Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi joka leipään nykyään tungetaan gluteenia?

Vierailija
05.12.2016 |

Vehnähän sisältää luontaisesti gluteenia. Miksi gluteenia pitää lisätä vielä erikseen? Hieman hirvittää se gluteenin määrä.

Kommentit (38)

Vierailija
1/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä moinen tieto / luulo?

Vierailija
2/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei gluteenia lisätä. Se on siinä ihan luontaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Idiootti

Vierailija
4/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole ap, mutta esim. Fazerin juuresleivän pakkausseloste: 

"Kasvikset (papupyree (valkoinen papu), porkkana, punajuuri, kikherne), täysjyvävehnäjauho, ruisjauho (lesty ja täysjyvä), vehnäjauho, vesi, vehnägluteeni, pellavansiemen, rypsiöljy, kuivattu taikinajuuri (vehnä), jodioitu suola ja hiiva."

Eikö tuo nyt tarkoita, että siihen on lisätty gluteenia? Ilmeisesti sitkon takia?

Vierailija
5/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mistä moinen tieto / luulo?

Lueppas ensi kerran kaupassa leipien tuoteselosteita. Todella monessa leivässä sitä lisätään. Gluteeni juuri tuo sitkon ja leivottavuuden taikinaan. Tämä helpottaa teollista leivän valmistamista.

Vierailija
6/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Vehnägluteeni parantaa leivän ominaisuuksia, kuten tilavuutta, rakennetta ja leipoutuvuutta. Siksi sitä joskus myös lisätään leipätaikinaan."

Leipätiedotus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa olen ihmetellyt. Onkohan ylenpalttisen keliakian syynä osaksi prosessoitu gluteeni, jota on lisätty melkein kaikkeen. Todella vaikea löytää edes ruisleipää, jossa sitä ei ole.

Vierailija
8/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei gluteenia lisätä. Se on siinä ihan luontaisesti.

Vehnässä on luontaisesti gluteenia, mutta kyllä useimpiin leipiin lisätään vailä erikseen gluteenia. Se on erikseen tuoteselosteessa vielä mainittu, joko pelkkä gluteeni tai vehnägluteeni.

Ettekö te 2 ym. koskaan ole lukeneet yhdenkään pehmeän leivän valmistusaineita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnää on jalostettu siten että gluteenin määrä on suurempi. Keliakiaa on ilmennyt enemmän kun vehnää on jalostettu gluteeenipitoisemmaksi.

Vierailija
10/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mistä moinen tieto / luulo?

Näkyy leipäpakkauksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enemmänhän sitä nykyään riistetään leivästä, jotta voisi myydä triplahinnalla.

Vierailija
12/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanos muuta. Mulla pitäis olla maidoton, gluteeniton ja palkokasviton dietti, ja nyt tuntuu että joka ruokaan ja ruokatuotteeseen lisätään maitotuotteita, gluteenia ja palkokasveja ihan kaksin käsin :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saadaan leipä nousemaan nopeammin, säästetään nostatusajassa. Se luontainenkin gluteeni taitaa nykyään olla haitallisempaa, koska viljalajikkeita on jalostettu rankalla kädellä, jolloin viljan proteiinit (gluteeni on vehnän proteiini) ovat muuttuneet nopeammin kuin ihmisen elmistö niitä käsittelemään. 

Vierailija
14/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteeni on proteiini. Gluteenijauhoa myydään myös kuluttajille, ja siitä tehdään mm. seitania. Miksi sitä ei lisättäisi myös leipään? Nykyään kuluttajat ostavat mieluiten mahdollisimman paljon proteiinia sisältävän tuotteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Gluteeni on proteiini. Gluteenijauhoa myydään myös kuluttajille, ja siitä tehdään mm. seitania. Miksi sitä ei lisättäisi myös leipään? Nykyään kuluttajat ostavat mieluiten mahdollisimman paljon proteiinia sisältävän tuotteen.

Gluteenin huonous on siinä että se rasittaa ohutsuolta, vaikkei olisikaan keliakiaa.

Vierailija
16/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vehnää on jalostettu siten että gluteenin määrä on suurempi. Keliakiaa on ilmennyt enemmän kun vehnää on jalostettu gluteeenipitoisemmaksi.

Juuri tämän takia ihmettelenkin että miksi gluteenia pitää jalostamisen lisäksi vielä lisätä erikseenkin.

-Ap

Vierailija
17/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vehnää on jalostettu siten että gluteenin määrä on suurempi. Keliakiaa on ilmennyt enemmän kun vehnää on jalostettu gluteeenipitoisemmaksi.

Juuri tämän takia ihmettelenkin että miksi gluteenia pitää jalostamisen lisäksi vielä lisätä erikseenkin.

-Ap

Ruokateollisuudessa raha ratkaisee, ei hyvä ruoka.

Vierailija
18/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vehnää on jalostettu siten että gluteenin määrä on suurempi. Keliakiaa on ilmennyt enemmän kun vehnää on jalostettu gluteeenipitoisemmaksi.

Juuri tämän takia ihmettelenkin että miksi gluteenia pitää jalostamisen lisäksi vielä lisätä erikseenkin.

-Ap

Leipä saadaan suurin piirtein suoraan vaivaamisen jälkeen uuniin, leipomo säästää paljon aikaa ja vaivaa. 

Ihmisen elimistö sen sijaan ei kestä väkivalloin nostatettua leipää, jonka gluteenimäärä ja -laatu poikkeaa luonnollisesta. 

Vierailija
19/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Gluteeni on proteiini. Gluteenijauhoa myydään myös kuluttajille, ja siitä tehdään mm. seitania. Miksi sitä ei lisättäisi myös leipään? Nykyään kuluttajat ostavat mieluiten mahdollisimman paljon proteiinia sisältävän tuotteen.

Gluteenin huonous on siinä että se rasittaa ohutsuolta, vaikkei olisikaan keliakiaa.

En kyllä ottanut mitään kantaa gluteenin hyvyyteen tai huonouteen... Kunhan kerroin sen olevan proteiini ja kuluttajien toivovan proteiinipitoisia tuotteita.

Vierailija
20/38 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo ja miks hedelmiin pitää lisätä hedelmäsokeria ja vitamiinejä? Ärsyttävää ku ei saa syödä niitä nii paljo ku haluais.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi seitsemän