Mustikkahillo
Kommentit (6)
En tee hilloja. Syödään marjat muussa muodosa. Varmaan on hyvää, jos hilloista tykkää 😄
Olen ja hyvää tuli. Pari kiloa mustikoita, tilkka vettä kattilan pohjalle, vajaa kilo sokeria ja ruokalusikallinen omenapektiiniä, jotta tulee sakeampaa. Hilloa teen siksi, että säilyy kellarissa ja on helppo käyttää mm. paahtoleivällä.
Mä tein kuningatarhilloa ja se vasta hyvää on.
Olen tehnyt ja on todella hyvää ja toimii hyvin myös kakkujen välissä! Teen sillä hillosokerilla, jossa on enemmän hyytymisainetta ja vähemmän sokeria, niin ei tule jämäkämmästäkään hillosta äkkimakeaa, mustikka kun on muuten aika mauton marja, ei happoa juurikaan!
Mulla ei enää ollut tilaa 2 pakkasessa joten oli pakko ruveta tekemään hilloja kun marjaa vaan on ja on. Tein pari isoa tonkkaa mustikkahilloa (käytän vähemmän sokeria kuin ohjeessa ja sekin hillosokeria). Vettä en laita ollenkaan vaan lämmitän hitaasti, on niin mehukkaita mustikoita. En tykkää syödä sitä mutta teen mustikkapiirakkaa talvella siitä kätevästi.
Muuten tein sitten mustikka-vadelma tai mustikka-vadelma-punaherukkahilloa mikä kyllä menee lettujen tai croissantin kanssa.
Eikö kukan ole tehnyt?