Miten pystytte välttämään vaarallista rasvaa ruokavaliossanne?
Kommentit (99)
Käyttämällä voita ja oliiviöljyä, kermaa jne.
Kroppa kiittää ja rasva palaa.
En mitenkään. Syön mitä huvittaa, rasvoista välittämättä. Poltan myös tupakkaa, ja juon liikaa alkoholia. En kyllä halua edes elääkään kauan.
Helposti. Ei ruokaan tarvitse lisätä rasvaa. Riittävästi rasvaa saa, kun syö lohta ja muita rasvaisia kaloja, lihaa, avocadoa ja pähkinöitä.
Syön vain eläinrasvaa, oliiviöljyä ja kookosöljyä. Kasvirasvaa saan myös siemenistä, pähkinöistä ja avokadosta. Eläinrasva tulee munista, voista, kermasta, muista rasvaisista maitotuotteista, luuliemestä, rasvaisista elukanosista.
Siemenöljyjä, kuten rypsi tai auringonkukka en syö lainkaan. En syö margariineja enkä valmisruokia, enkä kasvirasvakermakkeita ynnä muita sellaisia, missä rasva on jotain kovin härskiä tai muuten epämääräistä.
Vältän vaarallisia rasvoja käyttämällä voita.
Vaarallinen rasva margariini on ihan helposti vältettävissä, kun tekee itse ruoat, ei siis syö eineksiä tms valmiita. Ruoanlaitossa käytän paljon voita, kermaa, oliiviöljyä, kurpitsansiemenöljyä, pähkinäöljyjä jne. Ne ovat terveellisiä.
Kyllä katson tuoteselosteet, ja kaikki missä kovia rasvoja, kovetettuja rasvoja tai transrasvoja jää kauppaan.
Kotona käytössä voi ja kerma ja lisäksi öljy ruokaan lisättynä, koska pähkinöitä emme voi käyttää.
Ja silti.... Miehellä on 31- veenä kolesterolia!!!!
Vierailija kirjoitti:
Kyllä katson tuoteselosteet, ja kaikki missä kovia rasvoja, kovetettuja rasvoja tai transrasvoja jää kauppaan.
Kotona käytössä voi ja kerma ja lisäksi öljy ruokaan lisättynä, koska pähkinöitä emme voi käyttää.Ja silti.... Miehellä on 31- veenä kolesterolia!!!!
Kai tiesit, että sokeri nostaa kolesterolia. Juoko miehesi paljon limua, energiajuomia tai syö makeita herkkuja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä katson tuoteselosteet, ja kaikki missä kovia rasvoja, kovetettuja rasvoja tai transrasvoja jää kauppaan.
Kotona käytössä voi ja kerma ja lisäksi öljy ruokaan lisättynä, koska pähkinöitä emme voi käyttää.Ja silti.... Miehellä on 31- veenä kolesterolia!!!!
Kai tiesit, että sokeri nostaa kolesterolia. Juoko miehesi paljon limua, energiajuomia tai syö makeita herkkuja?
Ei syö, hyvin vähän syödään makeaa meillä. Nyt ollut öljyjä vielä lisänä ruokavaliossa mutta ei auta. Vaarinsa kuoli juuri outoon verisuonisairauteen..;(
Vierailija kirjoitti:
Kyllä katson tuoteselosteet, ja kaikki missä kovia rasvoja, kovetettuja rasvoja tai transrasvoja jää kauppaan.
Kotona käytössä voi ja kerma ja lisäksi öljy ruokaan lisättynä, koska pähkinöitä emme voi käyttää.Ja silti.... Miehellä on 31- veenä kolesterolia!!!!
Kermassahan on pirusti huonoa rasvaa, kuten kaikissa muissakin rasvaisissa maitotuotteissa. Eläinrasvaa pitäisi välttää, koska siinä on niin paljon huonoa (tyydyttynyttä) rasvaa. Katsokaa hyvät ihmiset se ravintosisältöluettelo.
Paras rasvan lähde on kasvirasvat, niiden rasvahappokoostumus on huomattavasti parempi kuin eläinrasvassa. Sen vuoksi rasvaista lihaakaan ei tulisi syödä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä katson tuoteselosteet, ja kaikki missä kovia rasvoja, kovetettuja rasvoja tai transrasvoja jää kauppaan.
Kotona käytössä voi ja kerma ja lisäksi öljy ruokaan lisättynä, koska pähkinöitä emme voi käyttää.Ja silti.... Miehellä on 31- veenä kolesterolia!!!!
Silloin voi ja kerma pitää jättää sinne kauppaan.
Voissa on transrasvoja, margariineissa ei ole.
eläinrasva, kovat kasvirasvat ja transrasvat on ne joita kannattaa välttää
näin se tapahtuu:
- ei syö rasvaista lihaa, lihavalmisteita eikä rasvaisia maitotuotteita
- kananmunia kohtuudella
- ei kovia kasvirasvoja kuten kookosrasva
- ei sipsejä, uppopaistettuja, käristettyjä ruokia, grilliruokia
En syö voita, täysrasvaisia tuotteita, kovaa juustoa tai lihaa, en käytä kermaa. Rasvat juoksevia/kasvirasvoja. Helppoa.
Vierailija kirjoitti:
Paras rasvan lähde on kasvirasvat, niiden rasvahappokoostumus on huomattavasti parempi kuin eläinrasvassa. Sen vuoksi rasvaista lihaakaan ei tulisi syödä.
Miten voi olla parempi? Omegakutosten ja kolmosten suhde on täysin perseellään noissa kasvirasvoissa. Kutosia tulee liikaa. Lisäksi siemenöljyt alkavat härskiintyä sillä siunaaman sekunnilla, kun se rasva erotetaan kasvista, eli rasva lähtee pilaantumaan ihan heti ja siinä vaiheessa kun se ihmisen elimistöön päätyy, se on jo käyttökelvotonta eli pilalla.
Voi ei ole vaarallista. Jopa Fogelholm on asian vihdoin myöntänyt:
https://fi.sott.net/article/14-Fogelholm-myontaa-vihdoin-Tyydyttynyt-ra…
Helppoa: syön voita, käytän kermaa ja rasvaisia juustoja, kylmäpuristettua oliiviöljyä ja kookosöljyä. Syön siemeniä, pähkinöitä, avokadoa, rasvaista kalaa ja päivittäin vähintään yhden kananmunan. Myrkylliset rypsit ja muut vastaavat tökötit jääköön kauppaan. En syö eineksiä, vaan teen kaiken ruuan itse. Kasviksia syön paljon enemmän kuin suositus on, lihaakin syön, lähinnä luomulammasta, luomupossun kylkiviipaleita joskus, hirvenlihaa ja poroa. Sokeria en käytä ollenkaan.
Kokonaiskolesteroli ei kerro oikeastaan mitään, pitää eritellä hyvä ja huono. Tällaisella ruokavaliolla hyvä nousee ja huono laskee. Samalla laskee verenpaine ja verensokeri tasoittuu. On myös viitteitä, että tällä ruokavaliolla voisi osaltaan ehkäistä esim. Alzheimerin tautia ja syöpää, sekä tietysti sydän- ja verisuonisairauksia.
Teollisesti pehmeiksi tehdyt rasvat ovat kaikkein vaarallisimpia. Eli margariinit, juoksevat margariinityyppiset paistorasvat jne.
Vierailija kirjoitti:
Helposti. Ei ruokaan tarvitse lisätä rasvaa. Riittävästi rasvaa saa, kun syö lohta ja muita rasvaisia kaloja, lihaa, avocadoa ja pähkinöitä.
Syötkö villilohta? Kai tiesit, että kasvatettu lohi ei sisällä samoja rasvahappoja.
Silleen että jätän kaikki Puskan ja Fogelholmin suosittelemat teknorasvat kauppaan enkä syö Hanna Partasen suosittelemia valmisruokiakaan koska kokkaan itse puhtaampaa ja lisäaineettomampaa ruokaa. Näin pysyy myös suolan saanti aisoissa.