Toksoplasmasta!
Nyt on todella niin epätoivoinen olo että on kysyttävä neuvoa täältä. Mies oli tehnyt naudan jauhelihasta pihvejä, yhden melkein kokonaan syötyäni huomasin että se punertaa sisältä jonkun verran. Onko tässä nyt oikeasti syytä huoleen vai stressaanko olemattomia? Hänen mielestään pihvi ei ollut raaka, mutta kun sitten neuroottisuudessani aloin tonkia niitä muita syömättömän pihvejä niin yksi niistä oli hänenkin mielestään raaka sisältä! Onko se riittävää että maanantaina soitan neuvolaan ja pyydän päästä verikokeisiin vai pitääkö se asia hoitaa jo nyt? En löydä netistä oikein mitään tietoa asiasta.
Kommentit (5)
Hyvinhyvinhyvin epätodennäköistä. Ymmärrän että huolettaa, itsekin olin odotusaikana ihan vauhkona kaikista noista asioista... Voithan sä pyytää testeihin pääsyä. Minä pääsin testattavaks ihan vain siksi että oireet viittasivat toksoon, mutta en mä sitä ole koskaan sairastanut.
Suomessa lihassa on todella harvoin toksoplasma toisin kuin esim. Ranskassa. Ja siellä well done -jauhelihapihvitkin olivat punertavia sisältä.
Tokson voi saada vaikka salaatista.
Se tässä eniten ahdistaakin kun olen koko raskauden ollut äärimmäisen tarkka kaikesta. Välttänyt kaikkia "kiellettyjä" ruokia hyvin tarkasti ja pessyt käteni, vihannekset, kasvikset ja kaiken mahdollisen aina huolella, että voin olla levollisin mielin ja sitten käy näin.
Ylireagoit nyt aika rankasti