Onko kaupan valmiskeitot epäterveellisiä?
Miten on? Esim pinaattikeitto tai kasvissosekeitto.
Kommentit (40)
Elintarviketeollisuuden käytössä olevat muovit ovat ok.
Et varmaan käytä meikkejäkään?
liukenee myrkkyjä kirjoitti:
Muoviastiassa olevat ovat.
Onhan se pahvipakkauskin muovitettu...
Vierailija kirjoitti:
Suola ja lisäaineet
Elimistö tarvitsee suolaa. Tuotteeseen on kirjattu mitä se sisältää.
Vierailija kirjoitti:
Elintarviketeollisuuden käytössä olevat muovit ovat ok.
Et varmaan käytä meikkejäkään?
En meikkaa vaikka mies olenkin.
Lue valmistusaineet. Esim. Saarioisten ja Kokkikartanon Keitot ihan ok. Ovat kevyitäkin vielä jos energia alle tai noin 100kcl/100g. Veteen tehdyt kala-ja lihakeitot ja kasviskeitot kevyitä. Kermaiset lohikeitot eri juttu. Töihin otan usein pikaruuaksi ruisleipäeväiden kanssa. Voi maustaa itse lisää....
Vierailija kirjoitti:
liukenee myrkkyjä kirjoitti:
Muoviastiassa olevat ovat.
Onhan se pahvipakkauskin muovitettu...
Tottakai. Mutta niissä käytetään muovia joka on ok elintarvikkeiden säilyttämisessä ja lämmittämisessä jos niin lukee paketissa.
Säilömisessä käytetään myös muovia joka taas kestää pakastamisen. Hui? 😂
Vierailija kirjoitti:
Lue valmistusaineet. Esim. Saarioisten ja Kokkikartanon Keitot ihan ok. Ovat kevyitäkin vielä jos energia alle tai noin 100kcl/100g. Veteen tehdyt kala-ja lihakeitot ja kasviskeitot kevyitä. Kermaiset lohikeitot eri juttu. Töihin otan usein pikaruuaksi ruisleipäeväiden kanssa. Voi maustaa itse lisää....
Ei terveellisyyttä kaloreilla mitata.
Luin yhdestä valmisateriasta 350g suolan määrän siinä oli 56% päivän tarpeesta, eli aika paljon tosiaan suolaa. :(
Jos ei jaksa tai halua tehdä keittoa itse kaupan keitot on hyvä valinta verrattuna vaikka pikaruokaan tai täytettyihin sämpylöihin jos nyt ei tee mitään tosi raskasta työtä. Pinaattikeitossa on paljon rautaa ja syövältä suojaavia aineksia. Kasviskeitoissa on usein liukenevia ja liukenemattomia kuituja mitkä on terveellisiä.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei jaksa tai halua tehdä keittoa itse kaupan keitot on hyvä valinta verrattuna vaikka pikaruokaan tai täytettyihin sämpylöihin jos nyt ei tee mitään tosi raskasta työtä. Pinaattikeitossa on paljon rautaa ja syövältä suojaavia aineksia. Kasviskeitoissa on usein liukenevia ja liukenemattomia kuituja mitkä on terveellisiä.
Sulla taitaa olla vilkas mielikuvitus. Ainesosaluettelosta näkee sisällön, ei tarvitse itse kuvitella.
Pinaattikeitto <3 Harvoja ruokia, jotka ovat parempia pakasteesta/einesaltaasta kuin itse tehtynä. Keitetty kananmuna vaan sekaan niin ihan hyvä lounas :) Kyllä nuo muutkin valmiskeitot silloin tällöin on ihan ok, kasviskeitot ainakin. Valmisruuista pitäisin kyllä terveellisimpien joukossa.
Vierailija kirjoitti:
Luin yhdestä valmisateriasta 350g suolan määrän siinä oli 56% päivän tarpeesta, eli aika paljon tosiaan suolaa. :(
Nyt kannatyaa opetella suolan tarpeen ja saantisuosituksen ero.
Päivän suolan tarve on todella vähäinen, 1,5 grammaa. Elimistö tarvitsee hyvin vähän suolaa.
Mutta saantisuositus on asia erikseen, siis se määrä, joka maksimissaan suositellaan päivässä. Se on viisi grammaa
Joten siihen verrattuna joku 0,7-0,8 on mitättömän vähän, per lämmin ateria. Alle viidesosa.
Jotain metvurstipitsoja lukuunottamatta valmisruuissa on yleensä VÄHÄN suolaa, vähemmän kuin vaikkapa kouluruuassa tai työpaikkaruuassa. Ja oikein huomattavasti vähemmän kuin kotiruuassa keskimäärin.
No kuka sitä muovia tai pakkausta syö??
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ei jaksa tai halua tehdä keittoa itse kaupan keitot on hyvä valinta verrattuna vaikka pikaruokaan tai täytettyihin sämpylöihin jos nyt ei tee mitään tosi raskasta työtä. Pinaattikeitossa on paljon rautaa ja syövältä suojaavia aineksia. Kasviskeitoissa on usein liukenevia ja liukenemattomia kuituja mitkä on terveellisiä.
Sulla taitaa olla vilkas mielikuvitus. Ainesosaluettelosta näkee sisällön, ei tarvitse itse kuvitella.
Tummanvihreiden lehtivihannesten syönti on tutkimusten mukaan terveellistä. Kuidut suojaavat mm. paksusuolensyövältä. Mitä kukin sitten pitää terveellisenä riippuu mihin kuppikuntaan kuuluu, uskooko valtion suosituksia, WHO:ta vai Painonvartijoita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ei jaksa tai halua tehdä keittoa itse kaupan keitot on hyvä valinta verrattuna vaikka pikaruokaan tai täytettyihin sämpylöihin jos nyt ei tee mitään tosi raskasta työtä. Pinaattikeitossa on paljon rautaa ja syövältä suojaavia aineksia. Kasviskeitoissa on usein liukenevia ja liukenemattomia kuituja mitkä on terveellisiä.
Sulla taitaa olla vilkas mielikuvitus. Ainesosaluettelosta näkee sisällön, ei tarvitse itse kuvitella.
Tummanvihreiden lehtivihannesten syönti on tutkimusten mukaan terveellistä. Kuidut suojaavat mm. paksusuolensyövältä. Mitä kukin sitten pitää terveellisenä riippuu mihin kuppikuntaan kuuluu, uskooko valtion suosituksia, WHO:ta vai Painonvartijoita.
Ei tästä olekaan kyse, vaan valmiskeittojen sisällöstä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luin yhdestä valmisateriasta 350g suolan määrän siinä oli 56% päivän tarpeesta, eli aika paljon tosiaan suolaa. :(
Nyt kannatyaa opetella suolan tarpeen ja saantisuosituksen ero.
Päivän suolan tarve on todella vähäinen, 1,5 grammaa. Elimistö tarvitsee hyvin vähän suolaa.
Mutta saantisuositus on asia erikseen, siis se määrä, joka maksimissaan suositellaan päivässä. Se on viisi grammaa
Joten siihen verrattuna joku 0,7-0,8 on mitättömän vähän, per lämmin ateria. Alle viidesosa.
Jotain metvurstipitsoja lukuunottamatta valmisruuissa on yleensä VÄHÄN suolaa, vähemmän kuin vaikkapa kouluruuassa tai työpaikkaruuassa. Ja oikein huomattavasti vähemmän kuin kotiruuassa keskimäärin.
Joten siinä valmisruuassa oli siis 2,5 g suolaa.
Kaikki on epäterveellistä liioiteltuna.
Niissä on eroja. Lue ravintosisällöt ja valitse sellaisia, joissa ei ole lisäaineita.