"Sulannut tuotetta ei saa pakastaa uudestaan" - mitä käytännössä tarkoittaa?
Unohtui eilen kaupasta tultua pakastepizza kahdeksi tunniksi pöydälle. Laitoin sen sitten pakkaseen. Voiko sen nyt laittaa uuniin ja syödä vai onko se muuttunut tappajapizzaksi?
Kommentit (36)
Ei siitä myrkkyä ole tullut, mutta älä valita kauppaan jos maku on hieman muuttunut.
Täydestä menee, vähän lötkömpi saattaa olla. Voi teitä uusavuttomia ;-)
Ei välttämättä ole ehtinyt kokonaan sulaa, jos on ollut siinä laatikossa.
Idea tuossa on se, että jos tuote on sulanut, siitä poistuu nestettä. Sen vuoksi uudelleenpakastus ja sulatus ei toimi, tuote voi olla pilalla.
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä ole ehtinyt kokonaan sulaa, jos on ollut siinä laatikossa.
Idea tuossa on se, että jos tuote on sulanut, siitä poistuu nestettä. Sen vuoksi uudelleenpakastus ja sulatus ei toimi, tuote voi olla pilalla.
Mutta miten se käytännössä pilaantuu? Eli mikä olisi worst case -skenaario? Huomenna lehdessä: av-mamma kuoli syötyään kerran jo kerran sulaneen pizzan.
Valmistajat eivät jaksa kuunnella ihmisten kitinää maun muutoksista. Järjenkäyttö sallittua.
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä ole ehtinyt kokonaan sulaa, jos on ollut siinä laatikossa.
Idea tuossa on se, että jos tuote on sulanut, siitä poistuu nestettä. Sen vuoksi uudelleenpakastus ja sulatus ei toimi, tuote voi olla pilalla.
Pakastepizza kyllä sulaa ihan helposti 2 tunnissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä ole ehtinyt kokonaan sulaa, jos on ollut siinä laatikossa.
Idea tuossa on se, että jos tuote on sulanut, siitä poistuu nestettä. Sen vuoksi uudelleenpakastus ja sulatus ei toimi, tuote voi olla pilalla.
Mutta miten se käytännössä pilaantuu? Eli mikä olisi worst case -skenaario? Huomenna lehdessä: av-mamma kuoli syötyään kerran jo kerran sulaneen pizzan.
No siis se, että tuote ei vaan maistu hyvältä, en usko, että on ehtinyt pilaantua muuten. Mutta ymmärrät, että jos kyseessä olisi jauheliha, josta neste olisi poistunut, sellainen ei vaan olisi enää hengissä.
Ei se ole ehtinyt pahentua tuossa ajassa. Rakenne on varmasti muuttunut.
Pakasteessakin bakteerit jyllää, mutta hitaasti. Kun tuote sulatetaan, niin bakteerit jylläävät taas nopeasti. Seuraavassa pakastuksessa siellä on lähtökohtaisesti isompi armeija jylläämässä hitaasti.
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä ole ehtinyt kokonaan sulaa, jos on ollut siinä laatikossa.
Idea tuossa on se, että jos tuote on sulanut, siitä poistuu nestettä. Sen vuoksi uudelleenpakastus ja sulatus ei toimi, tuote voi olla pilalla.
Miksi päästelet tällaista potaskaa? Käytännössä eroa ainakaan pitsassa ei edes huomaa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä ole ehtinyt kokonaan sulaa, jos on ollut siinä laatikossa.
Idea tuossa on se, että jos tuote on sulanut, siitä poistuu nestettä. Sen vuoksi uudelleenpakastus ja sulatus ei toimi, tuote voi olla pilalla.
Mutta miten se käytännössä pilaantuu? Eli mikä olisi worst case -skenaario? Huomenna lehdessä: av-mamma kuoli syötyään kerran jo kerran sulaneen pizzan.
No siis se, että tuote ei vaan maistu hyvältä, en usko, että on ehtinyt pilaantua muuten. Mutta ymmärrät, että jos kyseessä olisi jauheliha, josta neste olisi poistunut, sellainen ei vaan olisi enää hengissä.
Jauheliha ei ole pakaste, öö. (Eikä muuten hengissäkään)
Mitään pahaa ei tapahdu, mutta koostumus saattaa muuttua.
Ajatellaan vaikka mansikkaa. Ostat sen tuoreena ja pakastat. Otat pakastateut mandikat pöydälle sulamaan. Mitä tapahtuu? Mansikoista tulee ihan lötköjä ja nestettä erottuu astian pohjalle.
Jos nyt laitat putkin takaisin pakastimeen, niin pohjalle kertyy nesteestä jääkerros ja lötköt mansikat pakastuu uudelleen.
Ja kun sulatat sen taas.. Tuloksena mansikkanestettä ja kuivat mansikat. En edes tiedä miltä ne maistuisi, koska en ole koskaan kokeillut.
Ei ne vaarallisia ole edelleenkään, mutta ei varmastikaan hyvänmakuisiakaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä ole ehtinyt kokonaan sulaa, jos on ollut siinä laatikossa.
Idea tuossa on se, että jos tuote on sulanut, siitä poistuu nestettä. Sen vuoksi uudelleenpakastus ja sulatus ei toimi, tuote voi olla pilalla.
Mutta miten se käytännössä pilaantuu? Eli mikä olisi worst case -skenaario? Huomenna lehdessä: av-mamma kuoli syötyään kerran jo kerran sulaneen pizzan.
No siis se, että tuote ei vaan maistu hyvältä, en usko, että on ehtinyt pilaantua muuten. Mutta ymmärrät, että jos kyseessä olisi jauheliha, josta neste olisi poistunut, sellainen ei vaan olisi enää hengissä.
Palakastaminen rikkoo solurakennetta ja sulaessa nestettå poistuu. Vaikuttaa makuun ja rakenteeseen.
Kyläketjun katkeaminen vaikuttaa säilyvyyteen, mutta on tässä tapauksessa merkityksetöntä.
Vierailija kirjoitti:
Ruokamyrkytys on pahin skenaario
Pakastepizza kaiketi paistetaan ennen syömistä.
Bio- ja elintarvike insinööri kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä ole ehtinyt kokonaan sulaa, jos on ollut siinä laatikossa.
Idea tuossa on se, että jos tuote on sulanut, siitä poistuu nestettä. Sen vuoksi uudelleenpakastus ja sulatus ei toimi, tuote voi olla pilalla.
Mutta miten se käytännössä pilaantuu? Eli mikä olisi worst case -skenaario? Huomenna lehdessä: av-mamma kuoli syötyään kerran jo kerran sulaneen pizzan.
No siis se, että tuote ei vaan maistu hyvältä, en usko, että on ehtinyt pilaantua muuten. Mutta ymmärrät, että jos kyseessä olisi jauheliha, josta neste olisi poistunut, sellainen ei vaan olisi enää hengissä.
Palakastaminen rikkoo solurakennetta ja sulaessa nestettå poistuu. Vaikuttaa makuun ja rakenteeseen.
Kyläketjun katkeaminen vaikuttaa säilyvyyteen, mutta on tässä tapauksessa merkityksetöntä.
Tarkoitin tietenkin kylmäketjua.
Rakenne muuttuu. Ota paketillinen jäätelöä ja se sulaa mukavasti lusikoitavaksi. Kaikki jäätelö ei mene kerralla ja laitat sulaneen jäätelön pakastimeen. Seuraavalla kerralla jäätelössä on sellainen tahmainen kuori ja jäätelö on hilemäistä eli ihan syötävää, mutta ei enää niin hyvää.
Ihmetyttää nuo uusavuttomat pelottelijat. Meillä mökkimatkalla (saarimökki) esim. pitsat kesähelteellä sulavat aina ennen pakastimeen pääsyä. Mitään käytännön eroa ei kukaan ole huomannut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokamyrkytys on pahin skenaario
Pakastepizza kaiketi paistetaan ennen syömistä.
Paistaessa bakteerit kyklä kuolevat, mutta toksiinit jäävät.
sulannut = sulanutta