Mikä jälkkäri lohen kanssa
Ei itse erikoisemmin harrasteta jälkiruokia tai leivonnaisia. Alkuruokaa ei ole erikseen, salaattia tehdään vain iso satsi pöytään. Kuningatarpiirakka on vaihtoehto, mutta olisiko parempia? Vattuja ja mustikoita sekä mansikoita löytyy, mutta ei ole pakko olla marjaista. Prisma on kävelymatkan päässä.
Kommentit (12)
Lohi on niin rasvaista kalaa, että joku kevyt jälkiruoka sopisi paremmin. Tee marjoista, rahkasta ja creme vanillasta jäädyke jälkiruoaksi.
Joo, tuo mämmi on liian raskasta. Maidoton mieluiten, unohdin sanoa mutta ei välttämätön, sillä meillä on maidottomalle (oma poika) kyllä kaurajäätelöä pakkasessa ja hän on tottunut syömään eri ruokaa kuin muut. Sitä ei ole tarpeeksi kaikille ja haluaisin tuoretta. Osaan leipoa soveltaen kyllä ilman maitoa.
Minä ehdottaisin myös jotain kevyttä ja raikasta koska lohi on rasvaista ja täyttävää. Sulla on niitä marjoja, tarjoa niitä kuten joku jo ehdottikin.
marjavaahto johon tulee marjoja, muutama munanvalkuainen ja vähäsen sokeria
Hyytelösokerilla... Pakkasesta suraan marjat annoskippoihin ja hyytelösokeriliemi päälle.
Päälle voi pursottaa kermavaahtokukkasen tai tarjoilla se kerma erikseen.
On siis niiin helppoa ja niiiiin hyvääää.
Vaniljapannacotta ja joku kirpsakka hedelmäkompotti tai marjapyree, esim. Raparperi tai vadelma... :)
Eton mess. Eli vatkattua kermaa, marenkia palasina ja tuoreita marjoja.
Appelsiini on minullakin ensimmäinen ajatus.
Appelsiini-tummasuklaa jotain...
Appelsiinijäätelöä?
Vierailija kirjoitti:
Eton mess. Eli vatkattua kermaa, marenkia palasina ja tuoreita marjoja.
Tuotahan voi jatkojalostaa halutessaan ja laittaa sekaan vielä vaikka grahamkeksimurusia.
Eton messiä tehdessä kannattaa muistaa, että kokoaa annokset juuri ennen tarjoamista. Muuten marenki sulaa muiden ainesten sekaan.
Sitruunamousse. Raikas ja kevyt lohen rasvan jälkeen. Raasta vaikka appelsiininkuorta sekaan hieman.
Nyt kun ollaan pääsiäisen alla niin ehdotan appelsiinisia mämmimaljoja.
http://www.k-ruoka.fi/reseptit/appelsiiniset-mammimaljat/