Voiko runebergin tortut tehdä paperisiin pikkuvuokiin?
Miten te teette? En viittis erikseen alkaa ostamaan niitä runebergin torttuvuokia, koska niin harvoin tulee näitä edes tehtyä.
Kohoaako taikina miten uunissa? Että jos paperivuokiin tekee niin paljon taikinaa laitetaan, puoleen väliin?
Kommentit (16)
Oin tehnyt ja muistaakseni ne ei kovin paljon kohoa, joten taikinaa vuokiin yli puolenvälin.
No tottakai voi. Monet semmoiset olen syönyt.
Voit tehdä paperivuokiin. Kohoavat normaalisti, kun on edellytykset.
Täytä vuoka 3/4 täyteen.
Okei, eli voi laittaa melkein täyteen kun ei kerta kohoa
Juu, minä teen aina paperisiin vuokiin. Ja vpi tosiaan täyttää vaikka 2/3 . Itse tykkään vielä kostuttaa tortut, kuivina ei oo hyviä.
Mitä laitatte taikinaan? Mä laitan margariinia, sokeria, jauhoja, munia, leivinjauhetta, murennettuja pipareita ja esim. marie-keksejä tai jos ei oo niin vaikka korppujauhoja. Ja lävielä ranskankermaa. Tavallinenkin kerma käy, mut ranskankermasta tulee parempi maku.
Ja päälle vadelmahilloa ja tomusokeri-vesi -kuorrute-rinkula. Lapset ei tykkää hillosta, niin niille laitan vain tomusokerikuorrutetta 😊
Nam. Niin ja teen hillittömän satsin ja sit pakastan niitä, niin voin nautiskella usein :)
Kotileipuri
Vierailija kirjoitti:
Juu, minä teen aina paperisiin vuokiin. Ja vpi tosiaan täyttää vaikka 2/3 .
Kotileipuri
Eikun siis piti laittaa, että voi täyttää vaikka 3/4
Kotileipuri
Korppujauhoja runebergin torttuihin? Kuulostaa omituiselta.
Minä teen taikinasta mokkapala-tyyliin levyn, koska en jaksa mitään pikkuvuokia. Sitten ennen tarjoilua hillot ja muut päälle. Tottakai voi siis tehdä millä tyylillä halua. Itse en edes ollut kuullut mistään erillisistä Runebergin torttuvuoista (tai miten ikinä tuo vuoka-sana pitäisikään taivuttaa)
Vierailija kirjoitti:
Korppujauhoja runebergin torttuihin? Kuulostaa omituiselta.
Korppujauhoja tai piparkakunmuruja. Normaali ohje.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/runebergin-torttu
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7807/Runebergin%20tortut/
Fredrika Ruuneperi teki tortut alunperin sian ohutsuolleen.
Vierailija kirjoitti:
Korppujauhoja runebergin torttuihin? Kuulostaa omituiselta.
Reseptihän on alun perin kehitetty muiden leivonnaisten jämiä hyödyntäen.
Vierailija kirjoitti:
Minä teen taikinasta mokkapala-tyyliin levyn, koska en jaksa mitään pikkuvuokia. Sitten ennen tarjoilua hillot ja muut päälle. Tottakai voi siis tehdä millä tyylillä halua. Itse en edes ollut kuullut mistään erillisistä Runebergin torttuvuoista (tai miten ikinä tuo vuoka-sana pitäisikään taivuttaa)
Ne on niitä vuokia, mitä leipomot käyttävät Runebergintorttuihin, nykyään monet haluavat hifistellä kotona. Minulle kelpaa kyllä paperivuoat, jos itse näitä leipoisin. Kaupasta ostan. Testaillaan aina, millä leipomolla on parhaat.
Samanlaisia ne tortut on, tekee sitten muffinssivuokiin tai johonki muuhun. Ainoa ero vaan, että tulee matalampia mutta makuunhan se ei mitenkään vaikuta.
Mitä väliä? Sinähän ne syöt!
Niissä tortuissa on tärkeintä kuorrutus. MIehenä voisin tehdä vaikka pelkkiä pyöreitä pulleroita ja dipata niitä sitten hilloon ja tomusokeriin.