Miten tehdään pasta Carponaaraa?
Olen kuullut että tämä Venäläinen ruoka on todella hyvää.
Kommentit (8)
Otetaan yksi osa pastaa ja yksi osa Carponaaraa ja sekoitetaan keskenään.
Otan vapauden olettaa että tässä tarkoitetaan roomalaista klassikkopastaa Pasta alla Carbonara. Alla italialaisen keittiön kummisedän Antonio Carluccion ohje muistinvaraisesti. Huomaa että kerma ei missään nimessä kuulu alkuperäiseen carbonaraan vaikka monissa resepteissä se esiintyy.
- n. 120 g pancettaa
- 2 raakaa kananmunaa
- 1 keltuainen
- n. 1/2 dl pecorinoa tai parmesaania raastettuna
- oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- suolaa
-spaghettia
Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä kypsäksi mutta ei liian lötköksi.
Pastan kiehuessa paista pancettakuutiot lorauksessa oliiviöljyä rapeiksi. Sotke kulhossa munat, keltuainen, pecorino ja ripaus mustapippuria tasaiseksi sekoitukseksi.
Pastan ollessa valmista valuta se ja sekoita pannulla pancettan sekaan. Ota pois liedeltä ja anna sen jäähtyä hetken ajan.
Lisää kastike ja sekoita hyvin. Tärkeää on ettei pasta ole liian kuumaa, jottei kastike puuroudu. Kaada pasta carbonara tarjoilukulhoon ja raasta päälle hieman pecorinoa ja mustapippuria. Vot!
Vatkataan valmistusaineita kulhossa myötäpäivään. Vastapäivään tehtäessä ruokalajikin on ihan eri.
Knorrin (wt-väki käyttää Pirkkaa) pussissa on kuvitettu (wt ei tunnetusti ymmärrä lukemaansa) ohje. Sitä noudattamalla pääsee tyydyttävään lopputulokseen.
Karpolla on asiaa -ohjelman kuvauksissa kaatui järveen lautasellinen pastaa. Ja nyt ne yrittää saada sitä takaisin.
-Mitä pastaa se oli?
-Jaa-a, en muista, mutta siellä se Karpo naaraa.
1 Carpo ja 1 naaras, keität vähän ja heität lautaselle.