Millä tavoin ruokahävikkiä kotitalouksissa, ravintoloissa ja kaupoissa saataisiin vähennettyä?
Kokonaisudessaan kotitaloudet, ravitsemuspalvelut sekä kaupat tuottavat EU ssa ruokahävikkiä noin 88 miljoonaa tonnia vuositasolla. Euroissa se tarkoittaa 143 miljardia euroa.
Kommentit (6)
Jokainen pitäköön huolen omasta lompakostaan.
Kielletään osta kolme, maksa kaksi tarjoukset.
Oma hävikki pieneni heti kun aloin käydä vain kerran viikossa kaupassa. Koko viikko kun.pitää suunnitella etukäteen niin ei tule juuri mitään ylimääräistä.
Heittelen muutamia avainsanoja mitä tulee mieleen: kannattavuus, kanta-asiakkuus, alennukset, vuokrat, työajat, aukioloajat, tehokkuus, markkinointi, työtavat ja hävikki, varastonkierto...
Meillä hävikki on tosi pieni.
Pakastin on kovassa käytössä ja ylijäämät pakastetaan joko annoksina esim anopille tai opiskelijatytölle haettavaksi tai sitten jatkokäytettäväksi. Riisiä, muutaman ranskanperunan tai kourallisen pastaa saatan heittää roskiin mutta perunatkin tulee käytettyä helposti loppuun.
Leipää tehdään itse tai ostetaan ja pakastetaan jos on isompi määrä. Paahtimen kautta käyttöön ja on kuin uunista otettua.
Eineksiä ei käytetä koskaan.
Ruokahävikkiä kotitalouksissa saa vähennettyä siten, että syö kaiken ruoan eikä anna sen pilaantua.