen lämmittää suoraan siinä. Muovikipot vaan ajan saatossa alkavat kulumaan ja kerrostumaan, teräksessä en ole huomannut mitään muutoksia ja halutessaan sen voi tuupata vesihauteeseen lämpenemään. Puhtaanapidossa ei kaiketi ole suurta eroa.

Halvimmissa malleissa ja merkeillä voi olla koneisto ties mistä materiaalista, jopa muovista, eikä sitä välttämättä mainita kaupan tuote-esittelyssä. Kenwoodilla joissain malleissa lukee, että koneisto on terästä ja miellän teräksen kulutusta kestävämmäksi materiaaliksi kuin muovin. En sen paremmin ole perehtynyt kun koneen osto ei ole nyt kovin ajankohtainen.

Vierailija
12/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleiskone on turha hankinta, jos siinä on niin monta osaa kuin nykyisissä koneissa tuppaa olemaan. Käytin sitä vanhaa niin kauan kuin se kesti, mutta nykyinen on jäänyt käyttämättä, kun pitäis nähdä liian paljon vaivaa sen käyttöohjeen lukemisessa.

Luen ja sovellan sujuvasti lakitekstiä ja laitan kaksi lämmintä ruoka useimpina päivinä ja olen kasvattanut enemmän lapsia kuin keskiverto suomalainen, olen rakennuttanut omakotitalon yksin naisena ja hoidan kaikki kodinkoneiden, ilmastoinnin ja keskuspölynimurin, auton,, pihan yms huollot, mutta se yleskone on käyttämättömänä.

Kermakin kannattaa vatkata käsin. Unohda yleiskone.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
23.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Merkillä ei oikeesti o väliä, (mammat koittaa perusteella miks mersu tai tojota ois parempi ). Jos oikeesti tarviit konetta mieti mihin sitä eniten käytetään, tarkista että osat on konetiskattsavia. Vehkeitä pestäessä tuhraantuu yleensä se aika mikä käytettäessä säästyy. Älä osta tarjouksesta Merkkikoneen pikkusiskoa!

Vierailija
14/20 |
24.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minulla on Kenwoodin Chef, joka on meillä kestänyt jo 19 vuotta. Myös lähipiirissä on siitä hyviä kokemuksia. Kenwoodin Major on vähän isompi, mutta muuten samanlainen.

Pidän yleiskoneestani, koska sillä saa helposti tehtyä puolen litran (maitomäärä) pullataikinan tai vatkattua 6 munan sokerikakkupohjan muna-sokerivaahdon. Vähän isommatkin taikinat varmaan onnistuvat, mutta nämä ovat minulle sopivia kokoja.

Kiitos vastauksesta. Onko tässä teräksinen kulho? Ja kuinka iso? Onko sillä merkitystä onko terästä vai muovia? Paljonko tehoja?Onko helppo putsata?

Minulla on muovikulho, ja se on edelleen uuden veroinen. Toisaalta en leivo joka viikko. Vähän ahkerammalle leipojalle teräksinen kulho on varmasti kestävämpi.

Oman yleiskoneeni teho on 700 W ja kulhon tilavuus 4,7 litraa. Näillä mainitsemani taikinakoot onnistuvat helposti. Jos haluat tehdä usein suurempia taikinoita, suosittelen Kenwood Majoria, joka on vastaava isompi malli. Olen tosin omalla koneellanikin tehnyt välissä 7 dl:n pullataikinoita.

Tiskaaminen on leipomisen jälkeen helppoa. Tiskattavaa on kulho ja yksi vatkain eli ei yhtään sen enempää kuin käsivatkaimen avulla taikinaa tehdessä. Olen tiskannut sekä kulhon että vatkaimen aina tiskikoneessa. Sen sijaan lisäosana hankkimassani vihannesleikkurissa on niin monta osaa, että sitä en ole tullut monta kerta käyttäneeksi. Myös tehosekoittimen tiskaaminen on minusta työläämpää.

Koneiden tehot ovat samannimisessäkin mallissa vaihdella eri vuosimallien välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
24.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yleiskone on turha hankinta, jos siinä on niin monta osaa kuin nykyisissä koneissa tuppaa olemaan. Käytin sitä vanhaa niin kauan kuin se kesti, mutta nykyinen on jäänyt käyttämättä, kun pitäis nähdä liian paljon vaivaa sen käyttöohjeen lukemisessa.

Kunnollisessa yleiskoneessa tarvitsee taikinan tekemisen jälkeen pestä tasan kaksi osaa: kulho ja vatkain, ja ne voi molemmat pestä tiskikoneessa. Markkinoilla on kyllä myös kaiken maailman monitoimikoneita, joilla saa tehtyä vain minitaikinan, ja joissa on monta pestävää osaa. Niistä ei ole leipurille mitään todellista hyötyä.

Yleiskoneen (kunnollisen) etu käsivatkaimella työskentelyyn verrattuna on se, että yleiskone tekee aineiden mittaamisen ja aloittamisen jälkeen töitä itsekseen ja leipoja itse voi tehdä jotain muuta samalla, kun yleiskone esim. vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi tai alustaa pulla- tai sämpylätaikinan.

Vierailija
16/20 |
24.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen pärjännyt kahdella terveellä kädellä ja terävällä veitsellä kohta 50 vuotta.

Vierailija
17/20 |
24.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä olen pärjännyt kahdella terveellä kädellä ja terävällä veitsellä kohta 50 vuotta.

Miten vatkaat terävällä veitsellä munat ja sokerin vaahdoksi? Vai käytätkö siihen terveiden käsiesi sormia?

Vierailija
18/20 |
24.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minulla kolmas Bosch, jauhelihamylly ja raastin käyvät koneesta koneeseen  ja vääntöä riittää. Teen usein kahden litran nestemääriin taikinoita, joten tämä toimii eikä jupruile. Olen tähän tykästynyt, enkä ole muita sitten haikaillut. 

Teen todella paljon tuolla yleiskoneella. Raastan ja säilön. Jauhan helposti kymmeniä kiloja jauhelihaa. Taikinoita viikottain. Iso perhe ja leivon paljon. Se kysyy moottorilta paljon ja näin ollen tahtoo joku remmi mennä. Sitten olen onnistunut saamaan edullisesti uuden, joten enpä ole viitsinyt merkkejä vertailla saati vaihtaa.

Vierailija
19/20 |
24.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa kiinnittää huomio koneen kokoon. Se markkinoiden isoin kannattaa ostaa vain, jos tekee usein niitä isoja taikinoita.

Itse tein sen virheen, että ostin liian ison yleiskoneen. Sitä ei todellakaan tule nostettua esille kuin muutaman kerran vuodessa. Jotain yhden kääretostun taikinaa (4 kananmunaa) ei vaan kannata alkaa vatkaamaan 5 litran sammiossa. Niiden vatkaaminen pienemmässä astiassa käsivatkaimella sujuu paljon nopeamminkin. Jos omistaisin kiertoilmauunin, jossa voisi paistaa useamman kääretortun/piirakan samaan aikaan, isolla koneella voisi tehdä kerralla niihin taikinat.

Vierailija
20/20 |
24.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse päädyin Kenwoodin majorin tarjouspakettiin, jossa oli 400€ hintaan 800w valkoinen kone, muovinen tehosekoitin, lihamylly, muovinen sekä metallinen kulho että vispilä, normi sekoitin sekä taikinakoukku. Kaikki muu on konepestävää paitsi alumiininen lihamyllyn ylävati.

Myöhemmin olen hommannut myös food prosessorin, eli sen millä leikataan, raastetaan jne.

Lisäosat on kalliita. Suosittelen miettimään jo ostettaessa että haluatko tuon peruspaketin vai ostatko kerralla sellaisen missä on tarvitsemasi lisäosat mukana.

Kenwoodeja on kahden koon lisäksi myös kahtena ulkonäkövaihtoehtona että eri tehoisina. Nätimmät harmaan hopeiset on kalliimpia ja tehokkaampia, noita valkoisia tarjouspaketeissa.

Erikoisuutena on myös professional-malli jossa on kulhon lämmitys. Leivonnassa varmaankin se 37-astetta on käytetyin, mutta kyllähän sillä varmaan soppaakin keittelee. Jos nyt uusisin koneen niin päätyisin varmaankin tuohon vaikka maksaakin noin 800€ ja on vain isona.

Se koneen koko on oikeasti tärkeä päätös. Tuo majori on niin iso ettei sitä halua pitää työtasolla. Sitten se on jossain piilossa eikä tule käytettyä niin usein kuin pitäisi.

Tuskin siinä Boschinkaan professionalissa mitään vikaa on. Mammallani vain sattui olemaan Kenwoodin chef käytössään vuodesta 72. Maatalon emännällä se oli kovassa käytössä melkein 40 vuotta. Toimii edelleenkin mutta metelistä huomaa että muutama kilometri on jo takana.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan yhdeksän