En tunne sieniä yhtää, mutta onneksi kaikkkia sieniä voi syödä kunhan ne keittää :)
Eli voin siis kerätä, mitä vain sieniä vaikka tunnekkaan niitä kunhan mä vaa keitän ne niin myrkyt haihtuu?
Kommentit (19)
Kaikkia voi syödä. Joitakin vain kerran.
Kunhan syöt ne keitokset itse etkä anna muille niin sitten on ihan ok.
Kauan saa keitellä ja vaihtaa veden muutamaan kertaan.
Useimpia sieniä tosiaan voi keitettyinä syödä kuolematta tai edes sairastumatta, mutta haluaako niitä kaikkia syödä? Maku ei välttämättä ole kovin herkullinen.
Kavalakärpässieni on herkkua pienen ryöppäyksen jälkeen :3
Suippomyrkkyseitikki myös kerran syötävissä
Kyllä, just noin. Kaikkea voi ainakin maistaa...kerran.
Punaista kärpässientä keitettynä monta kertaa.
Toivottavasti et ole tosissasi. On sieniä, joista myrkky ei lähde keittämälläkään. Mene kirjakauppaan ja osta sienikirja. Kirjastosta et ehkä saa uusinta, sillä sitä ei ehkä siellä ole tai se on jatkuvasti menossa. Kannattaa hankkia uusin opas, koska siinä on tuorein tieto. Opettele vähitellen tuntemaan hyvät ruokasienet, esim. kantarelli, suppilovahvero, lampaankääpä, haaparousku jne. Hyvä on myös painaa mieleensä myrkkysienet, esim. kärpässienet, joita on monta eri lajia, ja seitikki. Hyvä olisi myös keskustella paikkakunnan metsien sienitarjonnan hyvin tuntevan ihmisen kanssa ja käydä hänen kanssaan muutaman kerran sienestämässä.
Ap, osa sienistä on tappavan myrkyllisiä, vaikka keität päivän, myrkky ei häviä keittämällä.Huono provo. Mene sienikurssille. Aloitus on vastuuton, joku ap:n kaltainen voi uskoa, ja kuolla. Varsinainen myrkynkeittäjä olet.
Minkä sortin uivelo ap oikein on? Jopa provoksi tavallisen tyhmä aloitus. No eipä silti, syksyisin suomen päivystyksissä on hengellään leikkiviä ja samalla munuaisensa tuhonneita torvia yhtä paljon kuin sieniä sateella. Sinne vaan jonon jatkeeksi... sienidosenttien sesonki olkoon lyhyt mutta sitäkin tuottoisampi.
A Wink, AWink. Parhaat sienimetsät löytyy Porvoosta
Minä poimin lapsena sieniä paljon lähimetsistä. Meille kersoille oli annettu säännöksi, että saa ottaa vain ne joista tulee "maitoa". Se oli ihan kelpo nyrkkisääntö, vaikka tulikin poimittua vain rouskuja. Kantarelleja ja tatteja sai ottaa myös, kun ne oli niin helppo tunnistaa. Siinähän sitä jo olikin sienisaalista. Luulen, että menisin noilla samoilla ohjeilla, jos joskus sienimetsään tulisi lähdettyä.
Siis on niin mukavaa olla pienessä sienessä.
On sieniä joista ei poistu nämä myrkylliset aineet keittämällkään, vaikka eivät ole tappavia, mutta voi tulla vatsaoireita
Vierailija kirjoitti:
Useimpia sieniä tosiaan voi keitettyinä syödä kuolematta tai edes sairastumatta, mutta haluaako niitä kaikkia syödä? Maku ei välttämättä ole kovin herkullinen.
Totta.
Itse olen saaristosta, tunnen kaikki Suomen sienet.
Turhaan sinä täällä neuvot näitä luonnostavieraantuneita, hysteerisiä kaupunkilaispelkureita.
Nämä luulee, että kun puraisee myrkkysientä, muuttuu vihreäksi,
alkaa huutaa: -Aargh! ja kaatuu kuolleena maahan, koska sarjakuvissakin käy niin.
Oikeasti sienten myrkky on Suomessa niin mietoa ja vähäistä, että kaikkia sieniä voi maistaa hitusen saamatta vatsanväänteitä.
Periaatteessa joo.
Itse opettelisin valkoisen kärpässienen ainakin ja jättäisin sen metsään.