Miten perunoita keitetään?
Noloa kysyä, mutta ensimmäistä kertaa keittelen niin voisitteko auttaa...
Kommentit (22)
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:34"]Paistinpannulle rasvaa noin 6 ruokalusikallista. Perunat sinne kuorineen. Sekaan. Paista n 3min ja 27s. Sitten lisäät vettä 3,24dl ja annat kiehua noin 2h 43min. Sitten on valmista :)
[/quote]
Mitä rasvaa? Onko se välttämätön...?
Et tarvitse sitä tietoa. Peruna ei ole ihmisen ruokaa. Siat sillä lihotetaan.
Pliis auttakaa! Mä en edes tiedä, minkä suuruiseks toi levy pitäs laittaa.
Kiehuvaa vettä ja ripaus suolaa. Vettä sen verran, että perunat peittyy. Kypsää on, kun haarukka uppoaa. Riippuu perunan koosta ja myös lajikkeesta kuinka nopesti kypsyy.
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:38"]
Et tarvitse sitä tietoa. Peruna ei ole ihmisen ruokaa. Siat sillä lihotetaan.
[/quote]
Laitat perunat kylmään veteen niin et ne peittyvät ja keität kiehuvassa vedessä noin 15 minuuttia, riippuu perunoiden koosta minkä aikaa. Kuorineen tai jos kuorottuja keität niin lisää ripaus suolaa keitinveteen.
Muista pestä harjalla, mutta kuoria ei kannata, ellei halua kumiperunoita.
Parhaita niistä tulee, kun voitelet kunnolla vuoan. Puolitat pestyt perunat ja voitelet ne. Lohkot samaan vuokaan pari sipulia neljään osaan. Lohkot sinne paprikan kuuteen osaan. Silppuat siihen päälle valkosipulin kynsiä. Lisäät kurkumaa, hyvin vähän valkopippuria, riittävästi mustapippuria ja suolaa. Yrttejä maun mukaan. Uunissa 225 asteessa noin tunti.
Ja jos halusit vain keittää, et tee perunoille muuta kuin peset, laitat kattilaan, kattilaan vettä vähän perunoiden pinnan yläpuolelle. Laitat kattilan kiehumaan ja annat kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Käy kuitenkin jo 15 minuutin päästä kokeilemassa haarukalla viiden minuutin välein, koska perunoiden koko ja kiinteys ratkaisee keittoajan. Jos haarukka uppoaa perunoihin, kaada keitinvesi pois, anna perunoiden odottaa pari minuuttia pöydässä kannen alla ja ne on valmiita.
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:38"]Et tarvitse sitä tietoa. Peruna ei ole ihmisen ruokaa. Siat sillä lihotetaan.
[/quote]
Erona se, että sikoja ei kuulu syödä.
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:44"]
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:38"]Et tarvitse sitä tietoa. Peruna ei ole ihmisen ruokaa. Siat sillä lihotetaan. [/quote] Erona se, että sikoja ei kuulu syödä.
[/quote]
Nimenomaan siat syödään.
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:44"]
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:38"]Et tarvitse sitä tietoa. Peruna ei ole ihmisen ruokaa. Siat sillä lihotetaan. [/quote] Erona se, että sikoja ei kuulu syödä.
[/quote]
Ei todellakaan kokonaisena, silloin voi tulla ähky.
Lisäksi luut sulaa huonosti vatsassa ja mm. aivot tai sisäelimet on parempia metvurstissa.
Jos päätät kuitenkin kokonaisena paistaa, marinoi todella huolella ja paista hiljaisella lämmöllä todella hitaasti. Siitä saa hyvää nyhtöpossua.
"Laita vesi kiehumaan" mikä numero tää on hellassa?
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:34"]
Paistinpannulle rasvaa noin 6 ruokalusikallista. Perunat sinne kuorineen. Sekaan. Paista n 3min ja 27s. Sitten lisäät vettä 3,24dl ja annat kiehua noin 2h 43min. Sitten on valmista :)
[/quote]
Kannattaa antaa rasvan sulaa kunnolla, vaahdota ja ruskistuakin ensin hieman. Tuo 2h kuulostaa kuitenkin hieman liioittelulta. Nopealla levyllä tulipalon voi saada aikaan vähän nopeammin.
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:51"]"Laita vesi kiehumaan" mikä numero tää on hellassa?
[/quote]
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:52"][quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:34"]
Paistinpannulle rasvaa noin 6 ruokalusikallista. Perunat sinne kuorineen. Sekaan. Paista n 3min ja 27s. Sitten lisäät vettä 3,24dl ja annat kiehua noin 2h 43min. Sitten on valmista :)
[/quote]
Kannattaa antaa rasvan sulaa kunnolla, vaahdota ja ruskistuakin ensin hieman. Tuo 2h kuulostaa kuitenkin hieman liioittelulta. Nopealla levyllä tulipalon voi saada aikaan vähän nopeammin.
[/quote]
Nämä ovat tietysti mielipidekysymyksiä :)
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:48"]
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:44"]
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:38"]Et tarvitse sitä tietoa. Peruna ei ole ihmisen ruokaa. Siat sillä lihotetaan. [/quote] Erona se, että sikoja ei kuulu syödä.
[/quote]
Ei todellakaan kokonaisena, silloin voi tulla ähky.
Lisäksi luut sulaa huonosti vatsassa ja mm. aivot tai sisäelimet on parempia metvurstissa.
Jos päätät kuitenkin kokonaisena paistaa, marinoi todella huolella ja paista hiljaisella lämmöllä todella hitaasti. Siitä saa hyvää nyhtöpossua.
[/quote]
Luut keitetään liemeksi, ei niitä kokonaisena syödä.
[quote author="Vierailija" time="20.09.2015 klo 18:51"]
"Laita vesi kiehumaan" mikä numero tää on hellassa?
[/quote]
Laita hellastasi kuva, jotta osaamme varmasti neuvoa, mikä on oikea nuppi ja levy ja ettet paista leikkuulautaasi meidän ohjeilla. Jos tiedät oikean nupin ja levyn, eikä hellalla ole mitään muuta, laita täysille, kunnes vesi alkaa kiehua. Sen jälkeen pudota puoleen tehosta. Jos kiehuminen meinaa loppua, lisää tehoja pikkaisen.
Paistinpannulle rasvaa noin 6 ruokalusikallista. Perunat sinne kuorineen. Sekaan. Paista n 3min ja 27s. Sitten lisäät vettä 3,24dl ja annat kiehua noin 2h 43min. Sitten on valmista :)