Tykkäätkö mädistä?
Mielestäni ne ovat älyttömän hyviä ruisleivän päällä, mutta koostumus iljettää niin etten voi syödä.
Kommentit (8)
Parasta. Jos on joku noutopöytä joskus, niin lusikoin vähintään puurokupillisen siianmätiä. Kuitenkin 50-100e /kg.
Kyllä tykkään. Muikku on erityisen hyvää, samoin siika, ja harvemmin saatava simppu. Myös sammen mäti on makoisaa, mutta siinä on hintalapussa yksi nolla liikaa.
Kallen mätitahna on ihanaa leivällä.
Tiedättekö, miten englantilaiset syövät turskan mätiä? Sekoittavat sen korppujauhoon ja munaan ja paistavat pihveiksi. Oli aikamoinen elämys toisenlaiseen mädin syöntiin tottuneelle.
Mäti on taivaallista, smetanan ja punasipulin kanssa voisin syödä sitä vaikka kuinka paljon.
Suorastaan rakastan! Herkuttelen sillä joiulunajasta laskiaiseen, sitten taas odotan monta kuukautta seuraavaa mätisesonkia.
Suosikkini ovat siian- ja muikunmäti, seuraavaksi mateenmäti. Monet muutkin maistuvat, kaviaarikin, mutta kirjolohen mäti tökkii. Sen helmet ovat liian isoja ja maku hapan. Lisukkeensa suolaa, mustapippuria, tillisilppua ja smetanaa. Ennen lisäsin joukkoon myös punasipulisilppua, mutta enää en niin välitä.
Käyttäjä2079 kirjoitti:
Suorastaan rakastan! Herkuttelen sillä joiulunajasta laskiaiseen, sitten taas odotan monta kuukautta seuraavaa mätisesonkia.
Suosikkini ovat siian- ja muikunmäti, seuraavaksi mateenmäti. Monet muutkin maistuvat, kaviaarikin, mutta kirjolohen mäti tökkii. Sen helmet ovat liian isoja ja maku hapan. Lisukkeensa suolaa, mustapippuria, tillisilppua ja smetanaa. Ennen lisäsin joukkoon myös punasipulisilppua, mutta enää en niin välitä.
Kirjolohen mäti ei todellakaan ole kaksista. Siitä saa kuitenkin hyvää aitoa kaviaaria, kun siihen sotkee aktiivihiiltä, siis murskattua hiilitablettia. Ehkä vielä pieni ripaus merilevää jauheena, niin aito beluga on valmis. Täydestä menee - ainakin jos snapsia otetaan riittävästi.
Rakastan mätiä. Mätileivät ja samppanja ovat suurin paheeni.