Sain hillittömän nipun ruohosipulia, miten voisin hyödyntää sitä muuten kuin pakastamalla?
Kellään mitään vinkkejä, ideoita tai reseptejä? Pakastaminen silppuna tietenkin, mutta muita vinkkejä?
Kommentit (8)
Tee levitettä leivänpäälle. Ohjeet löytynee netistä.
Minä käytän sitä yleensä leivän päällä ja salaatin seassa antamaan makua.
Melkein mistä tahansa yrtistä voi tehdä "peston". Öljyä, valkosipulia, pähkinöitä, parmesaania... Stten vaan leivän päälle tai ruokaan mausteeksi.
Ruohosipulilla en ole kokeillut, mutta en näe syytä miksi ei toimisi.
Jos sait hillittömän nipun, jaappa nipusta muillekin - saat hyvän mielen.
Muuten ruohosipuli on äärimmäisen hyvää kalakeitossa ja muutenkin kalan kanssa nautittuna.
Sitä voi pakastuksen lisäksi myös kuivata. Teet sitten osasta kuivatusta ja silputusta ruohosipulista vaikkapa omaa maustesekoitusta lisäämällä joukkoon mielimausteitasi.
Silppuaisin tuorejuuston tms sekaan, laittaisin leivälle. Tai smetanan joukkoon ja uunilohen päälle
Yrtti- ja sipulikastike
Keitot, linssi-, papu-, kikherne-, kana-, kala-, jauheliha...kasvissosekeitto
Perunasose
Gratiinit
Munakas
Kasvis tms. piirakka
Syön ruohosipulia sellaisenaan :)
Silputtuna ruisleivän päällä taivaallista.