Sushi = riisipaakku + vähän kalaa päällä ja kallis hinta
En ole oikein koskaan päässyt sisään sushiin. Olen syönyt sitä useassa eri paikassa, kriitikoiden ylistämissäkin ja aina se maistuu kuitenkin siltä, mitä se on: riisipaakku ohuella kalakääreellä jota lillutellaan soijassa tai pyöräytetään wasabissa ja sitten muu ei maistukaan. Ravintoloille kyseessä on varmasti hyvällä katteella myytävä tuote, koska riisi on halpaa eikä yksi annos sisällä suurta määrää kalaa.
Sushiin pettynyt, Helsinki
Kommentit (49)
Makuasia.
Osa ihmisistä pitää sisäelimistä.
Mun mielestä sushi on ihanimpia ruokia mitä tiedän. Niin me erilaisia ollaan.
Mä tykkään sushista mutta harvoin tulee syötyä juuri hinnan takia. Itse tehden on kyllä edullista, mutta ei jaksa tehdä vaan itselle muutamaa suupalaa.
Ei sun ole pakko sitä syödä, eikö ole hyvä juttu? Millaista sen pitäisi sitten olla?
Sushiin pettynyt kirjoitti:
En ole oikein koskaan päässyt sisään sushiin. Olen syönyt sitä useassa eri paikassa, kriitikoiden ylistämissäkin ja aina se maistuu kuitenkin siltä, mitä se on: riisipaakku ohuella kalakääreellä jota lillutellaan soijassa tai pyöräytetään wasabissa ja sitten muu ei maistukaan. Ravintoloille kyseessä on varmasti hyvällä katteella myytävä tuote, koska riisi on halpaa eikä yksi annos sisällä suurta määrää kalaa.
Sushiin pettynyt, Helsinki
Tehdään usein kotona sushia, eikä ole vaikea ymmärtää mikä niissä maksaa. Ei riisi, eikä kala, vaan se että tekeminen on käsityönäpertelyä.
Sä et kerrasta opi, vaan hakkaat päätäsi monta kertaa. Ravintola-annoksen hinta ei koostu pelkästään raaka-aineista.
Sushi sananmukaisesti tarkoittaa etikkariisiä. :)
Monessa etnopaikassa saa sekä sushia että jotain lämmintä ruokaa, mee sellaiseen, jos joskus tulee joku mystinen pakko mennä sushiravintolaan.
Kuinka moni osaa edes keittää sushiriisin niin, että se maistuu ja tuntuu oikeanlaiselta?
Olen syönyt sushia parikymmentä vuotta, ja rakastan. Älkää hyvät ihmiset syökö sellaista, mikä ei ole omaan makuun. Pari kokeilua riittää.
Itse en tykkää oikein mistään makeista leivonnaisista, mutta ei ole multa pois, että muu maailma tuntuu pitävän.
Niinno. Ap, jos vähänkään mietit ylipäätään ruokia, niin niiden hinnassa raaka-aineet ovat vain pieni tekijä. Hinta koostuu ravintoloitsijan kaikista kuluista: tilan vuokrasta, vesimaksuista, sähkömaksuista, palkoista, vakuutuksista, veroista jne.
Lapsellista siten taivastella sushik raaka-aineiden halpuutta.
Se on pikkutarkka näpräämistä vaativa ruokalaji, ja siksi sen hintakin on ihan normaalin ravintolaruoan tasoa, ei mitenkään erityisen kallista edes.
Ei se ole kauhean kallista edes. Käytkö koskaan ravintoloissa?
Vierailija kirjoitti:
Kuinka moni osaa edes keittää sushiriisin niin, että se maistuu ja tuntuu oikeanlaiselta?
Olen syönyt sushia parikymmentä vuotta, ja rakastan. Älkää hyvät ihmiset syökö sellaista, mikä ei ole omaan makuun. Pari kokeilua riittää.Itse en tykkää oikein mistään makeista leivonnaisista, mutta ei ole multa pois, että muu maailma tuntuu pitävän.
Jotkut syö pakastettua sushiakin. Se on jo melkein rikos.
Meillä tehdään sushia itse, kun ollaan merillä, on taatusti tuoretta kalaa ja muut tarpeet kulkee kätevästi mukana.
Lempparini on avokadosushi. Wasabikastike nam nam.
Luulenpa, että monen mielestä sushi on "hyvää" vain siksi, kun pitävät jostain syystä sen syömistä hienona. Pari karvaa kasvaa rintaan jo siitä hyvästä, että saa istua sushiravintolassa tai ostaa niitä riisi-levä-kalakääryleitä Stockan herkusta. Pirun pahaahan se on, eikä sitä syö oikeasti Erkkikään, jos ei ole pakko. Itse en koskisi moiseen p*****n pitkällä tikullakaan.
Vierailija kirjoitti:
Luulenpa, että monen mielestä sushi on "hyvää" vain siksi, kun pitävät jostain syystä sen syömistä hienona. Pari karvaa kasvaa rintaan jo siitä hyvästä, että saa istua sushiravintolassa tai ostaa niitä riisi-levä-kalakääryleitä Stockan herkusta. Pirun pahaahan se on, eikä sitä syö oikeasti Erkkikään, jos ei ole pakko. Itse en koskisi moiseen p*****n pitkällä tikullakaan.
Luulet väärin. Joitakin tuollaisia ääliöitä voi tietysti olla, mutta yleistys oli kyllä karkea. Ja mistä sinä tiedät mitään sushista sen tikullatökkisen lisäksi?
Luulen, että sushissa maksaa lähinnä käsityö.
Vastahan tästä oli tutkimus. Ihmiset syövät sushia vaikka eivät pitäisi siitä, koska se on tällä hetkellä tyylikästä:
http://www.hs.fi/nyt/art-2000005049852.html
Sushiin pettynyt kirjoitti:
En ole oikein koskaan päässyt sisään sushiin. Olen syönyt sitä useassa eri paikassa, kriitikoiden ylistämissäkin ja aina se maistuu kuitenkin siltä, mitä se on: riisipaakku ohuella kalakääreellä jota lillutellaan soijassa tai pyöräytetään wasabissa ja sitten muu ei maistukaan. Ravintoloille kyseessä on varmasti hyvällä katteella myytävä tuote, koska riisi on halpaa eikä yksi annos sisällä suurta määrää kalaa.
Sushiin pettynyt, Helsinki
Ei ole noin mustavalkoista. Susheja on monia erilaisia, kasvissushejakin. Eikä sitä ole pakko pilata hukuttamalla soijaan.
Itse pidän sushista maun ja keveyden vuoksi. Sitä voi syödä nälkäänsä paljonkin mutta ei tule mitenkään ähky ja turvonnut olo. Jos söisi pihvin ja kermaperunat, olisi sellainen lössähtänyt ja turpea olo.
voi voi