Miksi siemenet ja jyvät on terveellisiä, mutta....
...niistä jauhetut jauhot ei, ja jauhoja sisältäviä tuotteita pitäisi välttää? T. tyhmät kysymykset
Kommentit (5)
Siemenistä ja jyvistä otetaan pois terveelliset osat jauhoja valmistettaessa. Siksi vehnäjauho on valkeaa vaikka jyvillä on väri.
Vaaleista jauhoista valmistetuissa tuotteissa (pulla ja muut makeat leivonnaiset) on usein myös sokeria ja rasvaa.
Siemenet ja jyvät menee läpi semmoisenaan, ja sen takia ne on hippilogiikan mukana hyväksi. Sama olis syödä pieniä kiviä.
Vierailija kirjoitti:
Siemenistä ja jyvistä otetaan pois terveelliset osat jauhoja valmistettaessa. Siksi vehnäjauho on valkeaa vaikka jyvillä on väri.
Raskaasti yksinkertaistettuna näin, jos taas heitetään pois se valkoinen vehnäjauho ja käytetään se "jämä," hiilaripitoisuus jää liian pieneksi.
Viljan olomuoto ei ratkaise onko se terveellinen vai ei. Eli olet käsittänyt väärin.