Kuinka paljon päivässä voi syödä leipää?
Kuinka monta esim. Vaasan ruispalaa voi päivässä syödä, ettei tule liikaa jauhoja ja hiilihydraatteja?
Kommentit (12)
Liikaa mihin? Jos pidät leivästä, se sopii sun ruokavalioon, eikä aiheuta mitään ongelmia, saat syödä sitä ihan niin paljon kuin haluat.
Voithan syödä ihan niin paljon kuin haluat. Tosi noi ruispalat ei kyllä mitään leipää edes ole. Ainakaan ruisleipää.
Ykkönen suosittelee lukemaan tämän:
http://kotilaakari.fi/kotilaakari/terve-vatsa-ja-suolistobakteerit/
Tarkemmin aiheesta voi lukea hakusanoilla ruis suolistobakteerit
http://notes.helsinki.fi/halvi/tiedotus/vanhatvaitokset.nsf/504ca249c78…
Leipäelitismi on aika surkuhupaisaa jo mammallekin.
Syö aamulla ja illalla kaksi. Laita voita ja juustoa päälle. Jotkut tykkää metukasta. Itse tykkään laittaa kinkkua. Suolakurkkukin sopii.
Vierailija kirjoitti:
Voithan syödä ihan niin paljon kuin haluat. Tosi noi ruispalat ei kyllä mitään leipää edes ole. Ainakaan ruisleipää.
Äläs nyt höpise. On niissä 72% jauhoista ruista, vieläpä täysjyvää.
ww.vaasan.fi/tuotteet/vaasan-ruispalat/
1
Ravitsemussuosituksissa suositellaan naisille kuutta ja miehille yhdeksää annosta (täysjyvä)viljatuotteita / vrk. Leipä siis sisältyy tuohon määrään (1 pala leipää = 1 annos). Eli jos olet nainen, ja esim. syöt aamulla puuroa ja lounaalla pastaa, niin suunnilleen neljä palaa leipää voi ihan hyvin syödä näiden lisäksi. Jos syö pelkkää leipää, niin aika yksipuoliseksi jää ruokavalio ja voi tulla puute joistakin ravintoaineista (sama koskee kaikkia ruoka-aineita, eli monipuolisuus on tärkeintä).
Yksi juttu mihin runsaasti leipää syövien kannattaa kiinnittää huomiota on suolan saanti. Useimmissa leivissä on hurjan paljon suolaa. Parasta olisi valita leipä, jossa suolaa on alle 1 g / 100 g, mutta sellaisia ei ole kovin paljon tarjolla. Jostain syystä suolan haitat ei kovin paljoa kiinnosta ns. terveystietoisiakaan kuluttajia - liekö tämä syynä siihen, että elintarviketeollisuuttakaan ei pahemmin kiinnosta tarjota vähäsuolaisempia vaihtoehtoja? Elintarviketeollisuushan tuottaa just sitä, mitä ihmiset haluaa ostaa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voithan syödä ihan niin paljon kuin haluat. Tosi noi ruispalat ei kyllä mitään leipää edes ole. Ainakaan ruisleipää.
Äläs nyt höpise. On niissä 72% jauhoista ruista, vieläpä täysjyvää.
ww.vaasan.fi/tuotteet/vaasan-ruispalat/
1
No ehkä meillä on sitten eri käsitys leivästä :)
Vierailija kirjoitti:
Ravitsemussuosituksissa suositellaan naisille kuutta ja miehille yhdeksää annosta (täysjyvä)viljatuotteita / vrk. Leipä siis sisältyy tuohon määrään (1 pala leipää = 1 annos). Eli jos olet nainen, ja esim. syöt aamulla puuroa ja lounaalla pastaa, niin suunnilleen neljä palaa leipää voi ihan hyvin syödä näiden lisäksi. Jos syö pelkkää leipää, niin aika yksipuoliseksi jää ruokavalio ja voi tulla puute joistakin ravintoaineista (sama koskee kaikkia ruoka-aineita, eli monipuolisuus on tärkeintä).
Yksi juttu mihin runsaasti leipää syövien kannattaa kiinnittää huomiota on suolan saanti. Useimmissa leivissä on hurjan paljon suolaa. Parasta olisi valita leipä, jossa suolaa on alle 1 g / 100 g, mutta sellaisia ei ole kovin paljon tarjolla. Jostain syystä suolan haitat ei kovin paljoa kiinnosta ns. terveystietoisiakaan kuluttajia - liekö tämä syynä siihen, että elintarviketeollisuuttakaan ei pahemmin kiinnosta tarjota vähäsuolaisempia vaihtoehtoja? Elintarviketeollisuushan tuottaa just sitä, mitä ihmiset haluaa ostaa...
Ymmärrätkö, miksi noin suositellaan?
Kuule, jos noita karppi-uskovaisia uskot, niin et yhtään. Antti Heikkilä kannattaisi nyt jokaisen järkevän ihmisen kumminkin unohtaa...
Todellisuudessa hiilareita ei voi saada terve ihminen liikaa (siis ei-diabeetikko), mutta niissä on toki kaloreita, joita ei kannata ahmia ylen määrin.
Koululääketieteen mukaan ihan niin paljon kuin haluat ja on järkevää osana monipuolista ruokavaliota. Ruis varsinkin on melkoista terveysmuonaa, eikä pelkästään kuitujen, vaan suolistobakteerien kannalta.