Mitä ihmettä lihaliemikuutioille on tapahtunut, kun ne eivät enää sula millään ruokaan?
Jos sitä kuutiota ei murusta, niin se ei myöskään liukene millään ruokaan. Nyttenkin yksi pala on killunut hernekeitossa jo monta tuntia ja edelleen sen sieltä löytää. Eikä ole ensimmäinen kerta kun näin käy. Kyllä ne ennen sulivat ruokaan vaikka kokonaisena oiskin laittanut. Vaan ei enää.
Onko joku muukin huomannut saman? Mitähän ällöä niihin on lisätty, etteivät enää liukene? Pitää varmaan siirtyä kokonaan jauheeseen tai fondiin.
Kommentit (28)
Kyllä liukeni ainakin mulla hyvin, kun äskein tein lihaperunavuuan uunissa ja murustelin liemikuution joukkoon. Jos kuutio on vanha ja kuivunut, voi olla, ettei liukene helposti. Katso päiväys paketista.
Siis jos murustelee ihan pieneksi, niin liukenee kyllä. Mutta kokonaisena ei, vaikka aiemmin on kyllä kokonaisetkin liuenneet ihan helposti. Eikä ole vanhoja, näin käy vaikka avaisi juuri kaupasta ostetun paketin. En myöskään ole huomannut että merkillä olisi merkitystä, tosin ostan vain Knorria ja Maggin kuutioita.
Kai se riippuu merkistä. Reformi ja Bong ainakin liukenevat ihan hyvin. Knorrista ja Maggista ei kokemusta kun en moista paskaa suostu keitoksiini lisäämään. Mutta ei kyllä hernekeittoon muutenkaan mikään lihaliemikuutio kuulu!
Mä oon huomannut saman Knorrin kuutioissa.
Ihan yhtä hyvin sulaa kunhan sekoittaa. Niin se piti ennenkin sekoittaa että sulaa kokonaisena
Itse ostan luomuna kasvisliemijauhetta tai joskus kuutioita. Sulavat hyvin ja koostumus on aivan toisenlainen, pehmeä.
Olen huomannut. Maggin sulaa hyvin, Knorrin ei millään. Muutos ajoittuu suunnilleen niihin aikoihin kun se natriumglutamaatti jätettiin niistä pois. En kyllä tiedä voiko sillä olla jotain tekemistä tuon sulamisen kanssa.
Minulla porisee tuossa kattilassa parhaillaan luuliemi, josta pakastan sellaisia 3 dl valmiita "liemikuutioita". Sulaa hyvin keitoksiin ja mausta ei voi samana päivänä kaupan kuutioiden kanssa puhuakkaan!
Mutta ymmärrän kyllä valmiiden liemikuutioiden käytön, on tämä luuliemen keittely kyllä 100x työläämpää...
Kauppojen halpamerkeissä olen huomannut etteivät sula, saa murustella käsin tosi pieneksi.
No kuule ne sun metsästä keräämät lihaliemikuutiot on oikeasti raivotautisyöttejä.
Vierailija kirjoitti:
Maggin sulaa, Knorrin ei.
Tätä olin just tulossa sanomaan
Juuri pari päivää sitten äidilleni valitin samaa. Ei niitä ennen ole tarvinnut murustella. Kiva kuulla, etten ole ainoa.
Vierailija kirjoitti:
Juuri pari päivää sitten äidilleni valitin samaa. Ei niitä ennen ole tarvinnut murustella. Kiva kuulla, etten ole ainoa.
Mitäs kivaa siinä on, että ne liemikuutiot on täyttä kuraa ja jotkut niitä vielä ruokaansa laittavat?
Lyön lihanuijan sileällä puolella pari napakkaa iskua kun kuutio vielä kääreessään. Sitten vaan avaa. Ja sulaa.
Minusta tämä ero tuli jo joskus 2000-luvun taitteessa, siis ennen ja jälkeen näin ja noin. Mutta siis raivostuttava ilmiö!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juuri pari päivää sitten äidilleni valitin samaa. Ei niitä ennen ole tarvinnut murustella. Kiva kuulla, etten ole ainoa.
Mitäs kivaa siinä on, että ne liemikuutiot on täyttä kuraa ja jotkut niitä vielä ruokaansa laittavat?
Onko luetun ymmärtäminen vähän vaikeaa? Mielestäni kirjoitin, että kiva kuulla, etten ole ainoa enkä kiva kuulla, että kuutiot ovat kuraa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juuri pari päivää sitten äidilleni valitin samaa. Ei niitä ennen ole tarvinnut murustella. Kiva kuulla, etten ole ainoa.
Mitäs kivaa siinä on, että ne liemikuutiot on täyttä kuraa ja jotkut niitä vielä ruokaansa laittavat?
Onko luetun ymmärtäminen vähän vaikeaa? Mielestäni kirjoitin, että kiva kuulla, etten ole ainoa enkä kiva kuulla, että kuutiot ovat kuraa.
No mitä kivaa siinä on, ettet ole ainoa hölmö?
Itse huomannut saman ettei meinaa liueta enää. Oli piiloutunut pala omaan haarukkaan oli kyllä makuelämys :/