Nyt AV-mammat avuksi! Pitäis valmistaa possun kylkipala.
Mulla on hyvin vähän kokemusta liharuokien valmistamisesta, koska olen teini-iästä saakka laittanut enimmäkseen kasvisruokaa. Sain kaverilta palasen hänen kesäpossustaan, jonka ajattelin valmistaa jossain vaiheessa lapsille ruuaksi. Mutta miten?
Kommentit (11)
Laittaisin uunivuokaan ja päälle niin paljon vettä että peittyy. Suolaa sopivasti (aikuiselle ainakin saa laittaa aika paljon, vähintään muutama rkl. Lapsille ehkä vähemmän..) ja paistetaan pari tuntia ~175°, niin että liha hajoaa haarukalla tökkiessä. Jos lihanpala on kovin pieni tai muuten vaan haluaa niin pohjalle voi laittaa myös kasviksia pilkottuna, esim. Peruna, porkkana, sipuli.
Vierailija kirjoitti:
Laittaisin uunivuokaan ja päälle niin paljon vettä että peittyy. Suolaa sopivasti (aikuiselle ainakin saa laittaa aika paljon, vähintään muutama rkl. Lapsille ehkä vähemmän..) ja paistetaan pari tuntia ~175°, niin että liha hajoaa haarukalla tökkiessä. Jos lihanpala on kovin pieni tai muuten vaan haluaa niin pohjalle voi laittaa myös kasviksia pilkottuna, esim. Peruna, porkkana, sipuli.
Eikö tarvitse maustaa mitenkään?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laittaisin uunivuokaan ja päälle niin paljon vettä että peittyy. Suolaa sopivasti (aikuiselle ainakin saa laittaa aika paljon, vähintään muutama rkl. Lapsille ehkä vähemmän..) ja paistetaan pari tuntia ~175°, niin että liha hajoaa haarukalla tökkiessä. Jos lihanpala on kovin pieni tai muuten vaan haluaa niin pohjalle voi laittaa myös kasviksia pilkottuna, esim. Peruna, porkkana, sipuli.
Eikö tarvitse maustaa mitenkään?
Ap
Tarvitsee todellakin. Ripottele pintaan suolaa, anna maustua väh. muutama tunti. Laita vuokaan, pohjalle vettä. Mukaan laakerinlehtiä, kokonaisia pippureita, sipulilohkoja, porkkanoita. Myöhemmässä vaiheessa voit lisätä perunoita tai keittää ne erikseen.
Mielestäni pelkkä suola riittää kun tekee näin. Ja jos laittaa kasviksia niin niistä tulee myös makua.
Laitan kasvikset pääsääntöisesti erikseen, koska mulla on niin pieni vuoka. Tai siis: ajattelin laittaa pönttöuunissa, joten käytän kannellista vuokaa. Vaikuttaako veden määrään?
Ap
Laita vettä niin paljon että liha peittyy, olo kasviksia tai ei.
Jos vuoka on tosi pieni tai liha iso, niin ettet saa sitä kokonaan veteen, se pitää/kannattaa kääntää välillä.
Vierailija kirjoitti:
Laita vettä niin paljon että liha peittyy, olo kasviksia tai ei.
Jos vuoka on tosi pieni tai liha iso, niin ettet saa sitä kokonaan veteen, se pitää/kannattaa kääntää välillä.
Jos peittää kokonaan vedellä, niin tulee vain harmaa lilluva köntsä. Jos osa lihasta jää nesteen yläpuolelle, pinta saa väriä ja makua. Ei edes tarvitse nestettä välttämättä, vrt. joulukinkku. Miedolla lämmöllä.
Minä laitoin tunti sitten possun kylkipalan uuniin.
Eilen illalla ripottelin merisuolaa pintaan, peitin kelmulla ja annoin maustua jääkaapissa yön yli.
Tänään laitoin possun vuokaan porkkana- lanttu- ja sipulipalojen kanssa. 1 lihaliemikuutio ja muutama mustapippuri.
Vuoka vettä täyteen ja uuniin.
80 astetta ja saa olla puoli viiteen saakka.
Mielestäni possusta tulee parempaa, mitä pienemmällä lämmöllä ja kauemmin se on uunissa.
Yleensä teen takassa, mutta eilen en ehtinyt lämmittää.
Saa olla takassa yön yli ja päivällä vielä reilun tunnin uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita vettä niin paljon että liha peittyy, olo kasviksia tai ei.
Jos vuoka on tosi pieni tai liha iso, niin ettet saa sitä kokonaan veteen, se pitää/kannattaa kääntää välillä.Jos peittää kokonaan vedellä, niin tulee vain harmaa lilluva köntsä. Jos osa lihasta jää nesteen yläpuolelle, pinta saa väriä ja makua. Ei edes tarvitse nestettä välttämättä, vrt. joulukinkku. Miedolla lämmöllä.
Joulukinkku on yleensä valmiiksi suolattu.
Mun mielestäni pinnalle jäävään lihaan on tosi vaikea saada makua, vaikka maustais etukäteenkin.
Vedessä siitä tulee harmaata joo, mutta ihanan mehevää ja maukasta.
up