Viljojen syönti ja "pieni piereskely"
Kyse on siis viljojen syönnin aiheuttamista ilmavaivoista. Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm sanoo, että viljojen aiheuttamat "pienet" ilmavaivat ovat vain hyvä juttu. Kuitenkin viljoja syömällä se piereskely ei ole ainoastaan pientä, vaikka keliakiaa ei olisi.
Tämä on sitä "normaalia" piereskelyä, mitä ei ole helppo välttää ilman tuskaa. Helpompi vaihtoehto on päästää ilmat pihalle, jolloin joudutaan arvatenkin tinkimään muista asioista kuten viihtyvyydestä.
Mitkä ovat kokemuksenne, aiheuttaako viljojen syönti vain "pientä" ilmavaivaa vai sitä "normaalia", varsinkin vieressä olevalle hyvin harmillista kaasuttelua? Otetaan aihe vakavasti, koska tämä voi lisätä hyvinvointia.
Juttu, missä myös video haastattelusta:
http://www.iltalehti.fi/terveys/201702082200067167_tr.shtml
Kommentit (6)
En ole huomannut viljojen aiheuttavan mitään ihmeellistä.
Vierailija kirjoitti:
Ei mulle ainakaan aiheuta sen enempää kaasunmuodostusta, kuin mitä muukaan ruoka. Kannattaa huomioida, että monet nieleskelevät ilmaa syödessään. Kannattaisiko siihen kiinnittää huomiota.
Ei varmaan kaikille aiheutakaan. Ärsyttää silti toi ainainen puhe ilman nielemisestä, koska kummasti moni tuntuu "nielevän ilmaa" nimenomaan tiettyjä ruokia syödessään. Järkevämpää testata ruokavalion rajoittamista kuin vain päätellä, että varmaan nielen vahingossa ilmaa, enkä osaa tehdä sille mitään.
Peruna pierettää, varsinkin paistettu paripäivää sitten keitetty peruna...........Hirveetä.
Nämähän on tosi yksilöllisiä asioita. Itselleni kaikista pahimpia ovat peruna ja maissi sekä ruis ja tattari. Eivät sovi sitten mitenkään. Vehnä sen sijaan ei aiheuta oireita.
Ei mulle ainakaan aiheuta sen enempää kaasunmuodostusta, kuin mitä muukaan ruoka. Kannattaa huomioida, että monet nieleskelevät ilmaa syödessään. Kannattaisiko siihen kiinnittää huomiota.