Onko rasvansyönnistä mitään haittaa?
Kommentit (23)
Riippuu rasvasta ja kuinka paljon syö. Ihminen ei ilman rasvaa selviä.
Rasva ei yksistään ole missään muodossa ongelma, eikä esim proteiinin kaverina.
Mutta kun syöt runsaasti hiilihydraatteja sen rasvan kaverina, niin se homma muuttuukin terveyden kannalta haitalliseksi.
150g elukkarasvaa vuorokaudessa eikä oo päivääkään enää tarvinnu sairastaa. Hiilihydraateista on pitänyt karsia, mutta ei ole kyllä yhtään makaronia, riisiä, gluteenijauhoja, sokeria tai perunaa ikävä.
Korkeat kolesteroarvot saa kun syö paljon rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Korkeat kolesteroarvot saa kun syö paljon rasvaa.
Vaarallisimman laatuisen kolesterolin saa syömällä vähärasvaista runsashiilihydraattista ruokaa.Silloin ldl-kolesteroli on pienikokoista joka tarttuu helpoimmin suonenseinämiin.Suurin syy on kuitenkin kolesterolin hapettuminen jota voi estää antioksidanteilla.
Jaa, huru-heikkilä -uskovaiset taas levittää propagandaansa, jota ei tue yksikään tutkimus :D
mm IS uutisoi eilen tutkimuksesta, jossa todettiin, että jos haluaa HDL:ää, LDL:n (joka ihan oikeasti on sydänsairausriskiä nostava) sijaan, kannattaa pitää kovat rasvat minimissä.
Lisäksi rasva hiilareiden kanssa ei ole sen vaarallisempi kuin rasva proteiinin kanssa tai proteiini hiilarin kanssa. Joskus ihmettelen miten huru-uskovaiset pysyy hengissä noilla ravinto"tietämyksillään" :D
Ja tämä muuten kuultu ihan kardiologilta: aivot tarvitsee sokeria (kuiduista ei saa) toimiakseen, ei rasvaa. Rasvaa taas käyttää sydän energianlähteenään (oikeammin rasvahappoja). Eli, molempia kohtuudella, ei nin että 0g sokeria ja 2 kg voita päivässä, kuten rasvaajat tekee.
Vierailija kirjoitti:
Jaa, huru-heikkilä -uskovaiset taas levittää propagandaansa, jota ei tue yksikään tutkimus :D
mm IS uutisoi eilen tutkimuksesta, jossa todettiin, että jos haluaa HDL:ää, LDL:n (joka ihan oikeasti on sydänsairausriskiä nostava) sijaan, kannattaa pitää kovat rasvat minimissä.
Lisäksi rasva hiilareiden kanssa ei ole sen vaarallisempi kuin rasva proteiinin kanssa tai proteiini hiilarin kanssa. Joskus ihmettelen miten huru-uskovaiset pysyy hengissä noilla ravinto"tietämyksillään" :D
Ja tämä muuten kuultu ihan kardiologilta: aivot tarvitsee sokeria (kuiduista ei saa) toimiakseen, ei rasvaa. Rasvaa taas käyttää sydän energianlähteenään (oikeammin rasvahappoja). Eli, molempia kohtuudella, ei nin että 0g sokeria ja 2 kg voita päivässä, kuten rasvaajat tekee.
Ei ihme, että olet noin hukassa, kun tietosi perustuu iltapäivälehden artikkeliin :D:D:D:D
Vierailija kirjoitti:
Jaa, huru-heikkilä -uskovaiset taas levittää propagandaansa, jota ei tue yksikään tutkimus :D
mm IS uutisoi eilen tutkimuksesta, jossa todettiin, että jos haluaa HDL:ää, LDL:n (joka ihan oikeasti on sydänsairausriskiä nostava) sijaan, kannattaa pitää kovat rasvat minimissä.
Lisäksi rasva hiilareiden kanssa ei ole sen vaarallisempi kuin rasva proteiinin kanssa tai proteiini hiilarin kanssa. Joskus ihmettelen miten huru-uskovaiset pysyy hengissä noilla ravinto"tietämyksillään" :D
Ja tämä muuten kuultu ihan kardiologilta: aivot tarvitsee sokeria (kuiduista ei saa) toimiakseen, ei rasvaa. Rasvaa taas käyttää sydän energianlähteenään (oikeammin rasvahappoja). Eli, molempia kohtuudella, ei nin että 0g sokeria ja 2 kg voita päivässä, kuten rasvaajat tekee.
Et ole kai kuullutkaan ldl-kolesterolin partikkelikoosta.Se on nimittäin paljon tärkeämpää kuin kolesteroliarvon tuijottaminen ja kuten sanoin HAPETTUMINEN sen ratkaisee mitä tarttuu suonenseinämiin.
Vierailija kirjoitti:
Jaa, huru-heikkilä -uskovaiset taas levittää propagandaansa, jota ei tue yksikään tutkimus :D
mm IS uutisoi eilen tutkimuksesta, jossa todettiin, että jos haluaa HDL:ää, LDL:n (joka ihan oikeasti on sydänsairausriskiä nostava) sijaan, kannattaa pitää kovat rasvat minimissä.
Lisäksi rasva hiilareiden kanssa ei ole sen vaarallisempi kuin rasva proteiinin kanssa tai proteiini hiilarin kanssa. Joskus ihmettelen miten huru-uskovaiset pysyy hengissä noilla ravinto"tietämyksillään" :D
Ja tämä muuten kuultu ihan kardiologilta: aivot tarvitsee sokeria (kuiduista ei saa) toimiakseen, ei rasvaa. Rasvaa taas käyttää sydän energianlähteenään (oikeammin rasvahappoja). Eli, molempia kohtuudella, ei nin että 0g sokeria ja 2 kg voita päivässä, kuten rasvaajat tekee.
Sun kannattaisi lukea se tutkimus, eikä IS:n idioottisepustusta siitä. Esimerkiksi uutisessa ei puhuta mitään siitä, että kovan rasvan korvaaminen hiilareilla ei alennakaan kuolleisuutta. Sekin jätetään kertomatta, että joidenkin kovien rasvojen, kuten C12:0 ja C14:0, korvaaminen millä tahansa nostaa kuolleisuutta. Tai no, on väärin sanoa "alentaa" ja "nostaa", koska kyse oli korrelaatioista.
Se tosiaan jätettiin kertomatta, ettei oikeasti mitään syy-seuraus-yhteyttä kyseinen tutkimus edes väitä löytäneensä. Uutinen jättää myös sen kertomatta, että huomattavasti isommat tutkimukset ovat tehneet päinvastaisia havaintoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jaa, huru-heikkilä -uskovaiset taas levittää propagandaansa, jota ei tue yksikään tutkimus :D
mm IS uutisoi eilen tutkimuksesta, jossa todettiin, että jos haluaa HDL:ää, LDL:n (joka ihan oikeasti on sydänsairausriskiä nostava) sijaan, kannattaa pitää kovat rasvat minimissä.
Lisäksi rasva hiilareiden kanssa ei ole sen vaarallisempi kuin rasva proteiinin kanssa tai proteiini hiilarin kanssa. Joskus ihmettelen miten huru-uskovaiset pysyy hengissä noilla ravinto"tietämyksillään" :D
Ja tämä muuten kuultu ihan kardiologilta: aivot tarvitsee sokeria (kuiduista ei saa) toimiakseen, ei rasvaa. Rasvaa taas käyttää sydän energianlähteenään (oikeammin rasvahappoja). Eli, molempia kohtuudella, ei nin että 0g sokeria ja 2 kg voita päivässä, kuten rasvaajat tekee.
Sun kannattaisi lukea se tutkimus, eikä IS:n idioottisepustusta siitä. Esimerkiksi uutisessa ei puhuta mitään siitä, että kovan rasvan korvaaminen hiilareilla ei alennakaan kuolleisuutta. Sekin jätetään kertomatta, että joidenkin kovien rasvojen, kuten C12:0 ja C14:0, korvaaminen millä tahansa nostaa kuolleisuutta. Tai no, on väärin sanoa "alentaa" ja "nostaa", koska kyse oli korrelaatioista.
Se tosiaan jätettiin kertomatta, ettei oikeasti mitään syy-seuraus-yhteyttä kyseinen tutkimus edes väitä löytäneensä. Uutinen jättää myös sen kertomatta, että huomattavasti isommat tutkimukset ovat tehneet päinvastaisia havaintoja.
Se sama toimittaja on tehnyt näitä mutkat suoriksi-juttuja aikaisemminkin.Ylisti statiineja täysin kritiikittä.Miten muuten tämä tutkimus "vahvistaa" ravintosuositukset kun Puskan mukaan yksittäinen tutkimus ei ratkaise asiaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jaa, huru-heikkilä -uskovaiset taas levittää propagandaansa, jota ei tue yksikään tutkimus :D
mm IS uutisoi eilen tutkimuksesta, jossa todettiin, että jos haluaa HDL:ää, LDL:n (joka ihan oikeasti on sydänsairausriskiä nostava) sijaan, kannattaa pitää kovat rasvat minimissä.
Lisäksi rasva hiilareiden kanssa ei ole sen vaarallisempi kuin rasva proteiinin kanssa tai proteiini hiilarin kanssa. Joskus ihmettelen miten huru-uskovaiset pysyy hengissä noilla ravinto"tietämyksillään" :D
Ja tämä muuten kuultu ihan kardiologilta: aivot tarvitsee sokeria (kuiduista ei saa) toimiakseen, ei rasvaa. Rasvaa taas käyttää sydän energianlähteenään (oikeammin rasvahappoja). Eli, molempia kohtuudella, ei nin että 0g sokeria ja 2 kg voita päivässä, kuten rasvaajat tekee.
Sun kannattaisi lukea se tutkimus, eikä IS:n idioottisepustusta siitä. Esimerkiksi uutisessa ei puhuta mitään siitä, että kovan rasvan korvaaminen hiilareilla ei alennakaan kuolleisuutta. Sekin jätetään kertomatta, että joidenkin kovien rasvojen, kuten C12:0 ja C14:0, korvaaminen millä tahansa nostaa kuolleisuutta. Tai no, on väärin sanoa "alentaa" ja "nostaa", koska kyse oli korrelaatioista.
Se tosiaan jätettiin kertomatta, ettei oikeasti mitään syy-seuraus-yhteyttä kyseinen tutkimus edes väitä löytäneensä. Uutinen jättää myös sen kertomatta, että huomattavasti isommat tutkimukset ovat tehneet päinvastaisia havaintoja.
On muuten mielenkiintoista että ldl-partikkelijakaumasta viralliset terveysvalistajat eivät vahingossakaan puhu mitään.Ai niin se ei sovi rasvateoriaan.
Minä en mitään mistään tutkimuksista tiedä, mutta oman kokemuksen perusteella nyt puhun. Elukkarasvaan perustuvaa karppausta takana 7 vuotta ja kolesteroliarvot ovat parantuneet, nimenomaan se huonon ja hyvän suhde. Diabetes kakkosen esiasteet olivat minullakin, käynti diabeteshoitajalla jäi yhteen kertaan, en halunnut ohjeitaan noudattaa vaan valitsin tämän oman tieni ja verensokeri normalisoitui.
Äitini syö suositusten mukaan hiilaria, vähän sipaisubeceliä leivän päällä, rypsiöljy käytössä, puuroa, pullaa päiväkaffen kanssa, sydänmerkkituotteita joka lajissa. Kolesterolit huonot ja kakkostyypin diabetesta sairastaa. Isä samoilla linjoilla, syö kuitenkin vähän huonommin, ei aina täysjyvää ja becelin ohella käyttää myös joskus floraa. Isäni käyttää statiineja.
Vierailija kirjoitti:
Minä en mitään mistään tutkimuksista tiedä, mutta oman kokemuksen perusteella nyt puhun. Elukkarasvaan perustuvaa karppausta takana 7 vuotta ja kolesteroliarvot ovat parantuneet, nimenomaan se huonon ja hyvän suhde. Diabetes kakkosen esiasteet olivat minullakin, käynti diabeteshoitajalla jäi yhteen kertaan, en halunnut ohjeitaan noudattaa vaan valitsin tämän oman tieni ja verensokeri normalisoitui.
Äitini syö suositusten mukaan hiilaria, vähän sipaisubeceliä leivän päällä, rypsiöljy käytössä, puuroa, pullaa päiväkaffen kanssa, sydänmerkkituotteita joka lajissa. Kolesterolit huonot ja kakkostyypin diabetesta sairastaa. Isä samoilla linjoilla, syö kuitenkin vähän huonommin, ei aina täysjyvää ja becelin ohella käyttää myös joskus floraa. Isäni käyttää statiineja.
Margariinin valmistuksessa muuten käytetään sellaisia myrkkyjä että vaikea uskoa sitä terveelliseksi.Tapaturmaisesti edesmennyt Kari Salminen sanoi sen hyvin : Margariinilla tehdään parhaillaan ihmiskoetta laitosruokaa syövillä lapsilla.
Vierailija kirjoitti:
Ja tämä muuten kuultu ihan kardiologilta: aivot tarvitsee sokeria (kuiduista ei saa) toimiakseen, ei rasvaa. Rasvaa taas käyttää sydän energianlähteenään (oikeammin rasvahappoja). Eli, molempia kohtuudella, ei nin että 0g sokeria ja 2 kg voita päivässä, kuten rasvaajat tekee.
Osasko se sun kardiologi kertoa, että kuinka paljon aivot sitä sokeria tarvitsee? Kukaan lchf syöjä ei syö 0g sokeria tai 2kg voita. Kun hiilarit on matalalla elimistö valmistaa tarvitsemansa glukoosin itse glukoneogeneesissa ja aivot saavat omansa siitä.
Vierailija kirjoitti:
Minä en mitään mistään tutkimuksista tiedä, mutta oman kokemuksen perusteella nyt puhun. Elukkarasvaan perustuvaa karppausta takana 7 vuotta ja kolesteroliarvot ovat parantuneet, nimenomaan se huonon ja hyvän suhde. Diabetes kakkosen esiasteet olivat minullakin, käynti diabeteshoitajalla jäi yhteen kertaan, en halunnut ohjeitaan noudattaa vaan valitsin tämän oman tieni ja verensokeri normalisoitui.
Äitini syö suositusten mukaan hiilaria, vähän sipaisubeceliä leivän päällä, rypsiöljy käytössä, puuroa, pullaa päiväkaffen kanssa, sydänmerkkituotteita joka lajissa. Kolesterolit huonot ja kakkostyypin diabetesta sairastaa. Isä samoilla linjoilla, syö kuitenkin vähän huonommin, ei aina täysjyvää ja becelin ohella käyttää myös joskus floraa. Isäni käyttää statiineja.
Laihtuminen itse jo korjaa arvoja mutta tosiaan eläinrasva ei nosta vaarallisinta pienikokoista ldl-kolesterolia vaan suurikokoista vähemmän vaarallista versiota.
Ensimmäinen googlen löytämä artikkeli LDL:n partikkelikoosta kertoo, ettei sillä ole mitään tekemistä vaarallisuuden kanssa.
Nämä on vain näitä rasvahihhuleiden uskonnollisia mantroja.
Vierailija kirjoitti:
Ensimmäinen googlen löytämä artikkeli LDL:n partikkelikoosta kertoo, ettei sillä ole mitään tekemistä vaarallisuuden kanssa.
Nämä on vain näitä rasvahihhuleiden uskonnollisia mantroja.
Ei löydä ainakaan ensimmäisessä englanninkielisessä artikkelissa,tutkijoiden keskuudessa tämä on tiedetty vuosia.Suurin syytekijä on kuitenkin kolesterolin hapettuminen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ensimmäinen googlen löytämä artikkeli LDL:n partikkelikoosta kertoo, ettei sillä ole mitään tekemistä vaarallisuuden kanssa.
Nämä on vain näitä rasvahihhuleiden uskonnollisia mantroja.
Ei löydä ainakaan ensimmäisessä englanninkielisessä artikkelissa,tutkijoiden keskuudessa tämä on tiedetty vuosia.Suurin syytekijä on kuitenkin kolesterolin hapettuminen.[/quote
Lääkäriseura Duodecim kirjoittaa miesten pienempikokoisista ja VAARALLISEMMISTA ldl-partikkeleista,joten mikä jäi epäselväksi?
En mä nyt ihan ymmärrä, miksi te asioita ratkotte sillä, mitä kukakin jossain on kirjoittanut, mitä sanonut ja mitä lehdessä lukee.
Kaivakaa niitä tutkimuksia esille PubMedistä ja vertailkaa niiden tuloksia.
Ei ole.