Miten pakastat jauhelihan?
Oon aivan sukka keittiössä ja kaikissa ruokaan liittyvissä jutuissa. Yleensä pakastettaesa olen ostanut -30% lihoja pienissä pakkauksissa, ja laitan avaamattoman paketin pakastimeen. Nyt repäisin ja ostin tarjouksesta kilon möhkäleen jauhelihaa ja laitoin pienempiin osiin ja pakastimeen. Pysyyhän liha hyvänä, kun käärin mötikät tuorekelmuun (koitin puristella ilmoja pois), teippasin kelmun kiinni ja laitoin vielä ohueen pakastepussiin ja imin siitäkin epätoivoisesti ilmoja pois ja solmin pussin kiinni?
Mikä on sun mielestä paras ja toimivin tapa pakastaa jauhelihaa? Kiitos!
Kommentit (19)
Paista ensin ja pakasta vasta sitten. (Niksi-Pirkka)
tuo sinun tapasi on aivan hyvä.
vakuumiin laittaminen olisi parempi jos on vakuumikone.
Eihän sun tavassa mitään väärää ole, mutta itse laitan ohuena levynä isompaan "minigrip-pussiin", että saa sitten nopeasti sulaksi. Mahtuvat mukavasti päällekkäin pakkaseen.
Pakasta jauheliha sukassa. Kun sulatat sen voit pursottaa siitä kätevästi lihapullia suoraan pellille paistoon.
Jauhenliha pitää aina pestä ennen käyttöä.
Jaan sopiviin kokoihin, pakastepussiin littanaksi (sulaa aikanaan nopeammin) ja pussi kiinni. Tai koko höskä ostospakkauksessaan pakastimeen. Ei sen vaikeampaa.
Vierailija kirjoitti:
Paista ensin ja pakasta vasta sitten. (Niksi-Pirkka)
Juu, mureke valmistuu sitten äkkiä kun on pakkasessa valmiiksi ruskistettua jauhenlihaa!
Vierailija kirjoitti:
No ensin se täytyy tietenkin huuhdella hanan alla siivilässä.
Niin, ja mitä kauemmin huuhtelee, sitä pienempi on sen rasvapitoisuus, eli kun rasvaprossat laskee niin terveysprossat nousee, eli itse huuhtelen tosi pitkään, ja hoikkana oon pysynyt!
Vierailija kirjoitti:
tuo sinun tapasi on aivan hyvä.
vakuumiin laittaminen olisi parempi jos on vakuumikone.
Mun ainut kodinkone on dildo!
Ihan vain pakastuspussiin möhkäle, jonka painelen aivan littanaksi. Suljen teipillä tai vaan solmin kiinni. Aika usein paistan sipulisilpun kanssa kypsäksi (esim. kaalilaatikkoa varten) ja maustan. Mulla on kierto aika nopeaa, joten en tarvitse mitään vacuumeja.
Ennene pakastamista jauhelihalle kannattaa jutella mukavia, näin se viihtyy pakkasesssa pitempään.
Jos haluat takuutuoretta ja hyvin säilynyttä, niin (laatu)vakuumi ainut jossa säilyy hyvin ja pitkään!
Vierailija kirjoitti:
Jos haluat takuutuoretta ja hyvin säilynyttä, niin (laatu)vakuumi ainut jossa säilyy hyvin ja pitkään!
Tuoretta pakastettua?
Vierailija kirjoitti:
Jos haluat takuutuoretta ja hyvin säilynyttä, niin (laatu)vakuumi ainut jossa säilyy hyvin ja pitkään!
Tosin laadukas vakuumikone on aika dyyris, ostin syksyllä jonkun saksalaismerkkisen ja maksoi melkein donan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos haluat takuutuoretta ja hyvin säilynyttä, niin (laatu)vakuumi ainut jossa säilyy hyvin ja pitkään!
Tuoretta pakastettua?
Siis että on tuoreenoloista vielä silloinkin kun sen ottaa pakkasesta :) Onko kellään rautalankaa..?
Muista ommella saumat tarkasti ettei jää lankoja turhaan roikkumaan kun jäätyy kiinni.
Kannattaa mikrottaa kevyesti ennen pakastamista nii ylimääräinen kosteus haihtuu. Tuo kosteus voi alkaa murentamaan lihaa jos tiiviisti pakattu ja lämpötila pakkasen puolella.
Hei!! Pakko huomauttaa! Jauhenliha pitää MUISTAA kuivata pesun jälkeen pakastaessa sitä(mielellään hiustenkuivaajalla), ettei pesussa käytetty vesi jäädy pakkasessa!!
No ensin se täytyy tietenkin huuhdella hanan alla siivilässä.