Mitä te syötte pääsiäisenä? Etsin muita vaihtoehtoja kuin lammas, parsa ja mämmi.
Ruokaa pitää keksiä 4 päiväksi ja jotain uutta olisi kiva keksiä iän ikuisen lampaan ja kalan lisäksi.
Kommentit (27)
Laittaisin juuri monenlaista pienempää syötävää noutopöytätyyliin. Ei tarvitse edes kokata kuin kerran.
Karjalanpaistia, sipulia, porkkanoita, suolaa, pippuria, vettä päälle ja kansi. Tunge paisti kylmiltään 175 asteiseen uuniin 6 tunniksi ja pelaa lasten kanssa Afrikan tähteä ja ehtii vielä jumppatuokionkin pitää ja askarrella. Lisäksi keitetään perunoita, porkkanoita tai riisiä.
Uunikanaa: laita uunivuokaan 4 dl riisiä, hernemaissipaprikaa, kanaliemikuutioita ja broilerin grilliboksista lihat. 7 dl vettä ja tunge koko komeus uuniin pariksi tunniksi. Pelaa lasten kanssa monopolia tai laulakaa karaokea.
Kinkkukiusausta. Kuori perunat, viipaloi, pistä sekaan 600 gr palvikinkkua ja pari purkkia kermaa, mausteeksi voit laittaa vaikka mustapippuria ja oreganoa. Tunge uuniin 175 asteeseen pariksi tunniksi ja kaivakaa piirustusvehkeet esiin. Maalatkaa vaikka munia: sipulinkuorivedessä tulee ruskehtavia ja punajuurivedessä pinkkejä.
Salaattia voi aina tehdä lisäksi, tai porkkanaraastetta.
nim. kun kokkaus ei huvita
Sienipastaa. Eli: makaronia, tuoreita herkkusieniä, pikkutomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kurkkumajoneesia.
Paistia, salaattia, turkkilaista jogurttia ja viikunoita.
Vierailija kirjoitti:
Ruokaa pitää keksiä 4 päiväksi ja jotain uutta olisi kiva keksiä iän ikuisen lampaan ja kalan lisäksi.
Makkarakeitto, kalakeitto, lihakeitto, makaronilaatikko, kaalilaatikko, munakas, uuniperunat, lasagne ja ranskanperunat lihapullilla. Onhan noita, sen kun vain valitsee...
Mikä on ongelma etkö osaa laittaa ruokaa niin että saat samoistakin raaka-aineista jotain muutakin kuin iänikuista? Itse syön kalaa sadoilla eri tavoilla.
Ostin ankankoipipurkin mökille. Valmista syötävää, ankanrasvassa sitten paistetaan perunoita.
Lohifile savustetaan, siikafile graavataan, tehdään blinejä, lisukkeeksi viimeiset sienet salaatiksi tai muhennokseksi ja mätiä tietty. Lammasbratwurstia ostettiin myös ja parsaa ja muita vihanneksia ja juureksia, perunoita, savuporoa, mm.saaristolaisleipää, jäätelöä, munia, pekonia, hedelmiä, purkkihedelmiä, karjalanpiirakoita ym.
Kyllä noilla eväillä viisi päivää pärjätään ja lauantaina käydään kyläkahvilassa kalasopalla.
Kananmunia eri muodoissa, erilaisia salaatteja, hedelmiä ja kermarahkaa.
Meillä syödään lasagnea ja uunilohta, lapset sai päättää :)
Vierailija kirjoitti:
Mikä on ongelma etkö osaa laittaa ruokaa niin että saat samoistakin raaka-aineista jotain muutakin kuin iänikuista? Itse syön kalaa sadoilla eri tavoilla.
Vaikea se on sanoa kun emme tiedä mikä on iänikuistasi. Yhdistä salaatteja raaka-aineita ja erilaisia keittiöitä. Suunnittele tai kärsi, muidenko on sinulle keksittävä menu? Etsin tässä vain helppoja ratkaisuja, tee sitä makkarakeittoa niinkuin joku sanoi. Parempi surffailu kohde olisi joku muu nettisivu kuin tämä, esim. joku jossa on ruoka reseptejä
Vierailija kirjoitti:
Mikä on ongelma etkö osaa laittaa ruokaa niin että saat samoistakin raaka-aineista jotain muutakin kuin iänikuista? Itse syön kalaa sadoilla eri tavoilla.
En usko tai lasket jo sen, että ruoan maustaa hieman eri tavalla, yhdeksi tavaksi laittaa kalaa.
Lampaassa ja karitsassa on monta eri ruhonosaa, josta kustakin voi tehdä todella monenlaisia ruokia. Lampaanpaisti ei ole ainoa, tee vaikka karetta tai hauduta paistia kuutioina kastikkeessa. Joskus tein italialaisen reseptin mukaan lammaskuutioita sitruunakastikkeessa, hyvää oli. Karitsanpotkat pitkään haudutettuna ovat ihania. Punaviiniä, lihalientä ja rosmariinia ja monta tuntia uunissa... ah. Karitsan paahtopaisti medium miinuksena on herkullista. Vaihteeksi voisi tehdä myös lampaanlihapullia. Jos suomalainen tai klassinen keittiö kyllästyttää, kokeile jotain pohjoisafrikkalaista lammasreseptiä, niitä kyllä riittää!
Pääsiäisenä on tapana tehdä munia. Tee täytettyjä kananmunia esim. savukalatäytteellä. Samantyyppisiä täytteitä voi käyttää myös munakasrullissa. Juhlavan alkupalan saat, kun teet ihan ohuen munakkaan, jäähdytät ja sivelet täytteellä, rullaat tiiviisti ja leikkaat rullasta parin sentin paloja. Tarjoile salaatin kanssa.
Tai tee vaikka pitsaa.
Aika perinteisesti mennään eli lohta, karitsaa ja kanaa. Maanantaina ei varmaan enää jaksa kokata niin syödään pizzaa tai kebabia.
Karitsankaretta, seesamilohta, salaatteja tulee meille. En jaksa kokata paljoa, tehdään vähän ja hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä on ongelma etkö osaa laittaa ruokaa niin että saat samoistakin raaka-aineista jotain muutakin kuin iänikuista? Itse syön kalaa sadoilla eri tavoilla.
En usko tai lasket jo sen, että ruoan maustaa hieman eri tavalla, yhdeksi tavaksi laittaa kalaa.
En ole sama, mutta teen kalasta monia eri keittoja, erilaisia kastikkeita pastalle/riisille/perunalle, täytettyjä munakkaita ja keitettyjä munia, uunikalaa eri tavoin, graavia, savustettua, haudutettua, paistettua kalaa, lohipastramia, sashimia, sushia, erilaisia kalalevitteitä leivän päälle, marinoituja kaloja, etikkasilakoita ja -sillejä, kalamureketta ja -pullia ja kalamurekepihvejä, kalakiusauksia jne.
Miten voi olla kyllästynyt kalaruokiin? Että on niin kuin syönyt niin paljon marinoituja silakoita, ettei viitsi enää syödä smetanalohta tai siikasashimia tai frittimuikkuja? Eihän noilla ruuilla ole mitään yhteistä rakenteen tai maun puolesta.
En jaksa panostaa mitenkään erityisemmin pääsiäiseen, joten syödään oikeastaan samaa ruokaa kuin arkenakin. Sitruunakanan reseptin löysin netistä, sitä ajattelin kokeilla -ja eikö se nyt ole aika hyvin pääsiäiseen sopivaa? Resepti on Länsiväylästä. En viitsi linkittää, jos koko viesti lähtee sen takia. Jonain päivänä syödään myös lohipyöryköitä ja muusia. Lisäksi teen jonkin ihanan salaatin näille.
Makeaksi palaksi ajattelin leipoa vadelma-valkosuklaakakun. Senkin reseptin löysin netistä, www.makeaa.fi ja sieltä punaherukka-valkosuklaakakku, jos joku haluaa katsoa.
Karitsan sisäfile olisi kyllä aivan maailman parasta, lisäksi valkosipuliperunoita ja minttuhyytelöä, mutta en nyt viitsi ostaa niin kallista lihaa kun pitää yrittää säästää rahaa..
Tänään gulassia, huomenna tuoremakkaroita ja kermahaudutettua hapankaalia. Sunnuntaina tulee vieraita ja syömme blinejä. La/ma teen varmaan jonkin padan
Hedelmäbroileri, erilaisia salaatteja, paahtopaisti...