Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi suomalaiset JUUSTOT ovat maailman mauttomimpia?

Vierailija
05.05.2017 |

Vai oletteko löytäneet suomalaisista juustoista jotain jossa edes hieman makua.
Ainakaan niistä valmiiksi viipaloiduista voileipäjuustoista ei löydy hyviä. Muutama ruotsalainen(?) taitaa olla vähän maistuvampi.
Suomalaisista se Kipparijuusto taitaa olla ainoa jossa erikoisuutena vähän sellaista savuista aromia.

Kommentit (106)

Vierailija
1/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se Venäjälle viety Oltermannikin oli paaaljon maukkaampi! Saako sitä Suomesta enää vai oliko se ainoastaan se Venäjälle tarkoitettu erä joka myytiin täällä pois eikä uutta tehty tilalle?

Vierailija
2/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muutama ruotsalainen? Kokeile västerbottensostia! Muuta et tarvitsekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Valmiiksi viipaloiduista voileipäjuustoista". Jepjep. Osta seuraavaksi vaikka valmiiksipureskeltua.

Vierailija
4/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se Venäjälle viety Oltermannikin oli paaaljon maukkaampi! Saako sitä Suomesta enää vai oliko se ainoastaan se Venäjälle tarkoitettu erä joka myytiin täällä pois eikä uutta tehty tilalle?

Vientiinhän ne parhaat juustot ja muut maitotuotteet menee. Suomalaisille tehdään sitten sitä rasvatonta kuraa, joka on niin "terveellistä"

Vierailija
5/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

-aura juusto

-emmental punaleima

Vierailija
6/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä minusta ainakin mustaleimaemmentalissa on kivasti makua. Myös joidenkin pienien valmistajien juustot, esim. gouda on ihan maukasta. Valmiiksi viipaloiduista en osaa sanoa, ehkä niihin valikoituu mauttomampia tapauksia, en ole kokeillut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muutama ruotsalainen? Kokeile västerbottensostia! Muuta et tarvitsekaan.

Se maistuu muoviselle. Ruotsalainen lenkkimakkarakin maistuu pelkälle rasvalle. Mutta semmoset ruotsalaiset siivutut juustot ovat hyviä.

Vierailija
8/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos olen ostanut sinihomejuustoa niin olen ostellut ranskalaisia tai italialaisia, mutta sattumalta maistoin hyvää suomalaista sinihomejuustoa, jonka nimi on Peltolan Blue. En ollut kuullut tuollaisesta aiemmin mutta tuota taitaa olla vain aika harvassa marketissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta niissä vanhemmissa emmentaleissa on liikaa jotain makeutta.

Pidän sveitsiläisestä gruyere-juustosta. Se on ihan parasta juustofonduessakin :P

Vierailija
10/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ostapa Juustoportin Viinitarhurin juustoa.

Siinä on yks parhaista juustoista. Mun mieheni on ranskalainen ja 20v Ranskassa asuneena olen muutamaa juustoa elämäni aikana maistellut ja tämä Viinitarhurin juusto on aivan erinomainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Wästgöta Kloster eli ns luostarijuusto on hyvä ruotsalainen juusto.

Onko virolaiset juustot hyviä?

Vierailija
12/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa syödään hyvin miedon makuista ruokaa muutenkin, joten tottakai juustotkin ovat mauttomia. Ei mitään kummallista. Meidän ruokakulttuuri on sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustoja ei ole tarkoitettu syötäväksi jääkaappilämpöisinä, vaan huoneenlämpöisinä, jolloin se maku vasta tulee esille. Pehmeissä juustoissa vielä tarkempaa tarjoilulämmön suhteen. Kokeile joskus, saatat yllättyä makumaailmallisesti.

Vierailija
14/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No ostapa Juustoportin Viinitarhurin juustoa.

Siinä on yks parhaista juustoista. Mun mieheni on ranskalainen ja 20v Ranskassa asuneena olen muutamaa juustoa elämäni aikana maistellut ja tämä Viinitarhurin juusto on aivan erinomainen.

Kiitos vinkistä. Onko tuo muuten lähinnä herkuttelujuusto vai arkijuusto?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmää on aina ollut, ei ole tarvinnut vetää mausteita

Vierailija
16/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Juustoja ei ole tarkoitettu syötäväksi jääkaappilämpöisinä, vaan huoneenlämpöisinä, jolloin se maku vasta tulee esille. Pehmeissä juustoissa vielä tarkempaa tarjoilulämmön suhteen. Kokeile joskus, saatat yllättyä makumaailmallisesti.

Aloittajalta liikaa vaadittu. Se syö valmiiksi siivutettua juustoa.

Vierailija
17/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se Viinitarhurin juusto on mun mielestäni herkuttelujuusto. Mutta meillä noin yleensäkin syödään viipale juustoa jälkkäriksi, eikä niinkään leivän päällä. Mutta voihan sitä aamupalaleivänkin päällä syödä, se on vaan sellainen vahvemman makuinen,

Vierailija
18/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomessa syödään hyvin miedon makuista ruokaa muutenkin, joten tottakai juustotkin ovat mauttomia. Ei mitään kummallista. Meidän ruokakulttuuri on sellainen.

Nykyäänhän suomalaiset tykkää enemmän viineistä ja oluista kuin väkevistä ja juomasekoituksista eli maistelevat viinejä, maistelevat oluita, maistelevat juustoja jne. joten luulisi että tuottajat tekisivät meille uudemmille sukupolville jotain maukkaampaa. Minun vanhempieni ikäluokka (60+) ovat niitä jotka ovat kasvaneet mauttoman ruuan parissa eivätkä ole tottuneet. Neli-viiskymppisetkin ovat matkustelleet paljon jo muualla päin maailmaa, ja ovat melko vaativia ruuan maun ja laadun suhteen ja ovat valmiit maksamaan siitä.

Vierailija
19/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi koska suomalaiset eivät osaa vaatia ja tyytyvät huonoihin kopioihin. Mieti nyt itse, 1970-luvulla suomalaisen keittion perusmausteet olivat lähinnä suola, valkopippuri ja maustepippuri.

Vierailija
20/106 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei ainakaan arkijuusto.

Muka asiantuntija juustojen mauissa ja puhuu arkijuustoista ja valmiiksi viipaloiduista aamiaisjuustoista.