Kun kypsentää ruokaa tunnin uunissa
niin onko siinä enää edes mitään ravinteita ja vitamiineja jäljellä? Esim uunijuurekset ja muut kasvislaatikot vaatii sen tunnin kypsyäkseen ja kuumuushan tuhoaa vitamiinit.
Kommentit (6)
En nyt tarkoittanut kaloreita, ne nyt varmasti säilyy. Tarkoitan vitamiineja, hivenaineita ja muita ravinteita, mitä ruuassa on.
Uunijuurekset lohkoina pellille. Vähän öljyä. Suolaa ja pippuria. 225 astetta ja 20 minuuttia riittää
Se on edelleen oikein hyvää ravintoa. Monissa ruoka-aineksissa ravintoaineet jopa muuttuvat paremmin imeytyviksi, kun ne kypsyttää.
Hivenaineet eivät häviä mihinkään vaikka kuinka paistaisi. Ja esim. porkkanan a-vitamiini juuri imeytyy paremmin kun sen kypsentää kunnolla. Tunti kuulostaa silti pitkältä ajalta.
Eikös jossakin tiedelehdessä ollut juttua siitä, että ihmiskunnan kehityksen avain oli nimenomaan tulen käyttö ja sen ansiosta ruuan kypsentäminen? Sen ansiosta ravintoaineet ovat helpommin käytettävissä, vaikka joitakin vitamiineja ( ainakin C) saattaa kypsennettäessä hävitä.
Onko missään vertailua esim. kevääseen pakastettuna tai perinteisenä keitettynä hillona säilöttyjen marjojen vitamiinipitoisuuksista, ja vaikkapa keitetyn ja uunissa tunnin haudutetun perunan ja porkkanan vitamiinista.
Ei mitään jäljellä. Uunissa kypsytetystä ruosta katoavat kaikki ravinteet eli se on täysin kaloritonta laihduttajalle sopivaa ravintoa.