Ai jessus että oli hyvää ruokaa!
Mies teki Tatun ja Patun wokkia, eli ruokaa Tatu ja Patu syömään -kirjan ohjeella. Siinä on parsakaalia, porkkanaa, sipulia, paprikaa, cashwepähkinöitä ja nuudeleita ja mausteena soijakastiketta, inkivääriä ja valkosipulia. Tuota on tehty meillä paljon, mutta nyt mies onnistui jotenkin tekemään siitä ihan just sopivaa. Aah, pitää hakea vielä lisää!
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Kiinalaisissa nuudeleissa voi olla vaikka mitä myrkkyä.
En varmasti näe enää huomista, sanotaanko nyt hyvästi?
Ap
TatuPatuwokki on maailman parasta! <3
Vierailija kirjoitti:
TatuPatuwokki on maailman parasta! <3
Jee, toinenkin fani paikalla! Vanhempi lapsi (joka osallistui ruuan laittamiseen), söi kuulemma kolme annosta ja kaksivuotiaskin innostui käyttämään puikkoja (kuvien perusteella tyyli oli aika "vapaa").
Ap
Se kirja on nyt tuolla lasten makkarissa, en uskalla hakea, ettei sieltä heräillä!
Ap
Jos muuten en enää vastaa ketjuun, olen todennäköisesti kohdannut loppuni kiinalaisten nuudelien takia :(
Ap
Ei pöllömmän kuulosta. Valitettavan moni pikakiinalainen ruoka tarkoittaa aromisuolaa
Vierailija kirjoitti:
Jos muuten en enää vastaa ketjuun, olen todennäköisesti kohdannut loppuni kiinalaisten nuudelien takia :(
Ap
No ei tässä nyt niin kiire ole. Hyvästellään saattohoidon loppupäässä.
Uppista puppista
Onko kellään muulla reseptiä?
Peruswokki ja sopiva nälkä. Kiva kun maistui.
Tatun ja Patun kokkikirja............................................
Voisko joku kirjoittaa mitä tähän tulee määrien kanssa?
Vierailija kirjoitti:
Ei pöllömmän kuulosta. Valitettavan moni pikakiinalainen ruoka tarkoittaa aromisuolaa
Tai peräti lusikallista natriumglutamaattia, joka on hyvin ristiriitainen aine. Se kiistatta tekee ruoasta maukkaampaa, mutta suurina annoksina aiheuttaa monille ikäviä oireita. Englanniksi niiden nimi on Chinese Restaurant Syndrome.
Salapoliisityöllä löytyi jonkun blogista valmistusohjeesta selvä kuva. Googlettamalla Tatun ja Patun tähtiwokki. Instasta löytyy kuva ainesosista mutta on tosi epäselvä. Jälkimmäisessä mahdollisesti seuraavat aineet
1 levy nuudelia, 1 porkkana ja punainen paprika, pieni sipuli, 100g (?) parsakaalia, pienen peukalon kokoinen pala inkivääriä, 3 (?!!) valkosipulin kynttä, öljyä paistamiseen, 50 g (?) suolapähkinöitä, 2 rkl juoksevaa hunajaa, 1 rkl soijakastiketta, 1 rkl vettä.
-1 levy nuudelia, n. 85g
-2 porkkanaa
-pieni sipuli
-punainen paprika
-180g parsakaalia
-pienen peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
-2 valkosipulinkynttä
-öljyä paistamiseen
-50g suolapähkinöitä
KASTIKE:
-2 tl juoksevaa hunajaa
-1 rkl soijakastiketta
-1rkl vettä
1. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne.
2. Valmista kastike: sekoita pienessä kulhossa hunaja, soijakastike ja vesi.
3. Kuori ja raasta inkivääri.
4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet todella ohuiksi siivuiksi.
5. Suikaloi paprika.
6. Viipaloi sipuli.
7. Paloittele parsakaali.
8. Leikkaa porkkana ohuiksi kiekoiksi.
9. Muotoile yhdestä porkkanakiekosta tähti.
10. Lämmitä öljy wokki- tai paistinpannulla melko kuumaksi, lisää kaikki kasvikset ja paista 4-5 minuuttia. Sekoittele koko ajan.
11. Lisää nuudelit ja kastike. Kuumenna.
12. Lisää lopuksi joukkoon vielä suolapähkinät.
Se, jonka lautaselta porkkanatähti löytyy, on päivän tähti!
Kiinalaisissa nuudeleissa voi olla vaikka mitä myrkkyä.