Miten alkoholiglögit, kuten esim "Loimu" kuuluu juoda?
Pitääkö keittää kiehuvaksi? Sekoittaa vettä vai mitä ihmettä?
Kommentit (13)
No miten glögi ylipäätään juodaan...
Siinä on pilattu kaksi hyvää juomaa, viina ja glögi, parhaimmillaan erillään.
Ja lämmitysohje niissä on, että kuumenna kiehuvaksi mutta älä keitä.
No kaadat pullosta lasiin ja vedät sitten kitusiin sitä vauhtia kuin hyvältä tuntuu. Tarvittaessa kaadat lisää.
.
Ei kuulu juoda ollenkaan.
Alkoholi liuottaa soluista rasvan pois ja tunkeutuu tekemään tuhojaan sinne solun geeneihin. Tulee mutatoitunut solu joka alkaa hajaantumaan hallitsemattomasti.
Mikäli alkoholi keksittäisiin nyt, niin sitä ei sallittaisi tuollaiseen "elintarvike ja nautinta" käyttöön, missä nyt on.
Olin ehkä ilonpilaaja mutta tieteellisesti ne on tuon asian kai selvittäneet.
.
Samalla tavalla kuin alkoholitonkin glögi, kaadat kuppiin ja nautit. Älä keitä glögiä, tai alkoholi haihtuu pois. Kuumenna kuumaksi, sillain että glögi on ihan kiehumispisteessä, mutta ei ala kunnolla kiehumaan. Näin ainakin itse olen ymmärtänyt..
Vierailija kirjoitti:
.
Ei kuulu juoda ollenkaan.
Alkoholi liuottaa soluista rasvan pois ja tunkeutuu tekemään tuhojaan sinne solun geeneihin. Tulee mutatoitunut solu joka alkaa hajaantumaan hallitsemattomasti.
Mikäli alkoholi keksittäisiin nyt, niin sitä ei sallittaisi tuollaiseen "elintarvike ja nautinta" käyttöön, missä nyt on.
Olin ehkä ilonpilaaja mutta tieteellisesti ne on tuon asian kai selvittäneet.
.
Jos elämä keksittäisiin nyt se kiellettäisiin. Koska se aiheuttaa kuoleman ja siinä kun me odotamme kuolemaa se aiheuttaa tuskaa, surua, pelkoa, epätoivoa ja kipua. Siinä on kuitenkin myös hyviä puolia kuten ilo, onnistuminen, rakkaus, välittäminen. Alkoholissakin on hyviä asioita kuten se rentouttaa,sen avulla saa sosiaalisia suhteita ja maistuu hyvälle ruuan kanssa tai sitten hyvä olut.
Kaikessa on hyvät ja huonot puolet. Suomessa alkoholia aina ajatellaan sen 10 prosentin johdosta. Se joka käyttää yli 90% puhtaasta alkoholista.
Vierailija kirjoitti:
Mukiin ja minuutiksi mikroon.
Kiitos!
Tämä ketju vastauksien osalta on erinomainen esimerkki siitä, miksi av on nykyään ihan paska palsta.
Älä kuumenna glögiä liian kuumaksi. Alkoholi höyrystyy noin 78 asteessa. Alkon glögit ovat valmiita nautittavaksi laimentamattomana. Jos juoma tuntuu liian vankalta, voi sitä laimentaa esim. punaisella mehulla. Henkilökohtaisesti tykkään nauttia glögin huoneen lämpöisenä väkevän viinin tapaan. Kokeile molempia tapoja; ehkä löydät suosikkisi!
Muista terästää kossulla ;)
Oikeaoppisesti alkoholipitoinen lögi juodaan seisaaltaan ryhdikkäässä asennossa, juoma olkapäiden korkeudella, ykkösellä alas, samaan aikaan polkaistaan jalat komeasti yhteen
Itse olen todennut glögin olevan sopivan lämpöistä mukiin kaadettavaksi silloin, kun se kattilassa alkaa vienosti höyrytä. Huoneenlämpöinen keramiikkamuki alentaa lämpötilaa suulle sopivaksi. Myös tuo "mukillinen minuutiksi mikroon" on aika hyvä ohje.
Kylmänä kaadat juoman rektaaliisi.
Kehon lämpö lämmittää juoman sopivaksi.
Sitten juhlapöydässä purskautat kunnon suihkulähteen vieraiden iloksi.