vokkikastikkeet - käytättekö?
vokkihan on maailman helpoin ja nopein ruoka iltapäivällä töistä tullessa. Itse teen niitä aika paljon. Mulla kuitenkin on sellainen 1990-lukuinen ote tähän, että maustan vain suolalla, pippurilla ja hunajalla ja jollain satunnaisella yrtillä mitä nyt sattuu olemaan silputtavaksi. ja ihan hyvää siitä tulee.
Mutta vaihtelua välillä kaipaa ja vokeista voisi tulla aidompia, kun käyttäisi jotain maustekastikepohjia. Käytettäkö te jotain? Mitkä ovat parhaita?
Kommentit (10)
Tee itse teriyakikastike, todella helppo ja hyvä:
1dl soijakastiketta
0,5dl tummaa ruokosokeria
2tl jauhettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
2rkl seesamiöljyä
4rkl Mirin-riisiviiniä
0,5dl vettä
2tl maissitärkkelystä
Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan.
En käytä mitään valmiita, tykkään maustaa ihan randomilla. Kookosmaito pelastaa wokin kuin wokin. :)
Yhdistin vokin ihan johonkin muuhun.
Joidenkin elämän sisältö keskittyy näemmä vain vokkeihin :)
Riisi ilman vokkikastiketta on niin pahaa, ettei sitä pysty syömään, korkeintaan sitä voi tökkiä sormella.
Food bad, this food for dog!!! No eat, no eat!!
Curry paste istuu hyvin wokkiruokiin. Osta mietoa, sillä siitä saa aina tulisen jos siltä tuntuu, mutta tulisesta ei saa mietoa millään.
Mä tykkään siitä hapanimeläkastikkeesta mitä myydään lasipurkissa.
Miksi käyttäisin? Sellainen kastike syntyy yksinkertaisista aineksista noin kahdessa minuutissa. En osta perunoitakaan valmiiksi kuorittuina.
Seesamiöljyä, valkosipulia, tuoretta inkivääriä, tuoretta chiliä, tähtianista, soijakastiketta, thaimaalaista kalakastiketta, tuoretta korianteria, mustapippuria... tuossa nyt muutamia esimerkkejä maustamiseen.
NO mun vokeissa ei ole riisiä. Ne on siis oikeasti KASVISvokkeja. Ei riisiä. Joskus harvoin munanuudeleita. Pääasiassa kaalia, porkkanaa, parsakaalia tms. herneitä, papuja, paprikaa yms.