Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jauhelihan uudelleen lämmittäminen

Hmm
27.06.2016 |

Tyhmä kysymys! Olen paistanut eilen jauhelihaa ja laittanut osan jääkaappiin (käytin isosta määrästä vain osan ruuanlaitossa, siksi jäi yli). Nyt tein jääkaapissa olleesta jauhelihasta jauhelihakiusausta, joka meni juuri uuniin. Onko uunista tuleva kiusaus pakko syödä kerralla lämpimänä pois, vai voiko sen ylijäämät lämmittää ja syödä vielä seur. pvänä? Muistelisin ettei jauhelihaa voi lämmittää enää kolmatta kertaa, mutta haluaisin lisävarmistuksen asialle. :D

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
27.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan uus juttu toi maksimi lämmitykset. Ite monesti tehny jauhelihasta uuniruokaa siten, että tehny illalla uunivalmiiks (eli liha on sillon ruskistettu), seuraavana päivänä pistäny uuniin ja siitä seuraavana päivänä annoksen lämmittäny mikrossa. Mitään ei oo ikinä siitä tullu seurauksia.

Vierailija
2/7 |
27.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitäisköhän sitten uskaltaa lämmittää huomenna ruoka vielä kolmannen kerran..? Muistelin vaan hämärästi hygieniapassiopinnoista, ettei liharuokaa saisi jäähdyttää ja uudelleenlämmittää montaa kertaa. 

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
27.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siinä hygienian kanssa ole mitään tekemistä. Se lihan maku siitä vaan häviää olemattomiin, kun monta kertaa lämmittää.

Vierailija
4/7 |
27.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei siinä hygienian kanssa ole mitään tekemistä. Se lihan maku siitä vaan häviää olemattomiin, kun monta kertaa lämmittää.

Hygienian juurikin, sillä lihan mikrobiologinen laatu heikkenee moneen kertaan lämmittäessä.

Vierailija
5/7 |
27.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitäisköhän sitten uskaltaa lämmittää huomenna ruoka vielä kolmannen kerran..? Muistelin vaan hämärästi hygieniapassiopinnoista, ettei liharuokaa saisi jäähdyttää ja uudelleenlämmittää montaa kertaa. 

-ap

Ei sitten käynyt mielessä, että voisit lämmittää kerralla vain sen määrän ruokaa mitä aiot syödä. Näin lämmityksiä tulee vain 2, riippumatta montako kertaa syöt ateriastasi. Mietipä kun ostat kaupasta vaikka makaronilaatikkoa niin senkin sinä lämmität 2 kertaa, kun eka kerran se on lämmitetty valmistaessa tehtaalla.

Joo ja joku vuosi sitten oli lehtijuttu isästä joka syötti lapselleen äidin valmistamaa ruokaa aina uudelleen lämmittämällä. Molemmat saivat ruokamyrkytyksen muistaakseni kolmantena päivänä, lapsi kuoli. Että joku raja noiden lämmitysten kanssa.

Vierailija
6/7 |
27.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun säilytät huomiseksi tarkoitetun ruoan viileässä, niin kyllä varmaan on huomenna syötävää. Silloin olisi kuitenkin hyvä syödä loput eikä säilyttää enää seuraavaan kertaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
27.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan hyvin voi käyttää kun nopsaan jäähdytät ja laitat kaappiin. Itsekin tehnyt noin esim makaroonilaatikkoa ja sitä sitten vielä parina päivä syöty.

Periaatteessa tietysti ohje on että tähteitä lämmitetään vain sen verran kuin kerralla syödään, tuossa kuitenkin liha on pitkään uunissa, joten oletettavasti pöpöt kuolee paremmin kuin pelkässä nopeassa lämmityksessä.