Mitä ruokaa et ikinä tekisi/antaisi lapsellesi
Tuli mieleen kun ostin perheelle thaikuutiot ruuaksi kun tuli kiire lähteä erääseen tapahtumaan. Kun valittiin kuutioita luultavasti samaa ikää kanssani oleva nainen tokaisi minulle "en ikinä antais lapselle moskaa ruuaksi". En tunne yhtäkään perheellistä ihmistä joilla ei välillä syötäis eineksiä.
Kommentit (19)
En antaisi mitään prosessoitua transrasva-nitriitti-suolapommia. Lisäksi muoviastioista ja -pinnotteista irtoaa ruokaan ja juomaan bisfenoli-A:ta. Käytännössä siis kaikki valmisruoat pannassa.
Puhtaita raaka-aineita, suomalaista prosessoimatonta lihaa ja kasviksia. Kun on hyvät raaka-aineet, niin ei tarvitse kummoisia kommervenkkejä tehdä saadakseen maittavaa ruokaa.
Tää ei oo ruokaa mutta energiajuomaa en ostaisi/antaisi mistään hinnasta vaikka itse silloin tällöin tölkin juon. Aika usein näkee kaupassa kun äiti ja isi ostaa alle 16v. Energiajuomaa..
Tajusin juuri yksi päivä, että noi muksut ei oo koskaan kunnolla maistanu kalapuikkoja tai nugetteja. Tarhassa kuulemma eivät suostu syömään enää ekan maistamisen jälkeen. 😁 Vanhin 6 v.
Homejuustoa, äyriäisiä, vuohenjuustoa... yleensäkään en osta kotiin mitään oksettavava ällötystä.
En myöskään osta ulkomaista lihaa. Mahdollisimman suuri osuus ruuasta pitää olla kotimaista.
On moniakin ruokia joita en itse tekisi tai ostaisi, mutta jos joku muu tekee ja lapsi haluaa maistaa, niin en kiellä kokeilemasta.
Vierailija kirjoitti:
Homejuustoa, äyriäisiä, vuohenjuustoa... yleensäkään en osta kotiin mitään oksettavava ällötystä.
Eli kun äippä ei tykkää, niin ei lapsetkaan saa tykätä
Mitään myrkyllistä tai pilaantunutta. Kaikkea erikoista saa maistaa jos haluaa ja päterveellisesti voi syödä välillä, kunhan arkiruoka on monipuolista ja terveellistä.
Lapset ovat 11-16 vuotiaita ja aika monipuolisesti ovat kaikkea saaneet niin kotona, mummoloissa, kavereilla kuin ravintoloissakin. Joistakin tulista en itse välitä, mutta teen kotona siitä ruokaa perheelle kuitenkin. Kesäkeitto on kuitenkin sellainen sapuska, mitä meillä ei ole ollut ja tuskin tuleekaan.
Vierailija kirjoitti:
Homejuustoa, äyriäisiä, vuohenjuustoa... yleensäkään en osta kotiin mitään oksettavava ällötystä.
En myöskään osta ulkomaista lihaa. Mahdollisimman suuri osuus ruuasta pitää olla kotimaista.
Erittäin asiatonta käyttää ruuasta nimitystä oksettava ällötys, vaikkei siitä pitäisikään.
Kesäkeittoa en anna. Syy löytyy lapsuudesta. Meillä tätä "herkkua" oli joka toinen viikko. Siskon kanssa yritettiin syödä, tosin itkettiin ja syötiin. Pelkkä haju oksettaa.
Erittäin maustettua ja eksoottista ruokaa. Lapsi pitää vähemmän maustetusta ruuasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Homejuustoa, äyriäisiä, vuohenjuustoa... yleensäkään en osta kotiin mitään oksettavava ällötystä.
Eli kun äippä ei tykkää, niin ei lapsetkaan saa tykätä
Meillä oli perunaa ja ruskeaa kastiketta kahdesti päivässä, ainoana poikkeuksena lauantain lounas, jolloin oli kalaa mikäli torilla sitä sattui olemaan. 15 vuotiaasta asti ostin omilla rahoilla lähes kaiken oman ruoan ja siitäpä sai sitten kuullakin. Meillä kun ei tykätty mistään "erikoisherkuista"...
Mikäli omia lapsia siunaantuu, niin tarkoitus ei ole opettaa vihaamaan mitään ruokaryhmiä, mutta sieniä en pysty syömään kipeytymättä niistä aivan aikuisten oikeasti. Toinen on piimä, sillä oksennan jo pelkästään sen hajusta.
Kalapuikkoja, nakkeja, nuggeteja. Nämä nyt tulivat ekana mieleen...
nugetteja ,lauantaimakkaraa , kevytnakkeja yms.kevyttuotteita , margariinia , keinotekoisia makeutusaineita , rasvatonta maitoa enkä juurikaan valmisruokia (tosin kokkikartanoa ostamme joskus kun tosi kiire)
🙄🙄 ihan kun ne kuolis jos kerran lykkäis nenän eteen pari nakkia.
Joo jos syö muuten terveellisesti ja pääasiassa prosessoimatonta voi oikeesti antaa ihan surutta vaikka, iik, laukkimakkaraa leivän päälle. Tai sokerimuroja!
Niin on teillä jollain pipo liian piukka.
En nyt kyllä keksi sellaista. Mun katsomukseni on se että kaikkea pitäisi osata syödä, ei sitten jäisi nälkäiseksi siellä laitosruokailussakaan, ja kun nykymenoa katsoo niin tiedä missä leipäjonossa sitä joutuu lauantaimakkaraa ja nugetteja jonottamaan.
Veriruokia, yöks. Enkä sellaisia, jotka olisivat myrkyllisiä alussa (esim.korvasieni), mutta valmistaessa myrkky katoaa. En luottaisi omiin kokkaustaitoihini niin paljon.
Pallokalaa, myrkkysieniä, jotain todella epäeettisesti tuotettua lihaa josta tulisi vain paha mieli.
En ehkä antaisi myöskään syötäväksi mustikkakiisseliä valkoisella sohvalla.