Mitä VHH seuraksi kalalle?
Olen todennut, että suhteellisen vähähiilarinen ruokavalio sopii minulle. Mutta sitä en ole keksinyt, että minkä kanssa kalaa voisi syödä. Kun ei siis sitä perunaa tee mieli valita. Lohi nyt menee lohisalaattinakin, ja tonnikala täytetyissä paprikoissa tms, mutta entä sei ja muut vaaleat kalat? Sen puoleen joku kesäkurpitsamössö kuin lanttu tai kukkakaalikaan ei oikein natsaa esimerkiksi kookoskerma-chilisein kanssa. Ja salaatissa sei ei maistu miltään. Ideoita?
Kommentit (12)
Salaattia olisin tarjonnut, mutta jos se ei käy niin uunijuurekset tai kaaligratiini?
Pinaattimuhennos, kalamousse. Ja seitä ei voi kutsua kalaksi, mutta se menee esim. raastettujen kasvisten esim. lanttun, palsternakkan, sellerin kanssa keittona.
Höyrytetyt porkkanat ja parsakaali.
Wokkivihannekset.
Bataatti?
Meillä on useimmin keitettyä kukkakaalia ja parsakaalia, tai sitten uunijuureksia...Mutta kalatkin on perus uunikalaa ilman kookoksia ja chilejä.
Itse tykkään kalan kanssa syödä uppomunia (nimestään huolimatta helppo valmistaa) ja höyrytettyjä kasviksia.
Ratatouille sopii monen kalan kanssa.
Jos on vaalea, mieto kala, esim. kukkakaalista voi tehdä vaikka hyvän pyreen, joka vastaa vähän perunamuusia annoksessa. Ripaus valkosipulia sopii siihen mainiosti.
Kiitos vinkeistä. Olisi hyvä saada valioon lisää kalaa, mutta kun ei aina lompakko veny lohelle. Seiti nyt vain tunnetusti on mautonta 101 tavalla, ja ne muutamat maukkaat tavat vaativat jotain kylkeensä. Pelkkä seiti ei oikein inspiroi. :)
Grillattua sydänsalaattia, pata tomaateista, pinaatti, kananmuna
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vinkeistä. Olisi hyvä saada valioon lisää kalaa, mutta kun ei aina lompakko veny lohelle. Seiti nyt vain tunnetusti on mautonta 101 tavalla, ja ne muutamat maukkaat tavat vaativat jotain kylkeensä. Pelkkä seiti ei oikein inspiroi. :)
Älä hyvä ihminen syö sitä seitiä sitten :D . Ja ne neuvot, joissa sanotaan, että syö pari kertaa viikossa kalaa, niin niissä tarkoitetaan sen kalan rasvan takia. Seiti on yhtä tyhjän kanssa tuossa mielessä, kuin pahvia söisi. Kalan pitäisi olla sellaista rasvaista kalaa, kuten lohta, nieriää, taimenta vaikka tonnikalaakin.
Kesäkurpitsa-/porkkana julienne, höyrytetyt parsakaalit, ruusukaali jossain muodossa. Kävisikö voikaali? Tai ehkä voissa haudutetut sipulit? Kasvispatee. Wokatut kasvikset.
Itse laitan seitiä niin, että siihen tulee kasvit jo valmiiksi sekaan, niin ei tarvitse erillistä lisuketta loihtia. Esim seitä, sipulia, tomaattia, kesäkurpitsaa, (hapankaalia), pippuria, suolaa, jotain yrttejä, paprikajauhetta, valkosipulia, kermaa, juustoraastetta.
Itsekin aika niukalla budjetilla yritän tulla toimeen ja tuon edellä mainitun seipaistoksen teen silloin kun kaappeihin on jostain syystä kertynyt juustonkannikkaa, vanhaa kermaa, nahistumisen aloittaneita rehuja. Vähän kuin kalapyttipannu, mutta uunissa.
Kermaporkkanoita