Suklaakuorrutteeseen glyseriiniä
Minulla on sacher kakun resepti, jossa kuorrutteeseen tulee suklaata, kermaa ja glyseriiniä 2 tl. Mikä vaikutus glyseriinillä on suklaakuorrutteessa?
Kommentit (5)
Ja vielä kysyisin, että onko sillä merkitystä, että kakun pohjaan ei tule leivinjauhetta vaan valkuaiset vatkataan vaahdoksi. Mietin, että kohoaako kakku kun ei laiteta leivinjauhetta ollenkaan.
Tuo valkuaiset toimii ilmansitojana. Ei tule leivinjauhetta, koska se ei erikseen enää nouse vaan valkuaiset tekee sen kuohkeuden.
Kiitos tiedosta! Ja vielä viimeisin kysymys. Onko valmiin pohjan rakenne, suutuntuma tai joku muu erilainen leivinjauheella nostatetussa taikinassa kuin vaahdotetuilla valkuaisilla kuohkeutta saaneessa taikinassa?
Lisää kiiltoa.