Onko joulukinkun paistaminen vaikeaa?
Kommentit (28)
Kelle on, kelle ei. Mulle on, en ole koskaan tehnyt niin.
Vaikeaa se ei todellakaan ole.
Kannattaminen riippuu ihan siitä, mitn mitataan: tykkääkö itsepaistetusta kinkusta vai valmiista.
Vierailija kirjoitti:
Vaikeaa se ei todellakaan ole.
Kannattaminen riippuu ihan siitä, mitn mitataan: tykkääkö itsepaistetusta kinkusta vai valmiista.
Tykkään itsepaistetusta, mutta se on sitten eri asia, miten siitä saadaan juuri sellaista mistä tykkään :D
Vierailija kirjoitti:
Kelle on, kelle ei. Mulle on, en ole koskaan tehnyt niin.
Et voi tietää onko se vaikeaa vai helppoa jos et ole koskaan tehnyt.
Kinkku on hyvää, kun ostaa ison kinkun potkalla
Tykkään ilman pussia paistetusta. Lihalämpömittari on hyvä. Kinkku uunissa koko yön. Paistamisen jälkeen nahka pois ja sinappikuorrutus
Vaikeeta ei ole
Ei ole vaikeaa. Laita pöydällä lämmennyt kinkku isoon metallivuokaan, että irtoava neste mahtuu siihen. Tökkää paistomittari kinkun paksuimpaan osaan niin, että piikin pää on lihan keskellä. Lämmitä uuni sataan asteeseen ja laita kinkku uuniin. Kun mittarissa näkyy 75-80 astetta, ota kinkku uunista ja poista mittari. Nosta kinkku paksulle foliolle jää kääri tiiviiksi paketiksi. Laita paketti sopivaan astiaan ja vie vaikka parvekkeelle jäähtymään yöksi. Leikkaa seuraavana päivänä siivuiksi. Ota neste talteen ja tee siitä kastike. Jos heität nesteet pois, anna sen jähmettyä ja hävitä sekajätteessä, älä kaada viemäriin. 75 on kypsä, 80 tosi kypsä. Nam.
Miten kinkusta saa sellaista "harmahtavaa"? Onko se sitä ylikypsää kinkkua? En osaa oikein selittää kunnolla... yksi tuttu tekee maailman parhaan kinkun, muttei paljasta reseptiään :-/
Vierailija kirjoitti:
Ei ole vaikeaa. Laita pöydällä lämmennyt kinkku isoon metallivuokaan, että irtoava neste mahtuu siihen. Tökkää paistomittari kinkun paksuimpaan osaan niin, että piikin pää on lihan keskellä. Lämmitä uuni sataan asteeseen ja laita kinkku uuniin. Kun mittarissa näkyy 75-80 astetta, ota kinkku uunista ja poista mittari. Nosta kinkku paksulle foliolle jää kääri tiiviiksi paketiksi. Laita paketti sopivaan astiaan ja vie vaikka parvekkeelle jäähtymään yöksi. Leikkaa seuraavana päivänä siivuiksi. Ota neste talteen ja tee siitä kastike. Jos heität nesteet pois, anna sen jähmettyä ja hävitä sekajätteessä, älä kaada viemäriin. 75 on kypsä, 80 tosi kypsä. Nam.
Mielellään ritilälle vaikka pellin päälle.
Eikä tarvi jäähdyttää. Kinkku on ihanaa vähän lämpimänä aattoaamuna
Nahka pois ja sinappikuorrutus kuumassa uunissa
Kastiketta ei tarvita
Tarkoitatko harmahtavalla kinkulla harmaasuolattua kinkkua? Onhan se vähän punertavaa, kun ottaa sen uunista ja veistelee heti, mutta jäähdyttyään harmaantuu.
On ja ei ole. Ilman pussia isoa kinkkua paistaessa kannattaa varautua siihen että ne kinkusta valuvat litkut ei mahdu siihen normaalille uunipellille eli pitää jotenkin tyhjentää välillä tai koko uunin alusta on sotkussa.
Muista sulatus, jos pakastettu kinkku. Yllättävän hidasta. Meidän kinkkua sulatetaan kolme vrk.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole vaikeaa. Laita pöydällä lämmennyt kinkku isoon metallivuokaan, että irtoava neste mahtuu siihen. Tökkää paistomittari kinkun paksuimpaan osaan niin, että piikin pää on lihan keskellä. Lämmitä uuni sataan asteeseen ja laita kinkku uuniin. Kun mittarissa näkyy 75-80 astetta, ota kinkku uunista ja poista mittari. Nosta kinkku paksulle foliolle jää kääri tiiviiksi paketiksi. Laita paketti sopivaan astiaan ja vie vaikka parvekkeelle jäähtymään yöksi. Leikkaa seuraavana päivänä siivuiksi. Ota neste talteen ja tee siitä kastike. Jos heität nesteet pois, anna sen jähmettyä ja hävitä sekajätteessä, älä kaada viemäriin. 75 on kypsä, 80 tosi kypsä. Nam.
Nyt on niin härö ohje, että en suosittele paistamaan tämän mukaan. Siis hä? Jäähtymään yöksi? Kinkkuhan normaalisti paistetaan aatonaaton ja aaton välisenä yönä, niin millos meinasit sinä paistaa, jos yöksi partsille jäähtymään?
Onhan se kinkku nyt parhainta aattoaamuna just uunista tulleena, ehkä n. 30min. jäähtyneenä.
Mulla on ihan eri paisto-ohje ja onneksi sillä onnistuu mainiosti joka vuosi. Mutta paistelkaa te näin ja vielä pari pv. ennen aattoa. :D
Harmahtava väri tulee,jos harmaasuolattu.Nitriittipitoinen suola jättää värin punaiseksi. Ssurin osa myynnissä olevista kinkuista on harmaasuolattuja. Jos kinkusta haluaa mureaa kannattaa paistaa nii,,että paistomittari näyttää 80 astetta tai vähän ylikin.Paistopussi ja paistomittari kannattaa hommata.
On taitolaji saada se täysin sulaksi oikeaan aikaan, sisältä osittain jäässä olevaa kinkku ei voi laittaa uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole vaikeaa. Laita pöydällä lämmennyt kinkku isoon metallivuokaan, että irtoava neste mahtuu siihen. Tökkää paistomittari kinkun paksuimpaan osaan niin, että piikin pää on lihan keskellä. Lämmitä uuni sataan asteeseen ja laita kinkku uuniin. Kun mittarissa näkyy 75-80 astetta, ota kinkku uunista ja poista mittari. Nosta kinkku paksulle foliolle jää kääri tiiviiksi paketiksi. Laita paketti sopivaan astiaan ja vie vaikka parvekkeelle jäähtymään yöksi. Leikkaa seuraavana päivänä siivuiksi. Ota neste talteen ja tee siitä kastike. Jos heität nesteet pois, anna sen jähmettyä ja hävitä sekajätteessä, älä kaada viemäriin. 75 on kypsä, 80 tosi kypsä. Nam.
Nyt on niin härö ohje, että en suosittele paistamaan tämän mukaan. Siis hä? Jäähtymään yöksi? Kinkkuhan normaalisti paistetaan aatonaaton ja aaton välisenä yönä, niin millos meinasit sinä paistaa, jos yöksi partsille jäähtymään?
Onhan se kinkku nyt parhainta aattoaamuna just uunista tulleena, ehkä n. 30min. jäähtyneenä.Mulla on ihan eri paisto-ohje ja onneksi sillä onnistuu mainiosti joka vuosi. Mutta paistelkaa te näin ja vielä pari pv. ennen aattoa. :D
Löysihän se kinkkuhifistikin ketjuun. Teillä varmaan paistetaan uusi kinkku joka päiväksi.
Paistaminen on helppoa. Ainoa vaikeus on löytää oikea kinkku, sitä ei löydä kaupan tiskiltä, sen löytää ainoastaan maatilateurastamon säilöstä. Kaupan tiskillä ei myydä enää ollenkaan ns. naturellia lihaa (vaikka toisin väitetään). Kaikki on jollain tavalla käsitelty.
Ja olen 20 vuotta syönyt itsekasvatettua ja osin itse teurastettuakin lihaa syönyt. Ero on kuin yöllä ja päivällä.
Me paistetaan meidän reilu 6kg luuton kinkku paistopussissa. Todella kätevää, eikä tarvitse "lipittää" ylimääräistä rasvaa pelliltä pois.
Ei ole vaikeaa. Googlella löytyy yksityiskohtaisia ohjeita.