Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi joissain leipomusohjeissa pitää sekoittaa joukkoon "varoen"?

Vierailija
28.10.2015 |

Otsikossa ihmetykseni. :)

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
28.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilmeisesti siksi että jos esim.sekoitetaan jauhot muna-sokerivaahtoon ei se vaahto pääse laskemaan. Ja juu, tää oli mun kotileipuritason arvaus... Saa arvostella/korjata jos meni ihan ketuiksi 😀

Vierailija
2/7 |
28.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim munasokerivaahto lätsähtää, jos jauhoja vatkaa siihen joukkoon. Vaivalla saatu kuohkeus häipyy. Samoin valkuaisvaahto tietty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
28.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohkeus häviää jos sekoitat liian voimakkaasti.

Vierailija
4/7 |
28.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaahdoista lähtee ilma, kuten tuossa jo sanottiin, ja esim. vehnäjauhojakaan ei kannata loputtomasti vaivata, ettei synny sitkoa.

Vierailija
5/7 |
28.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhoja muna-sokerivaahtoon sekoitettaessa vaahdosta lähtee aina ilmaa. Ei sille mitään voi. Olen ajat sitten lakannut varoen sekoittamasta, ja sekoittanut niin ettei varmasti jää kökköjä. Sitä varten siihen taikinaan leivinjauhetta laitetaan, että se kohoaa uunissa.

Ei tuo varoen sekoittaminen nyt suorastaan taikauskoa ole, mutta vähän tuollaista ylimääräistä kikkailua, että naisella olisi keittiössä mahdollisimman vaikeaa.

Vierailija
6/7 |
28.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

D

Vierailija kirjoitti:

Jauhoja muna-sokerivaahtoon sekoitettaessa vaahdosta lähtee aina ilmaa. Ei sille mitään voi. Olen ajat sitten lakannut varoen sekoittamasta, ja sekoittanut niin ettei varmasti jää kökköjä. Sitä varten siihen taikinaan leivinjauhetta laitetaan, että se kohoaa uunissa.

Ei tuo varoen sekoittaminen nyt suorastaan taikauskoa ole, mutta vähän tuollaista ylimääräistä kikkailua, että naisella olisi keittiössä mahdollisimman vaikeaa.

mutta eihän esim kääretorttutaikinaan laiteta leivinjauhetta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
28.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuollaisessa taikinassa ei myöskään haluta taikinaan sitkoa ja sitkoa taas syntyy jos sitä sekoittaa liian kauan, tarkoitus on vaan saada aineet sekaisin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi kuusi