Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä saa broilerin kovaksi?

Vierailija
26.07.2016 |

Ostin suomalaisia broilerin fileitä ja niiden koostumus oli jotenkin kummallinen. Ne oli kovia jo raakana ja paistettuina kummallisen oloisia. Ei kuivia niin kuin ylikypsät vaan kovia. Ja tosiaan sen eron huomasi raa'assa lihassakin.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

muilla samaa?

Vierailija
2/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niihin on varmaan pistetty suolavettä painon nostamiseksi. Minkä valmistajan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiilidioksiditainnutus on tuskallisempi ja hitaampi kuin argonilla tehty. Halvempi, siksi useinmiten käytössä. Todennäköisesti aiheuttaa kerrotun lihan kovuuden.

Oletko havainnut verenpurkaumia ja katkenneita luita? Ne kertovat väkivaltaisesta kohtelusta eläimen ollessa vielä elävä.

Vierailija
4/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fileet ajetaan suolakoneen piikkien läpi ja niihin ruiskutetaan tietyn vahvuista suolavettä säilyvyyden parantamiseksi. Jos file tuntuu kovalta, niin veikkaan ensisijaisesti syyksi broilereiden sairautta, jota kutsutaan puurinnaksi. Liha on periaatteessa syötävää, mutta oikeasti hihnan vieressä olevan laaduntarkastajan olisi tämä pitänyt huomata ja poistaa file hihnalta.

- entinen Hk Kariniemen työntekijä

Vierailija
5/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hiilidioksiditainnutus on tuskallisempi ja hitaampi kuin argonilla tehty. Halvempi, siksi useinmiten käytössä. Todennäköisesti aiheuttaa kerrotun lihan kovuuden.

Oletko havainnut verenpurkaumia ja katkenneita luita? Ne kertovat väkivaltaisesta kohtelusta eläimen ollessa vielä elävä.

Fileethän juuri tunnetaan luistaan :=D

Kantsis varmaan syödä kokeeksi jälleen lihaa, niin voi olla helpompi keskustella

Vierailija
6/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla käy usein niin, että paistettaessa rintafile muuttaa kovaksi - melkein aina. Mitä teen väärin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hiilidioksiditainnutus on tuskallisempi ja hitaampi kuin argonilla tehty. Halvempi, siksi useinmiten käytössä. Todennäköisesti aiheuttaa kerrotun lihan kovuuden.

Oletko havainnut verenpurkaumia ja katkenneita luita? Ne kertovat väkivaltaisesta kohtelusta eläimen ollessa vielä elävä.

Fileethän juuri tunnetaan luistaan :=D

Kantsis varmaan syödä kokeeksi jälleen lihaa, niin voi olla helpompi keskustella

Olen lihaa syövä valkoinen heteromies, mutta en tykkää kun näen rintapaloissa, siivissä ja koivissa niin paljon merkkejä elukoiden kaltoinkohtelusta.

Vierailija
8/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Broileriporno.

M

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minulla käy usein niin, että paistettaessa rintafile muuttaa kovaksi - melkein aina. Mitä teen väärin?

Paistat liian pitkään ja mahdollisesti liian kylmällä pannulla. Kuumalla pannulla pinta kiinni ettei mehu karkaa.

Vierailija
10/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minulla käy usein niin, että paistettaessa rintafile muuttaa kovaksi - melkein aina. Mitä teen väärin?

Kypsennät liikaa.

File on jo kypsää 71° lämpöisenä ja se hypoteettinen salmonellabakteeri on taasen jo kuollut siihen lämpötilaan päästessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
26.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Broilerista en tiedä..;)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi yhdeksän