Oletteko pakastaneet uusia perunoita? Miten se menee?
Pseu ja pakastimeen? Vai pesu ja kuumennus vai miten?
Joulu jo mielessä :D
Kommentit (9)
eli peset ja kiehautat(max.15min)jonka jälkeen juoksevan kylmän veden alle ja sitten pakkaseen(kannattaa laittaa tillit mukaan!;)aivan ihania jouluna!=))
Sitten olen laittanut pussiin ja pakkaseen.
Vierailija:
Sitten olen laittanut pussiin ja pakkaseen.
laitetaanko ne jäisinä kiehumaan vai sulatetaanko perunat ensin?
Ennen pakastusta perunoita keitetään muutama minuutti, ei kuitenkaan kypsäksi asti. Perunoista kaadetaan vesi pois ja ne jäähdytetään vaikkapa kaatamalla päälle kylmää vettä.
Perunoiden annetaan kuivua hyvin ennen kuin ne laitetaan pakastuspussiin. Pussista poistetaan ilmat mahdollisimman tarkasti ja se pannaan pakastimeen.
Kun pakastettuja uusia perunoita halutaan sitten myöhemmin nauttia, pudotetaan ne jäisinä kiehuvaan veteen. Esikäsitellyt perunat kypsyvät nopeasti, ja herkullinen maku on tallella.
Esikäsittely ja pakastaminen
Hanki riittävä määrä mahdollisimman tuoreita, pesemättömiä uusia perunoita. Siikli on hyvä perunalajike myös pakastettavaksi.
Harjaa ta i raaputa kuori pois perunoista.
Laita perunat kattilaan kiehuvaan, suolattomaan veteen.
Keitä 5 minuuttia.
Siirrä perunat reikäkauhalla kattilasta kylmään veteen (voit käyttää jääpaloja veden jäähdyttämiseen). Perunat tulee saada kylmiksi mahdollisimman nopeasti. Voit keittää seuraavan perunaerän samassa keitinvedessä.
Perunoiden jäähdyttyä kaada vesi pois ja kuivaa perunat kevyesti pyyhkeellä.
Pakasta sopivina kerta-annoksina.
Loppukypsennys
Laita perunat jäisinä/kohmeisina kylmään veteen kattilaan.
Lisää keitinveteen suolaa (1 tl suolaa litraan vettä).
Keitä perunat kypsiksi n. 5 - 10 min. Keittoaika riippuu perunoiden koosta ja esikeittoajasta, joten ole tarkkana ettet ylikypsennä niitä.
Kaada keitinvesi pois ja silppua tuoretta tilliä perunoiden sekaan.
Laita talouspaperia tai pyyhe kattilan kannen alle imemään ylimääräinen kosteus pois perunoista.
Tarjoa vaikka joulupöydässä sillien, silakoiden ja graavikalojen kera.
Itse en siis pidä.
Minä veikkaan, että kannattaa esikeittää niitä pari minuuttia ennen pakastamista.